Google представила Android 13: які зміни та список смартфонів, які отримають Android 13 Beta 2

12.05.2022 4197 0

Ставка на конфіденційність, безпеку та індивідуальність

Вчора стартувала конференція для розробників Google I/O, і компанія анонсувала цілу низку новинок, включаючи середньобюджетний Pixel 6a та смарт-годинник Pixel Watch. Звичайно ж, серед нових продуктів виявилася нова ітерація фірмової мобільної операційної системи — Android 13.

 

 

Говорячи про нову версію Android, компанія заявила, що продовжила покращувати якість та продуктивність платформи, спираючись на ряд важливих для користувачів областей, такі як конфіденційність та безпека, а також персоналізація та робота на пристроях з великим дисплеєм.

 

Google каже, що з Android 13 користувачі отримують більший контроль над тим, якими особистими даними вони готові ділитися, і зможуть більш тонко контролювати те, до яких файлів можуть отримати доступ програми. Замість дозволу повного доступу до «Файлів та мультимедіа», тепер є можливість вибрати між двома новими категоріями: «Фото та відео» та «Музика та аудіо». Компанія також впроваджує нову опцію, що дозволяє конкретизувати фотографії або відео, до яких отримують доступ програми, замість того, щоб ділитися всією медіатекою з додатком.

 

 

З приходом Android 13 користувачі зможуть більше контролювати те, як вони взаємодіють з програмами та повідомленнями, оскільки програми обов'язково повинні отримати дозвіл, перш ніж надсилати повідомлення в Android 13. Компанія також скорочує кількість програм, яким потрібне місцезнаходження. Наприклад, більше не потрібно надавати розташування програм, щоб активувати сканування Wi-Fi.

 

Серед іншого нова версія зеленого робота автоматично «зачищатиме» історію буфера обміну через короткий проміжок часу. Одним із цікавих інструментів, які приносить із собою Android 13, стане можливість просто та швидко копіювати фрагмент тексту або зображення на одному пристрої та вставляти його на іншому. При цьому жодних повідомлень або електронних листів не потрібно.

 

 

В Android 13 компанія продовжує йти шляхом уніфікації зовнішнього вигляду, запропонувавши ряд колірних варіантів тем і можливість адаптувати іконки сторонніх додатків до єдиної колірної схеми. До корисних змін можна зарахувати мовні налаштування, коли користувачі можуть призначити конкретну мову для кожного з програм.

 

Після анонсу Android 13 компанія випустила другу бета-версію прошивки і встановити її можуть не лише власники Pixel-фонів, починаючи з Pixel 4, а й власники пристроїв інших компаній, що беруть участь у програмі бета-тестування: Asus Zenfone 8, Oppo Find N, Oppo Find X5 Pro, Realme GT 2 Pro, OnePlua 10 Pro, Sharp Aquos Sense 6, Tecno Camon 19 Pro 5G, Vivo X80 Pro, Xiaomi 12/12 Pro та ZTE Axon 40 Ultra.

 

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

 

Джерела: androidauthority , techcrunch

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 12.05.2022
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube