Індія вдарила по виробниках смартфонів іншої електроніки, заборонивши ввезення Wi-Fi модулів з Китаю

11.05.2021 2455 1

Індія суттєво затримує видачу дозволів на імпорт Wi-Fi модулів із Піднебесної, через що страждають Xiaomi, Oppo, Dell, HP та інші компанії

Після минулого прикордонного інциденту, що стався в середині червня минулого року, напруженість у відносинах між КНР та Індією не знижується. Індія цілеспрямовано згортає співпрацю Китаєм: країна відмовилася від закупівлі китайського електрообладнання, усунула Huawei та ZTE від участі у розгортанні 5G-мереж та заборонила понад 100 додатків з китайським корінням.

Ще одним чутливим ударом може стати блокування імпорту Wi-Fi модулів із Китаю. За словами джерел, знайомих із ситуацією, Індія протягом кількох місяців затримує видачу дозволів на імпорт китайських адаптерів, що входять до складу цілої низки пристроїв, серед яких смартфони, бездротові навушники, смарт-годинники, ноутбуки та колонки. У результаті ціла низка компаній, серед яких Oppo, Xiaomi, Vivo, Lenovo, Dell та HP змушені відкласти вихід пристроїв на індійському ринку.

Видача дозволів затримується з листопада минулого року і зараз у Міністерстві зв'язку Індії у підвішеному стані перебуває 80 заявок від компаній з Китаю, США та Південної Кореї, які чекають на затвердження. До «ждунів» потрапили і ряд індійських фірм, які імпортують модулі з Піднебесної.

На даний момент Міністерство зв'язку Індії та Xiaomi, Dell, HP, Vivo, Oppo та Lenovo ніяк не коментують ситуацію. Чи є затримка з видачею дозволів навмисною і спробою тиску на Китай чи всьому виною пандемія коронавірусу, яка обрушилася на Індію, говорити з упевненістю ніхто не береться.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: reuters

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 11.05.2021
Коментарі
Всього коментарів: 1
 
Vladislav D
-3
О красавцы! дайте нахер ГовноСяоми и остальные китайские фикалии!
11.05.2021 13:15
Відповісти

Останні ролики на YouTube