Огляд Honor Magic 6 Pro: флагманський камерафон з власним характером

20.06.2024 10755 0

Повернення легенди 

 

Друзі, ми дістали смартфон від колись легендарного бренду на українському ринку - тому сьогодні у нас огляд Honor Magic 6 Pro. Нарешті, бренд Honor повернувся на український ринок після вимушеної перерви - тепер, як і інші пристрої, купити смартфони в Україні від бренду Honor можна з гарантією та глобальною прошивкою

 

 

Пам'ятаєте часи, коли Honor був дочірньою компанією Huawei і випускав одні з найкращих смартфонів на ринку? Вони навіть встигли перевершити Apple за кількістю проданих пристроїв і майже наздогнали Samsung. Здавалося, ще трохи - і Honor стане беззаперечним лідером. Але тут втрутилися санкції США проти Huawei, і Honor довелося відокремитися, щоб вижити. Бренд пішов з України і довгий час ми про нього нічого не чули. І ось нарешті сталося - Honor знову з нами! 

 

Огляд Honor magic 6 pro: флагманський камерафон з власним характером

 

технічні характеристики

Матриця:

LTPO OLED

Діагональ екрана:

6.8″

Роздільна здатність:

1280x2800 пікселів

Додаткові параметри екрана:

Частота оновлення – 120 Гц, стандартна яскравість – 1600 ніт, пікова яскравість – 5000 ніт, підтримка HDR, Dolby Vision

Габарити:

162.5 x 75.8 x 8.9 мм при вазі 225 г або 229 г

Матеріали корпусу:

Скляний перед (NanoCrystal Shield), скляний зад або зад з полімеру силікону (еко шкіра)

Кольори:

Чорний, Зелений, Синій, Фіолетовий, Білий

Захист:

IP68, NanoCrystal Shield

Процесор:

4-нанометровий Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

Графічний прискорювач:

Adreno 750

Кількість ядер:

Одне ядро Cortex-X4 із тактовою частотою 3.3 ГГц + три ядра Cortex-A720 із тактовою частотою 3.2 ГГц + два ядра Cortex-A720 із тактовою частотою 3.0 ГГц + два ядра Cortex-A520 із тактовою частотою 2.3 ГГц

Операційна система:

Android 14 з фірмовою прошивкою MagicOS 8

Камери:

Основна: 50 Мп, діафрагма f/1.4-2.0, 1/1.3", OIS;

 

Зум: 200 Мп, діафрагма f/2.6, розмір матриці 1/1.49", розмір пікселя 0.56µm, PDAF, OIS, 2.5x оптичний зум;

 

Надширококутний модуль: 50 Мп, f/2.0, розмір матриці 1/2.88"

Фронтальна камера:

Роздільна здатність 50 Мп, діафрагма f/2.0, розмір пікселя 0.6µm

TOF 3D (датчик глибини/біометричний сенсор)

Запис відео у 4K@30fps, 1080p@30/60fps

Звʼязок:

Wi-Fi 6/7, Bluetooth 5.3, NFC, навігаційні служби GPS, GLONASS, BDS, GALILEO

Звук:

Стерео

Акумулятор:

5600 мАг

Швидка зарядка:

Дротова 80 Вт, бездротова 66 Вт, зворотня бездротова зарядка

Ціна:

50 000 грн

 

Дизайн та ергономіка

Honor Magic 6 Pro - це справжній красень. Він відразу дає зрозуміти, що перед нами флагман. Корпус виконаний з міцного металу і загартованого скла з матовою поверхнею. Виглядає дуже стильно і дорого.

 

 

На вибір є кілька кольорів: класичний чорний, зелений з еко-шкірою і інші цікаві варіанти. Наш Honor Magic 6 Pro в чорному кольорі, і він мені дуже подобається. Виглядає стримано, але зі смаком. В руці Honor Magic 6 Pro лежить дуже зручно. Незважаючи на великий екран, користуватися ним комфортно навіть однією рукою. Всі елементи управління знаходяться на своїх місцях.

 

 

Якщо говорити про дизайн, то тут Honor Magic 6 Pro точно виділяється на фоні конкурентів. Взяти наприклад блок камер - він має незвичайну напівквадратну форму з округленими кутами. Виглядає трохи дивно, але цей блок камер точно не залишить рівнодушним та буде виділятися, чого у більшості китайців останнім часом нема.

 

Дисплей та звук

 

Дисплей - це перше, на що ми звертаємо увагу в смартфоні. І в Honor Magic 6 Pro з цим повний порядок. Він отримав великий і яскравий OLED-екран з діагоналлю 6.81 дюйма і роздільною здатністю 1312 x 2848 пікселів. Картинка тут неймовірно чітка і деталізована.

 

 

Як і має бути у кожного флагмана, дисплей цього пристрою має адаптивну частоту оновлення. Вона може автоматично змінюватися від 1 до 120 Гц в залежності від контенту. Тобто якщо ви читаєте статичний текст, то частота буде мінімальною для економії батареї. А якщо ви граєте в динамічну гру або скролите стрічку, то частота підвищується до максимуму для максимальної плавності.

 

 

Картинка на екрані приємна, з соковитими кольорами. Є кілька режимів налаштування кольорів на вибір. Дисплей Honor Magic 6 Pro дуже якісний, придратися хтось зможе лише на аналог Dynamic Island від Apple. Максимальну яскравість наміряли 1800 ніт, що дуже достойно.

 

 

Тепер щодо звуку. Тут теж все на висоті. Honor Magic 6 Pro отримав стереодинаміки з підтримкою Dolby Atmos. Вони видають дуже гучний і чистий звук з хорошою деталізацією. Басів вистачає, високі не ріжуть слух.

 

 

При цьому в налаштуваннях є еквалайзер і різні звукові ефекти. Можна налаштувати звучання під свої вподобання. Є навіть спеціальний ігровий режим, який покращує позиціонування звуку в іграх.

 

Продуктивність та ПЗ

 

"Серцем" Honor Magic 6 Pro став топовий процесор Snapdragon 8 Gen 3. Це один з найпотужніших чіпів на ринку. В парі з ним працюють 12 ГБ оперативної пам'яті. У реальному використанні Honor Magic 6 Pro працює неймовірно швидко і плавно. Жодних гальмувань чи підлагувань, навіть при запуску важких ігор та програм. Оптимізація на висоті.

 

 

Флагман працює на базі Android 14 з фірмовою оболонкою Magic OS 8. Інтерфейс має свої особливості та фішки. Наприклад, є розширені можливості для взаємодії з іншими пристроями Honor - легкий обмін файлами, продовження перегляду відео тощо.

 

 

В цілому інтерфейс виглядає сучасно і стильно. Він зручний у використанні, хоча деякі рішення можуть здатися незвичними користувачам інших оболонок - наприклад, не можна зробити іконки круглими, не використовуючи сторонні теми або сторонній лаунчер. Але до Magic OS швидко звикаєш.

 

Камери

 

Honor Magic 6 Pro позиціонується в першу чергу як камерофон. І дійсно, його можливості в цьому плані вражають. Давайте розберемо детально кожен модуль. Основна камера використовує 50 Мп сенсор Omnivision OV50H з оптичною стабілізацією та лазерним автофокусом. Головна фішка - змінна діафрагма. Вона може бути f/1.4 для кращої роботи в умовах низької освітленості або f/2.0 для більшої глибини різкості. Це дозволяє гнучко налаштовувати параметри зйомки.

 

 

Другий модуль - перископний телеоб'єктив. Його роздільна здатність - аж 200 Мп. Він забезпечує 2.5-кратний оптичний зум без втрати якості. А завдяки високій роздільній здатності можна отримати і 10-кратний гібридний зум з мінімальними втратами деталізації. Третя камера - ширококутна. Вона має роздільну здатність 50 Мп і кут огляду 122°. Тобто можна робити дуже широкі знімки, які відмінно підійдуть для пейзажів чи великих компаній.

 

Фронтальна камера теж на висоті. Це 50 Мп сенсор з автофокусом. Він дозволяє робити дуже детальні селфі з природним розмиттям заднього плану.

 

Тепер давайте подивимося, як Honor Magic 6 Pro показує себе в порівнянні з Oppo Find X7 Ultra та Samsung Galaxy S24 Ultra.

 

 

В цих умовах всі три флагмани показують відмінний результат. Honor Magic 6 Pro видає дуже детальні і контрастні знімки завдяки 50 Мп сенсору. Кольори яскраві, але не перенасичені. Oppo Find X7 Ultra з його 1-дюймовим сенсором трохи випереджає по деталізації, особливо на дрібних об'єктах. Також у нього трохи ширший динамічний діапазон.

 

Samsung Galaxy S24 Ultra теж знімає дуже добре, але кольори в нього найбільш спокійні і природні серед цієї трійки.

 

 

 

А ось тут Honor Magic 6 Pro себе показує дуже добре. Завдяки світлосильній діафрагмі f/1.4 і оптичній стабілізації він впевнено працює навіть при дуже низькій освітленості. Деталізація зберігається хорошою, шумів мінімум. У Oppo Find X7 Ultra за рахунок більшого розміру сенсора теж дуже хороша робота в таких умовах. Деталізація навіть трохи краща, ніж у Honor.

 

Samsung Galaxy S24 Ultra трохи відстає - на знімках більше шумів і менше дрібних деталей.

 

 

 

Телеобʼєктив Honor Magic 6 Pro з його 200 Мп сенсором показує себе чудово. На 2.5х оптичному зумі деталізація максимальна, немає ніяких артефактів. Навіть на 5х гібридному зумі якість ще дуже хороша. Oppo Find X7 Ultra при своєму 3х оптичному зумі теж показує відмінну деталізацію.

 

Щодо Samsung - мені він в цьому сценарії не сподобався, бо якось засумна картинка. По деталях трохи краще зробив тут Oppo.

 

 

Ширококутна камера Honor Magic 6 Pro з кутом огляду 122° захоплює дуже багато простору. При цьому по краях немає сильних спотворень, а деталізація залишається високою навіть на периферії кадру - вона не гірша за конкурентів У Oppo Find X7 Ultra ширик трохи вужчий, але по якості він приблизно на тому ж рівні, що й Honor. А ширококутна камера Samsung трохи слабша. Деталізація по краях нижча, є помітні шуми там, де китайці ще справляються.

 

 

В портретному режимі Honor Magic 6 Pro створює дуже природний ефект боке. Контури об'єкта добре відокремлюються від фону, помилок в роботі алгоритму практично немає. Oppo Find X7 Ultra теж знімає чудові портрети з гарним боке. Але іноді він може трохи переборщити з розмиттям. Конкретно на цьому прикладі iPhone та Galaxy пасуть задніх, в той час як китайці вирвалися вперед.

 

 

 

Фронтальна камера Honor Magic 6 Pro на 50 Мп з автофокусом дозволяє отримати дуже детальні селфі з природним розмиттям заднього плану та широким кутом огляду. Кольори передаються добре, є непогана робота з HDR в складних умовах, проте Oppo Find X7 Ultra по фронталці король - деталей більше у нього, він знімає дуже хороші селфі, але з трохи менш натуральною обробкою - він намагається зробити шкіру більш гладкою.

 

Підсумовуючи, можна сказати, що камери Honor Magic 6 Pro - це однозначно топовий рівень. По більшості параметрів він знімає як мінімум не гірше, а часом і краще визнаних лідерів ринку Oppo Find X7 Ultra та Samsung Galaxy S24 Ultra. Особливо Honor Magic 6 Pro хороший при зйомці в умовах недостатнього освітлення, а також на зумі завдяки великій кількості мегапікселей. Як би парадоксально не звучало, тут вони працюють. Так що якщо камера для вас пріоритет, то цей смартфон точно вартий уваги.



Автономність

 

Одна з найсильніших сторін Honor Magic 6 Pro - це його автономність. Він отримав батарею типу ємністю 5600 мАг. Таку величезну батарейку ми нечасто зустрічаємо у флагманах. На практиці ця батарея забезпечує достойну автономність. При середньому використанні Honor Magic 6 Pro спокійно протягує півтора-два дні без підзарядки. 

 

 

Honor Magic 6 Pro підтримує 80-ватну дротову зарядку. Тобто буквально за 30-40 хвилин ви отримаєте 100% заряду. Дуже зручно, коли потрібно швидко зарядитися. Також є підтримка бездротової зарядки потужністю 66 Вт. Тобто навіть по бездроту Honor Magic 6 Pro заряджається дуже швидко.

 

Загалом, по автономності до Honor Magic 6 Pro у мене просто немає питань - навіть реверсивна бездротова зарядка тут є, на 5 вт, але є

 

Підсумки

 

Honor Magic 6 Pro - гідне повернення бренду на ринок України. Це справжній флагман, який може скласти конкуренцію найкращим смартфонам.

 

 

Серед переваг Honor Magic 6 Pro:

 

- Топовий дисплей з високою роздільною здатністю і адаптивною частотою оновлення

- Потужна продуктивність завдяки Snapdragon 8 Gen 3 

- Відмінні камери, одні з найкращих на ринку

- Швидка зарядка і хороша автономність

- Якісний стереозвук

- Зручний інтерфейс з корисними фішками



В цілому, Honor Magic 6 Pro однозначно вартий уваги, якщо ви шукаєте топовий камерофон з флагманськими можливостями - він точно перемагає по камері iPhone 15 Pro Max та Galaxy S24 Ultra. Це гідний вибір, який точно не розчарує. Питання лиш в тому - а чи готові ви психологічно віддати 50 тисяч гривень за смартфон, у якого на задній кришці Honor. Якщо ваша відповідь “так” - вітаємо, ви потенційний покупець даного пристрою.

 

Відеоогляд пристрою:



Автор: Andrii S. Дата публікації: 20.06.2024
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube