MediaTek лідер, а Qualcomm у ролі наздоганяючого

12.03.2022 1825 0

За підсумками минулого року тайванський чіпмейкер узяв майже половину ринку чіпсетів для Android пристроїв

Ключовою проблемою ринку минулого року був дефіцит чіпів. Але це не завадило чіпмейкерам наростити продаж процесорів, і ця тенденція повинна продовжитися. Але про це ми зможемо судити згодом, а зараз є можливість обговорити торішній результат роботи компаній. Аналітики Counterpoint Technology Market Research підбили підсумки минулого року на глобальному ринку процесорів додатків для Android-смартфонів.

Вони дійшли висновку, що продаж однокристальних систем для мобільних пристроїв зріс на 3,6% порівняно з 2020 роком. На ринку впевнено лідирує MediaTek і її чіпи припало 46% частки ринку. Іншими словами, на продукти тайванського чіпмейкера припадає майже половина відвантажених чіпсетів. Найбільше зростання показало сегмент процесорів серій Dimensity 700 та Dimensity 800, орієнтовані на смартфони в ціновому сегменті до $300.

Друге місце за Qualcomm із часткою 35% ринку. Якщо основою успіху MediaTek стали доступні чіпи, то у американського чіпмейкера тон задавали середнього рівня SoC, які знайшли своє застосування у моделях вартістю від $300 до $499. У цьому сегменті частку чіпів Qualcomm припало 65%.

На третій позиції виявилася Samsung, яка незважаючи на всі існуючі амбіції стати лідером на ринку чіпів до 2030 року, на даний момент далеко від наміченої мети. Хвалитися південнокорейському гіганту особливо нема чим. Постачання його чіпів просіло і особливо сильно в бюджетному сегменті. Так, у ніші пристроїв із цінником від $100 до $299 частка компанії знизилася до 7% проти 17% роком раніше.

Unisoc зуміла наростити постачання своїх чіпів у ніші ультрабюджетників. Частка її процесорів у сегменті пристроїв із цінником до $99 склала 26%. Цікаво, що незважаючи на всі проблеми, HiSilicon все ще є на ринку і навіть входить до п'ятірки. На її чіпи припало 16% сегмента пристроїв із цінником понад $500.

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: counterpointresearch

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 12.03.2022
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube