iPad виграє боротьбу за ринок планшетів

03.05.2022 1120 0

Розташування сил на ринку планшетів за підсумками першого кварталу 2022 року

Нещодавно аналітики підбили підсумки першого кварталу цього року на ринку смартфонів. Вони виявилися невтішними і такими, що розчаровали більшість компаній за винятком Apple? А як справи на ринку планшетів? І тут експерти констатували падіння продажів. Але все ж таки є компанії, чиї «таблетки» охоче купували.

 

Лідером за підсумками першого кварталу цього року стала Apple, яка контролює майже третину ринку - 31,5%. У кількісному вираженні це 12,1 млн. поставлених планшетів і це на 4,6% менше, ніж роком раніше. На другому місці опинилася Samsung із результатом 21,1% проти 19,6% порівняно з першим кварталом минулого року. Постачання планшетів компанії зросли на 3,5% у річному обчисленні.

Замкнула трійку лідерів Amazon, чиї поставки в першому кварталі цього року склали 3,7 млн одиниць, і це дозволило їй зайняти 9,6% частки ринку. Четверте місце за Lenovo, частка якого оцінюється в 7,8% і кількість відвантажених планшетів склала 3 млн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року падіння на 25,9%. Просіли поставки планшетних ПК і у Huawei, яка втратила лише 1% за рік. За підсумками першого кварталу 2022 року частка компанії становила 5,8% проти 6,8% роком раніше.

 

Аналітики дають позитивний прогноз на нинішній рік, пророкуючи зростання поставок планшетів. Серед причин збільшення відвантажень вони називають випуск нових пристроїв такими компаніями як Oppo, Vivo, Xiaomi і Realme.

 

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

 

Джерело: phonearena

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 03.05.2022
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube