Microsoft вперше за 30 років змінює клавіатуру Windows.. З акцентом на ШІ!

04.01.2024 738 0

Перша зміна за 30 років

 

Компанія Microsoft анонсувала додавання спеціальної клавіші Copilot на клавіатурах нових ноутбуків та ПК з Windows 11. Вона призначена для швидкого доступу до функції Windows Copilot - чат-бота на базі штучного інтелекту.

 

За словами Microsoft, це перша суттєва зміна клавіатури Windows з часів появи клавіші Windows близько 30 років тому. Клавіша Copilot з'явиться замість маловживаної клавіші меню ПКМ, оскільки тепер це усюди інтегровано в мишу.

 

 

Microsoft позиціонує цю новинку як "революційний крок на шляху розвитку Windows", адже Copilot стане "входом у світ ШІ на ПК". Проте чи насправді користувачі потребують окремої клавіші для виклику чат-бота? 

 

Адже функція Windows Copilot і так доступна в системі і може бути викликана кількома кліками. Тож виділення для неї цілої клавіші виглядає радше маркетинговим ходом, ніж реальною потребою.

 

 

Microsoft явно намагається підкреслити важливість ШІ та просувати свій Copilot. Чи виправдає клавіша ці очікування - покаже час. Але поки що ця новинка виглядає радше цікавинкою, ніж необхідністю.

 

Джерело - microsoft

Автор: Andrii S. Дата публікації: 04.01.2024
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube