Arm представила нове суперядро Cortex-X4: нарешті довгоочікуваний прорив

29.05.2023 1270 0

Нове покоління ядер Arm обіцяє значне покращення продуктивності

Компанія Arm представила суперядро Cortex-X4, а також ядра Cortex-A720 та Cortex-A520, які стануть основою для флагманських SOC наступного покоління. 

 

 

Поперше, дуже важливим кроком стала зміна архітектури на Armv9.2 та остаточний перехід на 64 розрядну архітектуру без підтримки 32 розрядних команд. Таким чином компанія згинула з себе той тягар, який роками тягнувся всередині ядер і змогла підвищити енергоефективність на вражаючі 40%.

 

Окрім цього обіцяють підвищення продуктивності на 15% у порівнянні з топовими рішеннями минулого покоління. Не посоромлять себе і додаткові ядра: Cortex-A720 стануть енергоефективнішими на 20%, а Cortex-A520 – на 22%.

 

 

Враховуючи вже добре налагоджений техпроцес TSMC, ми побачимо значний приріст в стабільності майбутнього покоління чипів. Тепер стає зрозуміло, чому Mediatek створила таку, на перший погляд, монструозну версію чипа аж з чотирма надпотужними ядрами.

 

Враховуючі таке значне покращення енергоефективності ми можемо отримати дійсно неймовірне рішення для флагманів та комп’ютерів.

 

Читати також: Анонс Redmi Note 12T Pro: ковток свіжого повітря для прихильників IPS екранів

 

Джерело: arm.com

Автор: Олександр Коваленко Дата публікації: 29.05.2023
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube