Армія iOS-користувачів, хто не боїться стеження, зростає

19.04.2022 1247 1

Параноїків приватності стає менше

Однією з важливих фішок iOS 14.5 стала функція блокування відстеження користувачів. Вона зустріла запеклий опір і обурення з боку Facebokk (тепер Meta), яка заявила, що вона зруйнує малий бізнес по всьому світу, сильно нашкодить розробникам і Facebook, що заробляють на рекламі.

 

Але незважаючи на всі стогнання та критику, Apple продовжила гнути свою політику захисту конфіденційності та необхідності дати користувачам право відхиляти відстеження з боку додатків. На зорі впровадження нової функції навесні 2021 року аналітики Flurry Analytics дійшли висновку, що лише 4% користувачів у США дають згоду на стеження і 12% - у всьому світі. По суті, майже 90% всіх користувачів вибрали «Попросити програму не відслідковувати».

Але свіжа статистика від консалтингової компанії Adjust вказує на те, що користувачі перестали дотримуватися політики суворої цензури і охочіше погоджуються на відстеження. Проаналізувавши більше 2000 популярних програм для iOS, експерти дійшли висновку, що кількість тих, хто дає згоду на відстеження, зросла до 25%. Якщо говорити про ігри, то там цей показник становить 35%, а є додатки, де кількість приголосних на стеження становить 75%.

 

 

Що стало причиною зростання лояльності користувачів до стеження? Можливо, вся справа в тому, що користувачам набридли і мозолять око постійно спливаючі повідомлення від програм з проханням дати дозвіл на відстеження. Тільки для того, щоб не побачити подібне повідомлення, користувачі погоджуються на стеження.

 

Не виключено, що особливо просунуті користувачі усвідомили, що кількість реклами в додатках не зменшується і краще дивитися потрібну рекламу, ніж спостерігати «збірну солянку» з марних банерів. Майже, напевно, знайшлися й ті, хто не бачить якихось негативних наслідків для себе. Час показав, що нічого страшного стеження не несе за собою, тому немає сенсу так суворо ставитися до того, що програми збирають уподобання користувачів.

 

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

 

Джерело: 9to5mac

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 19.04.2022
Коментарі
Всього коментарів: 1
 
Cyle Rayner
0
стогольмский синдром
19.04.2022 16:47
Відповісти

Останні ролики на YouTube