Чому смартфон перезавантажується та вимикається сам по собі та як вирішити цю проблему

18.04.2024 5065 0

Друзі, зараз розповім, що робити, коли смартфон самостійно перезавантажується. Також поговоримо про причину цього неприємного явища.

 

Думаю, у кожного з нас була ситуація, коли телефон мимоволі вимикається у найбільш невідповідний момент. Йдете ви собі вулицею, спілкуєтесь з другом по телефону, і раптом пристрій перезавантажується. Але це ніколи не відбувається просто так, причина завжди є.

 

Чому смартфон перезавантажується та вимикається сам по собі та як вирішити цю проблему

Перша та найпоширеніша причина – це непідхожа температура навколишнього середовища. Коли ви використовуєте смартфон на морозі, нічого дивного, що він починає перезавантажуватися.

 

 

Для акумулятора шкідливі дуже низькі та високі температури, тому просто прибираємо телефон у внутрішню кишеню куртки або рюкзак, та повертаємося до використання вже вдома.

 

Перегрів – це ще один важливий фактор. Якщо довго грати у вимогливі ігри або якось по-іншому серйозно навантажувати смартфон, він може просто вимкнутися. Спрацьовує захисний механізм, завдяки якому батарея чи процесор не згорають через перегрівання.

 

 

Тому не навантажуйте апарат надміру і робіть перерви, щоб він охолонув.

 

 

Також проблема може бути в самому акумуляторі. Якщо смартфон довго у використанні та батарея вже зносилася, самостійні перезавантаження стануть звичайною справою. Усувається ця несправність досить легко: просто замініть акумулятор на новий.

 

 

Це були фізичні фактори, але ще є багато програмних причин. Наприклад, ви встановили якийсь новий додаток та почали помічати, що після цього смартфон самостійно вимикається. Мабуть, стався конфлікт у системі, або додаток містив у собі вірус. Тут просто не вагаємося та видаляємо нову програму.

 

 

Це стосується й важливих файлів, які були пошкоджені або видалені. Особливо це серйозно на телефонах із рут-правами, де користувач може самостійно видалити важливий для системи файл.

 

Тому не заходьте у провідник та не видаляйте файли й архіви, про призначення яких ви навіть не знаєте. У кращому випадку це призведе до частих перезавантажень, а в гіршому зробить з телефону цеглину.

 

 

Якщо ніяка з цих причин вам не підходить, а смартфон все одно перезавантажується, перевірте вільне місце у постійному сховищі. Через переповнену пам'ять дуже часто стаються серйозні системні помилки. Просто видаліть непотрібні додатки та фото і подивіться, як буде працювати телефон.

 

 

Ну і, звичайно, якщо ніякі дії не допомогли, слід звернутися до сервісного центру. А у вас часто трапляються ситуації, коли телефон мимоволі перезавантажується?



Відео у TikTok на цю тему дивіться за посиланням
https://andro-news.com/ua/news/zmini-ci-nalashtuvannya-odrazu-pislya-kupivli-smartfonu-nstrukci.html 

Автор: Аліна Нікітіна Дата публікації: 18.04.2024
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube