Google випустило Android 14 Developer Preview 2, можна завантажити вже зараз

09.03.2023 1368 0

Android 14 Developer Preview 2 доступна для завантаження і там є на що подивитись

Вчора, у міжнародний жіночий день, вийшла друга версія Android 14 для розробників  Developer Preview 2. В нашій команді розробників немає, але це не завадило нам становити нову прошивку на наш робочий Pixel 6 Pro. І хочу зауважити що на відміну від першої версії тут є на що подивитись.

 

 

Одразу після встановлення нас зустрічають нові анімації жестів. Жест “назад” тепер супроводжується іконкою, яка використовує обраний основний колір системи. Також додали довгоочікувану анімацію переходу назад.

 

На Android 14 Developer Preview 2 вона ще на стадії обкатки, і ввімкнути її можна тільки в меню параметрів для розробника, але виглядає це дійсно круто. При переході назад ви бачите попереднє меню. Сподіваємось в релізній версії вона буде ввімкнена за замовчуванням.

 

Також значні зміни можна побачити у меню налаштувань безпеки і конфіденційності. Тепер вони поділені на більш зручні категорії, які супроводжуються унікальними зображеннями. Додатково в внизу цього меню присутній пункт “інші налаштування” - там тепер зібрані всі додаткові пункти які пов’язані з безпекою пристрою.

 

В попередніх версіях Android вони були розкидані по всім налаштуванням. Наприклад, якщо раніше функція “показувати сповіщення на заблокованому екрані” була в пункті екрана, тепер ця функція в меню безпеки пристрою. Це було дуже незручно, бо інколи доводилось шукати потрібне налаштування, проте Google нарешті це пофіксили і зібрали все потрібне в одному пункті.

 

 

Також систему навчили визначення захват скріншотів - це допоможе розробникам боротись з хакерами, які використовують знімки екрану для викрадення приватних даних, а ще з’явилась функція обмеженого доступу додатків до галереї фотографій, що дозволяє зберегти приватні фото

 

 

В меню налаштування PIN коду можна буде ввімкнути автоматичне підтвердження при правильному введенні, тобто без натискання на галочку на екрані блокування - це працюватиме тільки якщо пін код складається більше ніж з чотирьох цифр. Дана функція буде зручною людям які раніше користувались MIUI або будь-якою кастомною прошивкою, проте наразі активувати автопідтвердження неможливо. Цей функціонал є прихованим.

 

 

При підключенні до комп’ютера через USB в налаштуваннях з’явився новий пункт - за допомогою якого можна використовувати смартфон як веб-камеру, функція також поки не працює, але це було б дійсно корисним нововведенням і сподіваюсь що ця фішка добереться до релізу.

 

Система в цілому стала більш круглою. Деякі елементи, наприклад анімація при виборі пункту меню стала заокругленою. Це незначна зміна, проте таке рішення додало більше цілісності системі, вона стала виглядати краще. В парі з новими анімаціями жестів, виглядає досить свіжим рішенням.

 

 

Наступне нововведення - це індикація сповіщень за допомогою спалаху, або зміни кольору екрана. Ця функція вмикається в меню спеціальних можливостей. Якщо з індикацією за допомогою спалаху все зрозуміло, то при використанні за допомогою зміни кольору екрана вам на вибір дається 12 кольорів, і при новому отриманому сповіщенні, екран кілька разів блиматиме обраним кольором. Думаю ця фішка буде корисною тим людям які звикли до кольорових індикаторів, які зараз майже ніде не використовуються

 

 

Також змінився медіаплеєр у рядку сповіщень. Він переїхав на панель налаштувань, і тепер в нього є нові приємні анімації підсвічування при перемиканні треків та натисканні на кнопку паузи. Це вже додавали в Android 13 Developer Preview, але до релізної версії ці анімації так і не дійшли.

 

 

На останок є незначні зміни у меню вибору шпалер та функція їх генерації під назвою “Emoji Lab”. 

 

На цей момент це основні моменти які ми помітили у новій версії системи. Не можна сказати що відбулись якісь революційні зміни, але у дрібницях система стала більш зручною та виглядає трохи нарядніше.Наступного місяця вийде перша Beta і її вигляд буде максимально наближений до релізної версії. Там буде зрозуміло що залишиться у системі, а що відкладуть до кращих часів.

 

Завантажити прошивку можна на офіційному сайті за цим посиланням. Вона доступна для всіх смартфонів Pixel починаючи з 4а. Пишіть у коментарях що б ви хотіли побачити у новій версії Android?

 

Читати також: Цього року Meta планує додати штучний інтелект до Whatsapp, Instagram і Messenger

 

Джерело: 9to5google

Автор: Олександр Коваленко Дата публікації: 09.03.2023
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube