Mi Mover на Xiaomi - що це за програма

17.06.2021 10781 0

Mi Mover – дуже корисна та недооцінена програма від Xiaomi

Уявіть собі таку ситуацію: ви змінили свій старенький Xiaomi на свіжий смартфон від китайського техногіганта, а на минулому пристрої залишилася просто гора необхідної інформації, налаштувань та особистих фото. Невже доведеться морочитися і вручну переносити всі необхідні файли?

З цією обставиною найкраще впоралися програмісти з Apple - вже давно їх пристрої мають підтримку автоматичного перенесення всіх налаштувань при першому включенні та активації нового смартфона або планшета. Подивившись на компанію-натхненника, Xiaomi вирішили, що хочуть собі на озброєння таку фішку і створили програму Mi Mover.

Давайте розглянемо, як користуватись Mi Mover на Xiaomi.

Mi Mover – що це за фрукт?

Програма Mi Mover від Xiaomi є спеціальним софтом, створеним для швидкого перенесення файлів і налаштувань з одного пристрою Android на інший. Раніше цей додаток було встановлено з коробки як додатковий софт, який можна було спокійно видалити. Тепер Mi Mover міцно вшитий в MIUI.

Також Mi Mover можна легко знайти на просторах Google Play Маркета, що означає можливість використання його на смартфонах від інших виробників.

В описі програми Play Маркет можна дізнатися, що за допомогою Mi Mover ви можете переслати: контакти, повідомлення, історію дзвінків, програми, фото і відео, музику і т.д.

Принцип роботи Mi Mover

Як і опція перенесення одного iPhone на інший, Mi Mover пропонує повне копіювання потрібних файлів та налаштувань на новий пристрій завдяки використанню єдиної Wi-Fi мережі.

На відміну від «яблучного» софту, Mi Mover не може перенести всю налаштовану систему зі старого Xiaomi на новий без скидання додатків до початкового стану. Пов'язано це з тим, що програма від Xiaomi не захоплює кеш і залишкові файли. Очевидний мінус – доведеться заходити у всі акаунти самостійно, плюс – ви отримаєте чисту програму та безпомилкову роботу системи.

Тривалість передачі варіюється від кількості даних, що передаються. Якщо ви маєте намір перекинути всі доступні файли і налаштування, то доведеться чекати більше 15-20 хвилин - це залежить від швидкості з'єднання. Також перед «міграцією» файлів рекомендуємо переконатися в стабільності вашої Wi-Fi Мережі, щоб не зловити помилок.

Як користуватись Mi Mover?

Як ми сказали раніше, нові смартфони Xiaomi вже мають Mi Mover на борту прямо із коробки. Для старих смартфонів від китайського бренду, а також у разі використання пристрою від іншого виробника, спочатку доведеться встановити Mi Mover вручну через Google Play Маркет.

Отже, ми завантажили та встановили необхідну нам програму. Попередньо запускаємо Mi Mover на другому смартфоні. Після цього відкриваємо його та бачимо велику кнопку зі словами «Я відправник» – натискаємо на неї. На екрані з'являється анімація, що сигналізує про те, що смартфон шукає «пару», на якій також запущено програму.

Якщо з'єднання не відбулося в автоматичному режимі, то на другому смартфоні під час пошуку натискаємо кнопку «Я одержувач». На екрані з'явиться QR-код, який потрібно просканувати смартфоном-відправником.

Після коннекту з'явиться меню вибору необхідних для перенесення даних. Усього є п'ять категорій: зображення; смс, контакти та дзвінки; аудіо-, відео- та інші файли; дані системи та програми від сторонніх розробників.

Вибираємо потрібні нам пункти і просто натискаємо кнопку «Надіслати» («Send»). На екрані з'явиться анімація процесу перекидання вибраних файлів на новий пристрій, наприкінці якого ми погоджуємося з виконаною роботою та спостерігаємо наявність необхідних даних у внутрішній пам'яті нового смартфона Xiaomi.

Невелика порада - обов'язково тримайте два смартфони поруч один з одним, тому що в Мережі ходять відгуки про можливі розриви при "перекиданні" файлів з одного пристрою на інший.

Тепер ви знаєте, як легко і без зайвих зусиль змінити ваш старий Xiaomi на свіжу модель.

Автор: Егор Лебедев Дата публікації: 17.06.2021
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube