Як підключитися до VPN на Android: 5 простих кроків

25.08.2020 15792 0

Дізнайтеся, як підключитися до VPN на Android!

Платформа Андроїд, нарівні з iOS займає чільне місце на ринку операційних систем мобільних пристроїв та гаджетів. Якщо Ви, будучи власником пристрою Андроїд, хочете завантажити програму, заблоковану або недоступну у Вашій країні, підключитися до корпоративної мережі віддалено або бажаєте зберегти анонімність при використанні публічної та загальнодоступної Wi-Fi мережі, то Вам може знадобитися сервіс VPN (Віртуальна приватна мережа). У цій статті ми розповімо як можна підключитися до VPN на Вашому мобільному пристрої Android за 5 простих кроків, розглянемо як без зайвих витрат грошей, вдало вибрати на 100% безкоштовний VPN, що підходить Вам.

Як настроїти VPN на Android?


У більшості пристроїв, що працюють на Андроїд, є вбудована функція підтримки різних віртуальних серверів. Це дає можливість власнику VPN легко підключитися до віддаленого сервера в тому випадку, якщо він вже має логін і пароль від облікового запису одного з VPN провайдерів. Не важливо що це, дорогий преміальний сервіс або ж на 100% безкоштовний VPN , процес налаштування не займе багато часу.

Для підключення функції віртуального доступу до Інтернету на Вашому мобільному пристрої необхідно:

- Зайти в меню установок пристрою і вибрати пункт «Бездротові мережі»,

- Клікнути на пункті VPN на екрані,

- Праворуч у верхній частині екрана, Ви зможете знайти символ «+» або кнопку «Додати VPN-профіль» (залежить від версії Андроїд),

- Клацніть по цій кнопці і потім заповніть поля «логін» та «пароль» даними, отриманими від VPN-провайдера.

- Збережіть всю введену Вами інформацію та оберіть зі списку створене VPN-підключення, щоб отримати доступ до Інтернету.

Використовуйте програми від VPN-провайдерів


Деякі популярні VPN-сервіси мають спеціальні мобільні програми для Android, які спрощують налаштування з'єднання. Одним з найзручніших додатків має сервіс ExpressVPN. Їхні мобільні клієнти не тільки прості у використанні, а й універсальні. Ви можете використовувати обліковий запис VPN на будь-якому пристрої - Android, iPhone, Windows, Mac, Linux або навіть домашньому роутері. Зручне застосування своїм клієнтам пропонує також провайдер StrongVPN, додаток якого з великою кількістю гнучких налаштувань відмінно підходить для досвідчених користувачів, яким дійсно потрібен безкоштовний рівень онлайн-захисту. Провайдер TunnelBear має безкоштовну пробну версію, доступну через мобільний додаток, яка дасть вам 500 МБ даних для використання в Інтернеті.

Технологія OpenVPN


Операційна система Android не включає вбудовану підтримку серверів OpenVPN. Якщо Ви використовуєте мережу OpenVPN, може знадобитися інсталяція сторонньої програми. Так, наприклад, програма OpenVPN Connect, офіційна програма OpenVPN, працює на Android версії 4.0 і вище і при цьому не вимагає проведення на телефоні процедури root. Щоб підключитися до мережі OpenVPN на пристрої під керуванням старіших версій Android, Вам потрібно буде рутувати свій пристрій.

Режим "постійна VPN"


Починаючи з версії Android 4.2, компанія Google передбачила можливість увімкнення постійного режиму роботи VPN на мобільному пристрої. Коли ця опція активна, Андроїд надсилатиме дані про активність користувача тільки через VPN канал. Це може бути корисним, якщо Ви використовуєте загальнодоступну Wi-Fi мережу і при цьому хочете, щоб VPN постійно захищав Ваші персональні дані.

Щоб увімкнути цю опцію, просто натисніть на піктограму шестерні («Налаштування») поряд з ім'ям VPN підключення, а потім переключіть повзунок «Постійна VPN» у режим активності.

Які VPN найкраще підійдуть для Андроїд пристроїв?


Одним з найпопулярніших і найзручніших віртуальних провайдерів є ExpressVPN. Це один із найпростіших у налаштуванні сервісів VPN, який підтримує Андроїд, а також забезпечує високу швидкість з'єднання.

NordVPN нічим не поступається сервісу ExpressVPN. Даний провайдер може похвалитися воістину вражаючою кількістю серверів по всьому світу, а також ефективною системою безпеки і більш досконалими протоколами шифрування.

Cyberghost - ще один віртуальний провайдер, що відмінно підходить для власників Андроїд-пристроїв. Переваги: велика кількість серверів у різних країнах світу, широкий функціонал безпеки (наприклад, блокування шкідливих програм і набридливих банерів), а також доступна ціна, у порівнянні з конкурентами.

Варто відзначити, що VPN - це не та функція, яка необхідна всім. Насправді більшості користувачів просто не потрібно переживати за свою онлайн безпеку, особливо якщо вони не мають справу з даними, що представляють комерційну таємницю. Однак, якщо все ж таки така необхідність виникне, добре б знати, як користуватися VPN і як легко налаштувати його на Андроїд. Сподіваємося, що ця стаття дала Вам деякі уявлення про це.

Автор: Богдан Сокольник Дата публікації: 25.08.2020
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube