Як увімкнути керування жестами на Xiaomi

15.07.2021 36271 0

Обговоримо, як увімкнути жести на Xiaomi та розглянемо їх глибокі налаштування

З кожним роком смартфони стають все більшими, і разом з розміром корпусу зростає і площа дисплея. Сьогодні зустріти телефон, в якому екран покриває практично всю фронтальну панель, не так вже й складно - причому мова вже йде не тільки про флагмани, але і про доступні пристрої.

Збільшення розміру дисплея показало, що класичні кнопки на екрані перестали бути зручним варіантом управління смартфоном. З цією обставиною вирішили боротися Apple, представивши новий спосіб - управління жестами. Як водиться, інші виробники вирішили запозичити цю новацію і для своєї продукції.

Однією з перших компаній-наслідувачів стала Xiaomi, і, на думку багатьох, виробник навіть трохи покращив принцип роботи жестів. Якщо ви є власником смартфона Xiaomi і все ще використовуєте екранні сенсорні кнопки, то ми рекомендуємо спробувати управління жестами.

Жести – гідна альтернатива кнопка управління

Як було зазначено раніше, управління жестами стало цілком популярним варіантом взаємодії з прошивкою. Причому дана модель управління повільно, але вірно займає місце основного методу введення даних навіть так званому чистому Андроїді.

Зручність жестів у тому, що вони лише збільшують корисну площу екрана, а й скорочують час введення певних команд. Принаймні мільйони задоволених користувачів відзначають саме цей факт як основний плюс жестів.

Якщо у вас за замовчуванням включені на екранні кнопки, давайте розглянемо, як переключити їх на більш сучасний варіант управління вашим Xiaomi.

Включаємо жести – з чого почати?

Для включення жестів керування нам необхідно перейти в загальні налаштування вашого смартфона. Натискаємо на іконку у вигляді шестерні та крутимо список налаштувань до пункту «Розширені налаштування». Усередині нас чекатиме підпункт «Безмежний екран» – саме він нам і потрібен.

Заходимо в дану підменю і бачимо простий вибір – у пункті «Спосіб навігації» нам необхідно натиснути на кнопку «Повноекранні жести». Після цього на екрані з'явиться коротка інструкція з керування смартфоном жестами - рекомендуємо з нею ознайомитися, оскільки вона не тільки закриває більшу частину питань, але і зроблена дуже інтуїтивно.

Після проходження міні-навчання натискаємо кнопку «Закінчити» і потрапляємо у відкритий до цього пункт налаштувань «Безмежний екран». Тепер ваш смартфон управляється за допомогою жестів.

Не турбуйтеся, якщо відразу не запам'ятали всі жести – до цього методу навігації за системою звикаєш не відразу, але якщо запам'ятати всі команди правильно, то повернутися назад на звичні кнопки навряд чи заманеться.

Відключаємо жести навігації

Якщо ж через пару днів спроби незвичайного вам методу управління Xiaomi ви все ще не полюбили жести, то повернутися назад не складе жодних труднощів.

Для цього знову заходимо в загальні Налаштування смартфона, шукаємо Розширені налаштування, вибираємо Безмежний екран, всередині якого перемикаємо повзунок на пункті Кнопки навігації .

Додаткові налаштування «Безмежного екрана»

Крім включення жестів, у розділі «Безмежний екран» можна активувати кілька цікавих покращувачів. Наприклад, ви можете поміняти місцями на екранні клавіші «Назад» та «Список відкритих програм».

Серед налаштувань можна знайти пункт «Захист від випадкових натискань», який для певних програм запускає повторення жесту «Назад». Ще однією зручною фішкою даних налаштувань є пункт «Попередня програма», яка активує можливість повертатися до раніше запущеної програми за допомогою свайпа зліва-направо або праворуч-наліво та утримання цього жесту на екрані.

Стороннє ПЗ для управління жестами

Якщо ж ви досі використовуєте старі пристрої Xiaomi (наприклад, Xiaomi Redmi Note 4 або старше), то скористатися жестами на рівні системи не вдасться ніяк – цьому перешкоджають і стара версія прошивки, і досить зручні сенсорні кнопки керування.

Однак ви все ще можете випробувати управління жестами завдяки сторонньому софту, вдосталь представленому на просторах Google Play Маркет.

Як приклад візьмемо програму Fluid Navigation Gestures . Дане ПЗ додає можливість управління свайпами, не відключаючи функціональність звичних вам кнопок. Таким чином, можна не тільки урізноманітнити метод введення даних, але й місцями спростити взаємодію зі смартфоном.

Як ми вже казали, жести дуже зручна річ. Обов'язково спробуйте цей спосіб управління вашим Xiaomi. Ми впевнені, що ви не пошкодуєте.

Автор: Егор Лебедев Дата публікації: 15.07.2021
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube