Додаток Google Photos почав автоматично створювати резервні копії всіх RAW-зображень

23.10.2023 619 0

Гайд як швидко переповнити сховище Google One

Додаток Google Photos почав автоматично створювати резервні копії всіх RAW-зображень, повідомляє 9to5Google. Видання помітило, що на Pixel 8, який раніше робив знімки у форматі RAW за допомогою програми Pixel Camera, у додатку Google Photos з'явився банер з написом: "Нові фотографії у форматі RAW з'являться в режимі перегляду фотографій і тепер для них буде створено резервну копію". Але уже наявні на пристрої зображення у форматі RAW не будуть завантажені автоматично.

 

 

Коли ви натискаєте фотографію у форматі RAW, її версія у форматі JPEG також створюється і автоматично завантажується до Google Фото. Але слід пам'ятати, якщо ви робите багато фотографій у форматі RAW, файли RAW мають більший розмір, ніж JPEG, і можуть швидко заповнити сховище Google One. Не кажучи вже про те, що це також споживатиме більше даних для завантаження.

 

 

Джерело також повідомляє, що завантажене зображення з'являється на головній вкладці "Фотографії" в додатку Google Фото з позначкою "RAW" у верхньому правому куті. Файл JPEG вважається частиною "Серії", а при відкритті RAW-файлу внизу з'являється перемикач, який дозволяє перемикатися між JPEG і RAW.

 

 

Коли ви переглядаєте файл RAW, вам доступні опції "Встановити як головну фотографію" і "Зберегти тільки цю фотографію", тоді як у форматі JPEG відображається "Експортувати цю фотографію" або "Зберегти тільки цю фотографію".

 

Якщо у вас обмежений обсяг доступного сховища Google One, рекомендується знімати лише у форматі JPEG, оскільки не існує простого способу обмежити автоматичне завантаження зображень у форматі RAW до Google Фото.

 

Читайте також: Майбутнє оновлення Google Messages полегшить надсилання фотографій

 

Джерело: 9to5google

Автор: Неля Самсон Дата публікації: 23.10.2023
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube