Інтерфейс One UI 3.0 у Samsung Galaxy A52: головні фішки для комфорту роботи

14.04.2021 7754 1

Смартфони А-серії є двигуном продажів Samsung. Останні пару років компанія почала активно просувати цю лінійку на ринку, а щоб додати їй привабливості стала пропонувати в ній якісь фішки від флагманів. У Galaxy A52 такий кілер-фіч у своєму сегменті став вологозахист. Але на цьому переваги цієї моделі не закінчуються. До переваг Samsung Galaxy A52 варто віднести фірмовий інтерфейс One UI 3.0.

Побудована оболонка на Android 11, вона спритна, легка, досить функціональна та приємно оформлена. У ній безліч дрібниць, що дозволяють налаштувати апарат під себе і не страждати від непотрібних артефактів. Безумовно, все це суб'єктивність, але варто визнати, що Samsung здорово просунулась у створенні та вдосконаленні власного програмного забезпечення.

В One UI 3.0 компанія не старається з нав'язуванням попередньо встановленого ПЗ, трохи переробили шрифти, змінили динамічні шпалери та шторку повідомлень, яку можна витягнути свайпом зверху вниз у будь-якій частині екрану. Не менш важливо, що створювали її так, щоб працювати з нею було комфортно однією рукою без необхідності тягнутися вгору, а відстань між клавішами швидкого налаштування трохи збільшила мінімізувати ризик випадкових натискань.

Всі повідомлення розділили на три групи: сповіщення з відвідуванням, бесіди та сповіщення без звуку. Важливо і те, що з'явився журнал, що дозволяє прочитати всі повідомлення, які прийшли на смартфон навіть якщо якесь з них ненароком змахнули. За замовчуванням цю функцію вимкнено і її потрібно буде активувати в налаштуваннях. Але пам'ятайте, що відображаються тут сповіщення за останню добу.

Зміни в дизайні інтерфейсу помітні також на екрані блокування, який став мінімалістичнішим і запропонував у нижній частині однотонні клавіші швидкого доступу, а також новий віджет годинника.

В One UI 3.0 не стали повністю копіювати спливаюче меню програм, а запропонували прочитати. Так, замість двох панелей демонструється одна, куди додали назву програми, а також клавішу для показу всіх доступних для нього віджетів.

Ще одна «дрібниця», але приємна – перероблений повзунок гучності. Тепер вертикальний і розташований праворуч. Натисканням на три точки можна викликати налаштування звуку.

Не забули про меню «Батарея», де режими енергозбереження не відображаються як окремі функції, запропонували перемикач для їх активації. Обновився і менеджер контактів, який отримав додаткові опції, що дозволяють об'єднувати контакти, видаляти дублі, переміщувати їх та вибирати стандартне місце для зберігання даних (у хмарі або в пам'яті смартфона). Можна налаштувати і те, як буде виглядати вікно виклику під час дзвінків

В One UI 3.0 з'явилася опція швидкого видалення даних про геолокацію з фото, можна поекспериментувати з видаленням об'єктів на знімках і допрацювали функцію підвищення якості картинки при відтворенні відео.

У One UI 3.0 постаралися запропонувати низку приємних нововведень, які позитивно впливають на сприйняття оболонки та підвищують комфорт взаємодії з нею. Компанія не стала гнатися за глобальними нововведеннями, а віддала перевагу зосередитися на тому, щоб доопрацювати та відшліфувати потрібні деталі.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 14.04.2021
Коментарі
Всього коментарів: 1
 
Osiuk Vadim
0
Гарний інтерфейс . Але мені не дуже подобаються пристрої компанії Samsung - через процесор Exynos
21.04.2021 12:57
Відповісти

Останні ролики на YouTube