Що важливіше в чіпі: продуктивність чи ефективність?

18.09.2021 3057 4

Опитування показало, що для більшості потужність процесора не надто важлива

Суперечки про те, який чіп краще, Qualcomm або MediaTek, на якийсь час пішли у минуле. Дедалі рідше користувачі відштовхуються від імені виробника SoC. Щоправда, ще періодично виникають суперечки щодо ущербності чи ні процесорів Exynos і натомість виробів американського чіпмейкера. У кожного своя правда і всі аргументи вже відомі на користь того, щоб довести чиюсь перевагу чи не спроможність.

Тема мобільних процесорів ще складна тим, що в ній багато маркетингу, який засадив у голови цілого ряду користувачів стереотипи та помилкове сприйняття того, яким має бути чіп та що від нього вимагається. Багато хто вивів на рівень стандарту і міряв того, який процесор кращий бенчмарк AnTuTu, який використовують для оцінки продуктивності пристроїв. Але насправді «папуги» не дають розуміння реальної продуктивності чіпів, їх ефективності та оптимізації.

На реальну продуктивність впливає архітектура самого чіпа, обсяг оперативної пам'яті, роздільна здатність дисплея і багато параметрів, які в результаті дають загальну картину продуктивності пристрою. Виробник чіпа, багато ядер та висока частота — не запорука того, що перед вами якісний продукт, який вилизали та зробили стабільним. Максимальна частота не така вже й важлива, якщо основне навантаження на смартфон полягає у веб-серфінгу, здійсненні дзвінків, створенні фото або спілкуванні в месенджерах.

Не всі системи на чіпі однакові. Десь на чільне місце поставлена потужність, а хтось вважає, що ефективність куди важливіша. Ресурс AndroidAuthority провів опитування, вирішивши з'ясувати, що для користувачів важливіше: продуктивність чи ефективність. Виявилося, що для більшості, а це 71% опитаних, надають пріоритет ефективності. Тоді як 29% респондентам подавай «кінські сили». Це показує, що більшість користувачів все ж таки тяжіють до того, щоб чіп справлявся з основним масивом повсякденних завдань, працював без «заїкувань», стабільно і не шкодить енергоефективності. А що важливіше для вас?

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: androidauthority

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 18.09.2021
Коментарі
Всього коментарів: 4
 
Иванов Сергей
0
Смартфон -это связь и коммуникация.
Превращать его в игровую приставку или нагружать обработкой, смысл? Для этого есть компьютер, фотоаппарат и видео камера.
А смарт это так, породия на проф. технику
18.09.2021 16:56
Відповісти
Cyle Rayner
0
Важен баланс того и другого
18.09.2021 11:15
Відповісти
Александр
-1
Эффективность. Но только флагманские чипы делают смартфон эффективным. Увы...
18.09.2021 11:09
Відповісти
Захарченко Андрей
1
Здесь наверное розсматривали нагрев+жор, но мощно или холодный чип но не прям чтобы уж производительный.
18.09.2021 11:15
Відповісти

Останні ролики на YouTube