2022 рік не стане рекордним для Apple, але вона утримає продаж iPhone на торішньому рівні

26.05.2022 3561 0

Продажі iPhone за підсумками цього року не перевищать позначки 220 млн

У країні, де збирають левову частку iPhone, знову вирує коронавірус. У таких умовах продаж смартфонів та обсяги їх випуску не могли не впасти. Але Apple стала винятком і за підсумками першого кварталу цього року продаж iPhone продемонстрував зростання. Водночас концерн із Купертіно не має наміру форсувати план продажу цього року.

 

Надійшло повідомлення, що в 2022 році Apple має намір зробити аналогічну кількість iPhone, що і минулого року. Джерела в ланцюжку поставок стверджують, що Apple замовила комплектуючих для того, щоб зібрати близько 220 млн. одиниць iPhone і це рівень 2021 року. Раніше аналітики висловлювалися за те, що план компанії на 2022 рік становить 240 млн смартфонів.

 

 

Війна в Україні, найсильніша інфляція за останні десятиліття та проблеми у ланцюжку постачань — усе це фактори, які негативно впливають на ринок та явно стануть причинами падіння продажів. Саме тому низці компаній, включаючи і Apple, довелося відкоригувати власний план виробництва у бік зменшення. Нагадаємо, що аналітики Strategy Analytics раніше заявили, що за підсумками другого кварталу цього року обсяги постачання мобільних пристроїв скоротяться на 2%. Це стосуватиметься всіх компаній і перегляд плани Apple виглядає кроком логічним і передбачуваним.

 

Загалом, 2022 рік має бути не найгіршим для Apple, і вона повторить результат минулого року. Після невеликого падіння попиту на iPhone компанія чекає буму продажів після осіннього релізу серії iPhone 14. Це дозволить компанії компенсувати можливий негативний результат роботи в другому і третьому кварталах нинішнього року.

 

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

 

Джерело: phonearena

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 26.05.2022
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube