Навушники будуть не потрібні. Ілон Маск обіцяє трансляцію музики прямо в мозок

21.07.2020 2810 3

Амбітний та епатажний Ілон Маск хоче об'єднати людський мозок та комп'ютер. У планах винахідника створити чіп, який можна імплантувати в людський мозок, і він дозволить «прокачати» його завдяки можливостям програмного забезпечення.

Чіп на всю голову

Потенційно за допомогою чіпа можна буде відновити зір, слух і рухливість кінцівок, а також він допоможе у боротьбі з хворобами, що вражають мозок, дозволить відновити зруйновані нейронні зв'язки у людей, уражених такими недугами як хвороби Паркінсона та Альцгеймера.

Ілон Маск запевняє, що робота над створенням імпланту завершиться протягом одного року і над ним працює його медичний стартап Neuralink. 28 серпня обіцяють презентацію Neuralink, де Ілон Маск має розповісти про останні розробки в галузі чіпування людського мозку, а також про те, в якому напрямку продовжить свою роботу компанія. За місяць до анонсу відомий мільярдер та винахідник на своїй станиці у Twitter поділився потенційними можливостями нової технології.

Стимуляція мозку, шкода чи дистанційний контроль?

За словами Маска, чіп Neuralink дозволить прослуховувати музику, минаючи вухо та нервові закінчення, які відповідають за передачу звукових імпульсів. Звукові хвилі будуть йти прямо у людський мозок. Фактично вібрації звуку стимулюватимуть нейрони, яких, до речі, налічується близько 65 млрд у головному мозку.

Складно уявити той ефект, який спричинить вплив музики на мільйони нейронів. Головне, щоб насправді ці нейрони не замкнули від такої ейфорії, і хтось не отримав контролю над вашим мозком.

Джерело: foxnews , twitter , independent

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 21.07.2020
Коментарі
Всього коментарів: 3
 
Classic
0
инъекция рекламы прямо в мозг? конечно дайте два
22.07.2020 04:34
Відповісти
Hryhorian Mykhaylo
0
нужно будет только инсталлировать чип в мозг! не нужно будет ни наушников, ни алкоголя-сигарет, ни даже секаса ...)))
21.07.2020 13:19
Відповісти
Богдан
0
В таком случае я точно откажусь...
21.07.2020 17:12
Відповісти

Останні ролики на YouTube