Не купуй такий своїй дівчині! Xiaomi розробляє детектор брехні у смартфоні

11.03.2023 1442 0

Детектор брехні у вашому смартфоні, як це працює?

Розроблений у 1921 році поліграф у деяких країнах досі вважається детектором брехні, хоча сучасні дослідження стверджують, що він може вимірювати лише одну з непрямих ознак брехні - рівень стресу. Компанія Xiaomi буде використовувати більш сучасні методи для виявлення обману.

 

 

Як повідомляє китайське видання ITHome, Xiaomi отримала патент на технологію виявлення брехні, а також патенти на пристрої в яких можливе використання технології, включаючи мобільні термінали та сховища даних. Також після незначної модифікації та зменшення розмірів вона може бути інтегрована в особисті гаджети.

 

Основою такого детектора брехні стане нахилена-поворотна камера з телефото-об’єктивом, яка зможе стежити за обличчям та зіницями перевіряємої людини. Алгоритм буде порівнювати рух зіниць та їх розширення з науковими патернами, що вказують, що людина бреше.

 

Про те, що брехня впливає на рухи очей та розширення зіниць, було відомо і раніше. Згідно з одним з досліджень, коли людина бреше, діаметр її зіниць розширюється на 4-8% від початкового розміру. Також під час брехні людина робить неконтрольовані мімічні рухи м’язів обличчя та починає частіше моргати.

 

 

Патент Xiaomi стверджує, що сукупність цих фізіологічних індикаторів брехні можна фіксувати за допомогою камери та особливого алгоритму. Доведена ефективність такого методу значно вища за застарілий поліграф і залишається лише питання стосовно якості технічної реалізації технології.

 

Звісно що основною метою впровадження технології є посилення механізмів безпеки та аутентифікації користувача,  але я певен що будуть створені безліч додатків для перевірки вашої половинки на вірність і статистика розлучень після релізу подібних гаджетів стрімко піде вгору.

 

Читати також: Huawei P60 Pro приголомшив зразком фото у складних умовах, заявка на повернення лідера.

 

Джерело: ithome

Автор: Олександр Коваленко Дата публікації: 11.03.2023
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube