Огляд Google Pixel 9 Pro – золота середина нової серії. Порівняння з Galaxy S24 Ultra і iPhone 15 Pro

27.08.2024 2376 0

Привіт, друзі. Презентація дев'ятої лінійки Пікселів уже відгриміла, перші враження отримано, ажіотаж зменшився. Впевнена, що тепер багато хто захоче купити Google Pixel 9 Pro, оскільки він поєднує компактні габарити Пікселя 9 і продуктивність 9 Pro XL, про який розповідали тут.

 

 

Саме час для детального огляду, в якому обговоримо всі переваги та недоліки нового красеня. Смартфони Google Pixel – найкраще придбання для поціновувачів Android, особливо в епоху штучного інтелекту. Тож запрошуємо разом із нами познайомитися з довгоочікуваним та інтригуючим Пікселем 9 Про.

 

Огляд Google Pixel 9 Pro – золота середина нової серії. Порівняння з Galaxy S24 Ultra і iPhone 15 Pro

Технічні характеристики

Комплектація

Зовнішній вигляд, матеріали, габарити

Дисплей

Продуктивність і пам'ять

Програмне забезпечення

Камери

Автономність

Ціна та висновки

 

Технічні характеристики

Матриця:

LTPO OLED

Діагональ екрана:

6.3″

Роздільна здатність дисплея:

1280 x 2856 пікселів

Інші параметри екрана:

Щільність пікселів – 495 ppi, частота оновлення – 120 Гц, підтримка HDR10+, стандартна яскравість – 2000 ніт, пікова яскравість – 3000 ніт

Матеріали корпусу:

Скляна задня кришка та алюмінієві грані

Захист:

IP68 (занурення на глибину до 1.5 метра протягом 30 хвилин), захисне скло Gorilla Glass Victus 2

Габарити:

152.8 x 72 x 8.5 мм, вага 199 г.

Кольори:

Рожевий, порцеляновий, чорний, сірий

Процесор:

4-нанометровий Google Tensor G4

Варіанти пам'яті:

16/128, 16/256, 16/512 ГБ, 16 ГБ/1 ТБ

Основна камера:

Основна камера: роздільна здатність 50 Мп, діафрагма f/1.7, сенсор 25 мм, розмір матриці 1/1.31", розмір пікселя 1.2µm, двопіксельний PDAF, оптична стабілізація;

Телефото: роздільна здатність 48 Мп, розмір матриці 1/2.51", двопіксельний PDAF, оптична стабілізація, 5-кратний оптичний зум;

Надширококутний об'єктив: роздільна здатність 48 Мп, розмір матриці 1/2.51", двопіксельний PDAF

Запис відео в 8K з 30fps

Фронтальна камера:

Роздільна здатність 42 Мп, діафрагма f/2.2, сенсор 17 мм, PDAF

Запис відео в 4K@60fps

Комунікації:

Мережа 5G, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4, навігаційні служби GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS

Звук:

Стерео

Місткість акумулятора:

4700 мАг

Зарядка:

Дротова 27 Вт (до 55% за 30 хвилин), бездротова 21 Вт і 12 Вт (залежно від зарядного пристрою)

Ціна:

Близько 41 000 грн

 

Великого здивування тут не буде, оскільки всі характеристики ми вже бачили в інших смартфонах цієї серії. Розміри, вагу, діагональ екрана та місткість батареї Pixel 9 Pro запозичив у звичайної дев'ятки. А ось камери й варіанти пам'яті точнісінько як у 9 Pro XL.

 

 

Для більшості користувачів саме Піксель 9 Про буде оптимальним варіантом. Він невеликий, з помірними габаритами, але «начинка» як у топової версії. Не всі захочуть купувати величезний 9 Про XL, у якого є невеликі проблеми з ергономікою та зручністю експлуатації.

 

Читайте також: Огляд Redmi K70 Ultra – це китайський король потужності!

 

Комплектація

Буквально кілька слів про комплектацію, і будемо переходити до корисніших параметрів. Google Pixel 9 Pro поставляється в невеликій прямокутній коробці із зображенням телефону й назвою. Колір упаковки відрізняється залежно від колірного варіанту самого смартфона.

 

 

Усередині все дуже обмежено: документація, скріпка для SIM-слота і кабель USB-C. Чохол і блок живлення, як завжди, зробили недоступною розкішшю. Прибираємо ці примітивні елементи та рухаємося вперед.

 

Зовнішній вигляд, матеріали, габарити

Дизайн Google Pixel 9 Pro – це елегантність та стиль. Девайс виглядає витонченим і преміальним, оскільки велику увагу приділено деталям. Рамки та задня панель тепер плоскі, жодного заокруглення. Дуже нагадує серію iPhone 15, тому одразу зрозуміло, яким брендом надихалася компанія Гугл.

 

 

Блок камер Google Pixel 9 Pro витягнутої форми та з помітно заокругленими краями. Модулі розташувалися в горизонтальну лінію й трохи зрушилися в бік, залишаючи місце на п'єдесталі для спалаху та датчика температури.

 

Рамка з глянцевого алюмінію, того ж кольору, що й корпус. Кришка Google Pixel 9 Pro скляна, з матовим покриттям. Сліди на задній панелі майже не залишаються, зате глянцеві грані швидко брудняться.

 

 

Смартфон зручно лежить у руці, ергономіка на вищому рівні. За сучасними мірками габарити компактні: 152.8 x 72 x 8.5 мм з вагою 199 грамів. Так, до ваги можуть бути невеликі претензії, девайс не дуже легкий.

 

Кнопка живлення і гойдалка регулювання гучності теж плоскі, знаходяться на правій грані Пікселя 9 Про. На нижньому торці – другий динамік, роз'єм Type-C і слот для SIM-карти. Як завжди, можна поставити тільки одну фізичну nano-SIM і підключити віртуальну eSIM.

 

 

До захисту Google Pixel 9 Pro жодних претензій: повноцінний стандарт IP68 і загартоване скло Gorilla Glass Victus 2 на задній і передній панелі.

 

Підекранний сканер відбитків пальців використовує нову ультразвукову технологію. На практиці працює точно і спритно. Розташування зручне: не потрібно переміщати палець прямо до нижньої грані, як у китайських субфлагманів.

 

 

Кольори ніжні і приємні: стандартний чорний, сіро-зелений, світло-рожевий і порцеляновий.

 

Рекомендуємо обов'язково докупити чохол, щоб Pixel 9 Pro випадково не вирушив у вільний політ. Оригінальний коштує близько 40 євро і, можливо, комусь буде по кишені.

 

Як уже зрозуміло, Google Pixel 9 Pro запозичив корпус у базової моделі. У них усе ідентичне, починаючи з габаритів і закінчуючи розташуванням роз'ємів. Тому, якщо вам подобається ергономіка Пікселя 9, але не вистачає крутих фішок у функціоналі, можна звернути увагу на 9 Про.

 

 

Висновки щодо дизайну такі: телефон отримує точно найвищий бал за ергономіку, ультразвуковий сканер, вологозахист і матеріали. Блок камер сильно виступає над корпусом, грані глянцеві та злегка слизькі – очевидні мінуси.

 

Дисплей

Як ми вже говорили, екран Pixel 9 Pro за діагоналлю аналогічний Пікселю 9. Це оптимальні 6,3 дюйма. Але інші характеристики відрізняються. Хоча й можна припустити, що в реальності немає різниці за якістю екрану.

 

 

Матриця LTPO AMOLED з частотою оновлення 120 Гц і підтримкою режиму HDR10+. Тут все по-дорослому. Екран називається Super Actua, тоді як у Pixel 9 – звичайний Actua. Ключова відмінність у технології LTPO, базова версія її не отримала.

 

Зазначена стандартна яскравість Pixel 9 Pro – 2000 ніт, пікова – 3000 ніт. Не будемо повторно починати пісню про те, що це просто красиво намальовані цифри. Краще відразу ознайомимося з реальним вимірюванням яскравості.

 

 

У ручному режимі отримуємо близько 1300 ніт, в автоматичному – 2200 ніт. Показники гідні. Можемо одразу зробити висновок, що на сонці все чудово видно. Роздільна здатність екрана Pixel 9 Pro – 1280 x 2856 пікселів. У звичайної дев'ятки значення нижче – 1080 x 2424 пікселів.

 

Дисплей Google Pixel 9 Pro оновлюється з частотою 120 Гц. І завдяки технології LTPO цей процес плавний і енергозберігаючий. На відміну від Pixel 9, де чіткий поділ на 60 Гц і 120 Гц.

 

 

Один мінус у новинки все ж є – горезвісний ШІМ. Компанія ретельно уникає цього питання, інформації щодо нього вкрай мало. Але можна припустити, що шкідливе мерехтіння нікуди не поділося. Хіба що стало трохи менш інтенсивним.

 

В іншому дисплей Google Pixel 9 Pro відмінний. Це можна сказати і про два інші смартфони із серії. При реальному порівнянні, коли береш три моделі в руки й дивишся на їхні екрани, різниця в кольоропередачі, контрастності та яскравості мінімальна.

 

 

Продуктивність і пам'ять

Уся дев'ята серія Пікселів працює на базі нового процесора Google Tensor G4, чиї можливості досить обмежені. Якщо, звісно, порівнювати їх з Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 і майбутнім Gen 4.

 

Про те, як поводиться новий чипсет в іграх, ми розповідали в попередніх оглядах лінійки. Очікувано результати непогані, на середньому рівні. Пограти у вимогливі іграшки можна, але не варто сподіватися на відсутність нагрівання і стабільно високий fps.

 

 

В AnTuTu ситуація сумна як для флагмана – близько 11500 балів. Приріст продуктивності порівняно з попередником склав приблизно 10%. Але ж ви купуєте Пікселі не для ігор, правда?

 

Стабільний функціонал і купа корисних ексклюзивних функцій – ось головні фішки. Обговоримо їх уже в наступному пункті, а зараз кілька слів про модифікації пам'яті.

 

 

Google Pixel 9 Pro отримав 16 ГБ оперативної пам'яті навіть у базовій версії, чим відрізняється від стандартної дев'ятки. У неї тільки 12 ГБ.

 

Користувачеві надається великий вибір модифікацій, починаючи з 128 ГБ і закінчуючи 1 ТБ постійного сховища. Аналогічна ситуація у 9 Pro XL.

 

 

Програмне забезпечення

До презентації ходили чутки, що Google Pixel 9 Pro відразу отримає новітній Android 15. Офіційний анонс відбувся, і ці мрії були розвіяні. Девайс функціонує на старому доброму Андроїді 14. Хоча і п'ятнадцяту версію, ясна річ, отримає в найближчому майбутньому.

 

Терміни оновлень королівські: новий зелений робот приходитиме протягом 7 років. Ви тільки уявіть, до Android 21 цей красень точно оновиться. Звучить як утопія, а насправді недалеке майбутне.

 

 

Про можливості просунутого ШІ ви вже читали в інших оглядах. На презентації нічого супернового і невідомого не розповіли. Pixel Studio генеруватиме зображення за запитами користувача, створюючи незвичайні та оригінальні картинки.

 

Pixel Screenshots швидко знайде потрібні дані за збереженими скріншотами, а Circle to Search миттєво надасть розгорнуту інформацію про предмет, який обведете на фото або відео.

 

 

Опція Add Me додає вас на знімок із групою людей. Best Take змінює обличчя, їхній вираз або об'єкти.

За додаткову плату можна підключити просунутий Gemini Advanced. Безкоштовну річну підписку надають тільки разом із 9 Pro XL. Власникам звичайних «прошок» доведеться платити. Ось такі справи.

 

 

Камери

Google Pixel 9 Pro отримав телевік, що відрізняє його від молодшої версії. Основний і надширококутний модуль у них однаковий. Також можна сказати, що за камерами Піксель 9 Про – абсолютна копія 9 Про ХЛ.

 

 

Чи добре фотографує наш сьогоднішній герой? Однозначно так. Величезну роль відіграє програмна обробка та впровадження алгоритмів AI.

 

Головна 50-мегапіксельна камера створює конкурентоспроможні знімки з чудовою деталізацією, широким динамічним діапазоном і відсутністю шумів.

 

 

Контрастність висока, а ось кольори злегка бляклі. Але це фірмова фішка Пікселів. Якщо раніше користувалися цими телефонами, то знаєте, як вони фотографують.

 

По суті, Pixel 9 Pro знімає так само добре, як iPhone 15 Pro. Вночі це теж помітно. Серйозних претензій пред'явити не можемо. Достатня деталізація, опрацювання світлих ділянок, мінімум шумів. Навіть складається враження, що при слабкому освітленні новий Піксель фотографує краще за Айфон.

 

 

В надширококутному режимі апарат справляється нормально. У деяких сценах трохи не вистачило деталізації, якщо придивлятися.

 

 

Фото на телеоб'єктив Google Pixel 9 Pro з достатньою різкістю, кольоропередача приємна. Але Samsung Galaxy S24 Ultra показує результати гідніші.

 

 

Фронтальну камеру прокачали, тепер роздільна здатність становить цілих 42 Мп. Селфі реально круті, перевершують навіть iPhone 15 Pro і Samsung Galaxy S24 Ultra.

 

Google Pixel 9 Pro вміє записувати відео у 8K. Ще один привід для свята. Частота кадрів, на жаль, обмежена 30fps.

 

 

Вас зацікавить: Огляд OnePlus Ace 3 Pro – переможець 2024 серед доступних флагманів


Автономність

Місткість акумулятора становить 4700 мАг, і аналогічний параметр ми бачили у Pixel 9. Версія 9 Pro XL стала володаркою батареї на 5060 мАг через збільшену діагональ екрана.

 

Не варто сподіватися на суперкруті показники автономності. У компактних флагманів із цим завжди була проблема. Одного дня автономної роботи ще можна домогтися, але не більше.

 

 

Потужність зарядки Google Pixel 9 Pro теж скромна. Дротова на 27 Вт підживлює девайс до 55% за 30 хвилин. Бездротова на 27 Вт, але тільки якщо використовувати фірмовий зарядний пристрій Pixel Stand. Інші зарядні станції зі стандартом Qi видаватимуть 12 Вт.

 

Ціна та висновки

У Європі Google Pixel 9 Pro коштує близько 1000 євро. В Україні можна розраховувати на приблизний цінник від 41 000 грн. Базова дев'ятка на 100 євро дешевша, а модель XL – на 100 євро дорожча.

 

 

Тут точно є, з чого вибрати. Нова лінійка вийшла збалансованою і різноманітною. Розібратися дуже просто: потрібен компактний смартфон без надмірностей і за приємною ціною – купуй Pixel 9.

 

Щоб компактно, але з крутою камерою та додатковими фішками? Тоді Google Pixel 9 Pro. Хочете і великі габарити, і прокачаний функціонал, а питання ціни не важливе – тоді Pixel 9 Pro XL.

 

 

Подібна філософія зберігається в Айфонів, вона справді зручна й дає змогу вибрати відповідний мобільний пристрій.

 

Якщо порівнювати Піксель 9 Про з суперниками, то камера крутіша у Galaxy S24 Ultra. iPhone 15 Pro трохи легший і компактніший. Та й процесор потужніший, про що говорять тести в AnTuTu. Але Pixel 9 Pro цілком конкурентоспроможний, і у нього багато своїх сильних сторін.

 

 

Якщо ви шанувальник техніки Google, то з імовірністю 90% вам сподобається дев'ята серія. Дизайн, технічні характеристики, функції AI – все це на висоті. А сім років оновлень Андроїда взагалі можна вважати щедрим подарунком від виробника.

 

Напишіть у коментарях, чи сподобався вам огляд Google Pixel 9 Pro, і який смартфон із трьох купили б собі.

 

Плюси:

  • Цікавий дизайн;
  • вологозахист IP68;
  • дорогі матеріали корпусу;
  • компактні габарити та ергономічність;
  • захисне скло Gorilla Glass Victus 2;
  • ультразвуковий сканер відбитків пальців;
  • датчик температури;
  • екран LTPO AMOLED з високою роздільною здатністю;
  • відмінна яскравість і частота оновлення 120 Гц;
  • 16 ГБ оперативної пам'яті і до 1 ТБ постійної пам'яті;
  • 7 років оновлень Android;
  • функції AI;
  • крута основна і фронтальна камера.

 

Мінуси:

  • Убога комплектація;
  • велика вага;
  • середня як для флагмана продуктивність;
  • скромна автономність;
  • маленька потужність зарядки.
Автор: Аліна Нікітіна Дата публікації: 27.08.2024
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube