Четвертий квартал 2021 року за Apple

27.01.2022 1376 0

За підсумками останнього кварталу 2021 року Apple зробила всіх, дякую Китаю

Китай – це величезний ринок, який є для Apple одним із пріоритетних. Тут не тільки виготовляється велика кількість «яблучної» техніки, а й продається чимало. Тому немає нічого дивного, що концерн із Купертіно йде на всілякі поступки, щоб задобрити уряд та користувачів у Китаї. І останні виявляють до її продуктів підвищену лояльність.

За даними аналітиків Counterpoint Research, за підсумками четвертого кварталу минулого року Apple стала компанією номер один у Китаї і контролювала 23% частки ринку. У річному обчисленні зростання склало 32% і своїм успіхом компанія зобов'язана популярністю серії iPhone 13. Свій внесок у збільшення продажів айфонів зробило падіння Huawei і лояльна цінова політика компанії. За підсумками останнього кварталу минулого року Apple захопила лідерство і на світовому ринку смартфонів.

На другому місці за підсумками останнього кварталу 2021 виявилася Vivo з результатом 19% і третьою стала Oppo - 17%. Цей період став не вдалим для компаній і попит на їхню продукцію впав на 6%. Сюрпризом став зліт Honor, що зуміла швидко відновити свої позиції та відвоювати четвертий рядок у рейтингу. У річному обчисленні приріст становив 50%, частка колишньої «дочки» Huawei зросла до 15%.

Тільки п'ятою стала Xiaomi, частка якої на ринку Китаю за підсумками четвертого кварталу оцінена в 13%. Найактивніше росла Realme і її зростання в річному обчисленні становило 83%, а частка - 3%. Передбачувано, що невдахою останньої декади 2021 виявилася Huawei, чия частка за рік впала до 7% проти 23% роком раніше.

Якщо ж проаналізувати весь 2021 рік, то лідером стала Vivo, чия частка оцінена в 22%. Їй на п'яти настає Oppo з результатом 21%, а третьою стала Apple – 16%. На четвертому місці опинилася Xiaomi, яка зайняла 15% частки ринку. І замкнула п'ятірку найбільших брендів Honor, частка яких за підсумками минулого року склала 10%.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: mydrivers

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 27.01.2022
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube