iOS не найзахищеніша ОС, а Android не найдирявіша. Все з точністю навпаки

17.07.2020 2857 2

Потрібно віддати належне Apple. Вона багато зробила в популяризації своїх iOS-пристроїв. Вона методично і наполегливо вселяє користувачам думку, що користуватися iPhone простіше, швидше та безпечніше, ніж будь-яким іншим смартфоном. При кожному зручному випадку Apple навмисне демонструє, що приватність, конфіденційність і безпека для неї схожі на «священні корови», вона надійно оберігає їх.

За що «штовхають» Android

Так склалося, що Google Play з моменту своєї появи рясніє шкідливими програмами, а відкритий вихідний код самої ОС Android дає хакерам можливість знаходити лазівки та обходити системи безпеки. Це вже не кажучи про оновлення та патчі безпеки, які творці Android-пристроїв випускають не завжди регулярно і часто. Всі ці фактори дозволяють адептам Apple заявляти, що зелений робот програє iOS щодо безпеки.

Як насправді

Для останніх може стати неприємним той висновок, якого дійшли фахівці компанії Zerodium, що спеціалізується на скупці та перепродажі вразливостей. На їхню думку, ринок перенасичений додатками про «дірки» в iOS і попит на них суттєво впав. Як і знизилася вартість таких уразливостей на ринку. Так, якщо раніше часом вартість інформації про проломи в iOS могла досягати позначки $2 млн, то зараз цінники впали нижче психологічної позначки. Вразливості для iOS незатребувані і не цінуються як раніше. Зростання пропозицій передбачувано призвело до падіння вартості експлойтів і Zerodium навіть на якийсь час припинила їхню скупку.

Вразливостей в Android все менше і цінуються вони дорожче

Тоді як із брешами в Android ситуація протилежна. Якщо раніше максимальний прайс на «дірку» в зеленому роботі становив $500 тис, то зараз він дорівнює $2,5 млн. Такий стрибок стався через дефіцит пропозицій. Android стає все безпечніше, знайти вразливості все складніше і їхнє завдання трудомістка. Захист зеленого робота постійно вдосконалюється, і в цьому заслуга не лише Google, а й виробників електроніки.

Джерело: onezero

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 17.07.2020
Коментарі
Всього коментарів: 2
 
fkn magic
-2
вот вам и ябло. сосите огрызок.
18.07.2020 03:52
Відповісти
Ауф
-5
Мамашка твоя тоже сосет
18.07.2020 06:50
Відповісти

Останні ролики на YouTube