Анонс Windows 11: новий дизайн, покращена продуктивність та запуск Android -додатків

24.06.2021 3983 0

Microsoft провела онлайн-захід, присвячений анонсу Windows 11 – нової версії програмної платформи. Свій реліз нової операційної компанії почала з того, що повідомила, що розробники були заточені на те, щоб запропонувати простий і зрозумілий інтерфейс, гідну продуктивність та інші деталі, які роблять систему кращою. Стояла мета – викликати «неймовірний спокій» у користувачів від дизайну Windows 11.

Виконавчий директор Microsoft Сатья Наделла назвав нову операційну систему «важливою віхою в історії Windows». Що ж пропонують розробники із настанням нової ери? Перш за все це перероблене меню «Пуск», яке нагадує те, що пропонували в Windows 10X, і тепер воно розташовується по центру панелі завдань.

Меню «Пуск» позбавили живих плиток, запропонувавши просте і мінімалістичне рішення, схоже на те, що реалізовано в Android або Chrome OS. Тут же є можливість отримати швидкий доступ до нещодавно встановлених програм, переглянутих документів та інших елементів.

Windows 11 з'явився оновлений темний і світлий режим оформлення, а також впровадили функцію Snap Layouts, що дозволяє закріпити вікно належним чином. Завдяки функції Snap Group система запам'ятає, де саме користувач має у своєму розпорядженні ті чи інші вікна додатків, щоб завжди відкривати їх у заданому порядку.

Інструмент Teams вбудували безпосередньо в Windows 11 як для звичайних, так і бізнес клієнтів. Сервіс для спільної роботи запропонували безпосередньо на панелі завдань. Обіцяно ефективні оновлення у фоновому режимі, розмір яких зменшиться на 40%.

Покращено роботу голосового набору та рукописного введення, а також багато уваги приділили віджетам та підтримці сенсорних жестів. Віджет — персональний канал зв'язку, де штучний інтелект допомагає у підборі контенту, виходячи з уподобань користувача. Знайти їх можна в лівій частині робочого простору і за потреби розгорнути на весь екран.

Windows 11 запропонує підтримку функції DirectStorage для прискорення завантаження ігор та опцію Auto HDR, яка потребує активації режиму HDR для ігор з DirectX 11 і Direct 12 за наявності сумісного монітора. Xbox Game Pass також стане частиною Windows 11 у вигляді нової програми.

А ще Windows 11 дозволить запускати Android-додатки – для цього Microsoft уклала угоду з Amazon. На презентації нам показали це з прикладу TikTok. Більше обіцяють повідомити «наступні місяці».

Ранню попередню версію ОС від Microsoft буде випущено для розробників додатків наступного тижня.

Windows 11 буде доступна як безкоштовне оновлення для існуючих користувачів Windows 10, але потрібно комп'ютер з мінімум 64 Гб накопичувача і 4 Гб оперативної пам'яті. Запуск стабільної версії операційної системи очікується восени.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.  

Джерело: theverge

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 24.06.2021
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube