Огляд Moto Edge 50 Ultra – топовий камерофон з дерева! Краще за Samsung Galaxy S24 Ultra?

28.08.2024 5290 0

Привіт, друзі. Бюджетні смартфони Moto стають хітами продажів у нашій країні. Але чи знаєте ви, що бренд також випускає справжні топові флагмани? Наприклад, зараз можна купити Moto Edge 50 Ultra – приголомшливий камерофон у дерев'яному корпусі.

 

 

На технологічному ринку безліч флагманських девайсів з прокачаними камерами, вибирати між ними нелегко. Смартфони Motorola оптимальні, цікаві і збалансовані. Зараз розберемося, чи зможе Moro Edge 50 Ultra позмагатися з Google Pixel, Samsung, OnePlus і Apple. 

 



 

Огляд Moto Edge 50 Ultra – топовий камерофон з дерева! Краще за Samsung Galaxy S24 Ultra?

Технічні характеристики

Комплектація

Дизайн, матеріали, габарити

Дисплей

Продуктивність

Операційна система

Камери

Автономність

Ціна і висновки

Відеоогляд

 

Технічні характеристики

Матриця:

P-OLED

Діагональ екрана:

6.7″

Роздільна здатність дисплея:

1220 x 2712 пікселів

Інші параметри екрана:

Щільність пікселів – 446 ppi, частота оновлення – 144 Гц, підтримка HDR10+, пікова яскравість – 2500 ніт

Матеріали корпусу:

Алюмінієві грани, задня кришка з дерева або екошкіри

Захист:

IP68 (занурення на глибину до 1.5 метра протягом 30 хвилин), захисне скло Gorilla Glass Victus 2

Габарити:

161.1 x 72.4 x 8.6 мм, вага 197 г.

Кольори:

Forest Grey, Nordic Wood, Peach Fuzz

Процесор:

4-нанометровий Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 

Варіанти пам'яті:

12/512, 16/512, 16 ГБ/1 ТБ

Основна камера:

Основна камера: роздільна здатність 50 Мп, діафрагма f/1.6, розмір матриці 1/1.3", розмір пікселя 1.2µm, різнонаправлений PDAF, оптична стабілізація;

Телефото: роздільна здатність 64 Мп, сенсор 72 мм, діафрагма f/2.4, розмір пікселя 0.7µm, PDAF, оптична стабілізація, 3-кратний оптичний зум;

Надширококутний об'єктив: роздільна здатність 50 Мп, діафрагма f/2.0, сенсор 12 мм, кут огляду 122˚, розмір пікселя 0.64µm, автофокусування

Запис відео в 4K@30/60fps

Фронтальна камера:

Роздільна здатність 50 Мп, розмір пікселя 0.64µm, AF

Запис відео в 4K@60fps

Комунікації:

Мережа 5G, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4, навігаційні служби GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS

Звук:

Стерео

Місткість акумулятора:

4500 мАг

Зарядка:

Дротова 125 Вт, бездротова 50 Вт, реверсивна 10 Вт

Ціна:

Від 34 900 грн

 

Якщо оцінити Moto Edge 50 Ultra суто за характеристиками, перше враження двояке. Відразу зазначимо, що замість топового Snapdragon 8 Gen 3 використовується його урізана версія з приставкою «s». Місткість акумулятора також не викликає захоплення. Ще й технологія LTPO відсутня.

 

 

Але все це лише поверхнева думка. Потрібно ближче познайомитися з новинкою, щоб винести справедливий вердикт. Адже коштує Moto Edge 50 Ultra недешево, майже на рівні інших топових флагманів.

 

Комплектація

Наш детальний огляд стартує з розпакування. На відміну від A-брендів, Motorola оснащує свої пристрої всіма необхідними елементами. Навіть є додатковий бонус – приємний аромат, яким просочилася коробка і складники.

 

 

Всередині нас зустрічає сам смартфон, документація, скріпка, пластиковий напівпрозорий чохол, шнур USB-С і важкий блок живлення потужністю 125 Вт. Як для флагмана комплектація справді царська. На такій приємній ноті рухаємося далі.

 

 

Дизайн, матеріали, габарити

Головна фішка в зовнішньому вигляді Moto Edge 50 Ultra – це дерев'яна задня кришка. Так-так, компанія стверджує, що корпус виготовлений зі справжнього дерева із захисним покриттям. На дотик нагадує пластик, але виглядає симпатично.

 

 

Два інші варіанти виконані зі звичної екошкіри чорного і персикового кольорів. Можливо, комусь стара добра екошкіра сподобається більше за новомодне дерево. Грані у всіх випадках алюмінієві.

 

 

Moto Edge 50 Ultra позиціюється як крутий камерофон, а ми знаємо основний мінус таких флагманів. Вони отримують величезні блоки камер, і до того ж важкий і товстий корпус. Якимось дивом виробники сьогоднішньої новинки уникли цих проблем.

 

Модулі камер невеликі й акуратні, як у стандартного середньобюджетника. Розміри становлять 161.1 x 72.4 x 8.6 мм з вагою 199 грамів.

 

 

Порівнюючи Moto з Samsung Galaxy S24 Ultra, видно, що останній значно товщий і ширший. Корейці точно забули про ергономіку, коли розробляли дизайн такого гіганта.

 

 

Вологозахист за стандартом IP68, з цим проблем не буде. Сканер відбитків, зрозуміло, підекранний, з оптичною технологією. Враховуйте, що він не ультразвуковий, як у Pixel 9 Pro. 

 

Звук Moto Edge 50 Ultra гучний і об'ємний, тоді як лінійний вібромотор не справляє особливого враження. OnePlus 12 у цьому плані буде кращим. Ще важлива для багатьох фішка – це технологія eSIM. Далеко не кожен флагман, особливо китайський, її отримує.

 

 

Екран Moto Edge 50 Ultra вигнутий, а не плоский, як у тих же дев'ятих Пікселів. Якщо вам подобаються заокруглені грані, дискомфорту не відчуєте. На цьому, мабуть, із дизайном закінчили. За ергономіку однозначний плюс.

 

 

Дисплей

Уже на моменті знайомства з екраном Moto Edge 50 Ultra стає зрозуміло, що компанія не збиралася робити якийсь інноваційний флагман з особливими фішками. Його параметри просто нормальні, нічого незвичайного або суперкрутого.

 

Дисплей хороший, але у конкурентів встановлені матриці точно не гірші. Роздільна здатність 1.5K, частота оновлення – 144 Гц (звісно, не у всіх сценаріях).

 

 

Зазначена пікова яскравість – 2500 ніт, що схоже на правду. Реальний вимір дивіться на прикріпленому зображенні.

 

 

Рівень ШІМу мінімальний, очі точно не будуть втомлюватися. У Samsung і Pixel показники гірші, тому тут Moto похвалимо.

  • 100% – 6.7%
  • 75% – 7.2%
  • 50% – 8.4%
  • 35% – 12%
  • 25% – 9%
  • 10% – 10%
  • 0% – 19%.

 

 

Кольоропередача приємна, але тільки якщо виставити пресет «Природний». Із заводу встановлені насичені кольори, все здається занадто яскравим і контрастним.

 

Можна зробити висновки, що дисплей Moto Edge 50 Ultra відмінний, якщо розглядати у відриві від конкурентів. Чисто технічно у суперників показники вищі.

 

 

Продуктивність

Як ми вже згадували, Moto Edge 50 Ultra працює на процесорі Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3. Захоплень це не викликає, оскільки аналогічне залізо використовується в бюджетному Poco F6.

 

Вся ця ситуація з процесором пояснюється досить просто. У Мото тонкий корпус, і суперпродуктивний Snapdragon 8 Gen 3 нагрів би його до величезних цифр. Там неможливо реалізувати повноцінну й ефективну систему охолодження.

 

 

Навіть Snapdragon 8s Gen 3 сильно тротлить, про що нам повідомляють синтетичні тести. На графіку бачимо падіння продуктивності на 50%. На щастя, при реальному використанні нагрівання і тротлінг майже не відчуваються.

 

 

Повсякденні завдання виконуються легко і комфортно, нічого не лагає. Інтерфейс круто оптимізований, працює як годинник. Під час дзвінків, вебсерфінгу, спілкування в месенджерах, перегляду відео нагрів мінімальний і непомітній.

 

Вимогливі іграшки теж не стануть проблемою для Moto Edge 50 Ultra. У Genshin Impact можна грати на ультрависоких налаштуваннях графіки. Середня частота кадрів складе 48-50fps, а нагрівання – близько 38.7°C.

 

 

І все ж ми не можемо поставити новинці високий бал за продуктивність. Адже коштує Мото стільки ж, скільки флагмани на Snapdragon 8 Gen 3. Виробник точно загнув із ціною, і це основна проблема смартфона.

 

 

Зате на модифікаціях пам'яті економити не стали. Базова версія вже йде на 512 ГБ, оперативну можна вибрати на 12 ГБ і 16 ГБ. У топовому варіанті взагалі пропонують 1 ТБ внутрішнього накопичувача.

 

 

Операційна система

Плавно переходимо до питання програмного забезпечення. Moto Edge 50 Ultra функціонує на базі Android 14 з фірмовою прошивкою, яка максимально нагадує чистого зеленого робота.

 

 

Якщо до стабільності роботи інтерфейсу немає претензій, то функціонал все ж трохи розчаровує. У тому сенсі, що не вистачає крутих фішок, як у Samsung і Pixel. Історія з функціями AI найкраще реалізована саме в корейця й американця, тоді як Moto пасе задніх.

 

Щоб ви розуміли, з можливостей ШІ у Мото є тільки створення шпалер. Ну й аналог опції Samsung Dex, що передбачає підключення телефону до комп'ютера в якості монітора. Для топового флагмана у 2024 році цього точно недостатньо.

 

 

За термінами підтримки Moto Edge 50 Ultra теж програє. Він отримуватиме оновлення Андроїда протягом трьох років, а Самсунг і Піксель уже вийшли на рівень семи років. Різниця в чотири роки суттєва і на неї точно варто звернути увагу.

 

Камери

Бренд пропонує Moto Edge 50 Ultra як топовий камерофон, і зараз ми детально перевіримо це твердження.

Головний сенсор OmniVision OV50H на 50 Мп, оснащений лазерним автофокусом і оптичною стабілізацією. Надширококутник з такою ж роздільною здатністю, сенсор Samsung JN1.

 

 

У телефотооб'єктива роздільна здатність 64 Мп, сам датчик називається OmniVision OV64B. Є 3-кратний оптичний зум.

 

Погодьтеся, що параметри непогані, але їх з натяжкою можна назвати топовими. Телевік середній, немає 5-кратного зуму. Дюймова матриця та інші суперфішки відсутні. Це і зрозуміло, адже в тонкий корпус вони не помістилися б. Наворочені опції є, наприклад, у Vivo X100 Pro, і там справжній гігант.

 

 

Ми порівняли камери Moto Edge 50 Ultra з Samsung Galaxy S24 Ultra. Зараз ви побачите результати. Почнемо з денних знімків на головний модуль.

 

Фотографії відрізняються за кольоропередачею. У Moto холодніші відтінки, у Самсунга тепліші. За деталізацією та динамічним діапазоном майже однаково.

 

 

Якщо фотографувати людей, то скінтон трохи кращий на Самсунгу, а з ефектом «боке» крутіше справляється Мото.

 

 

Високу оцінку за портретний режим отримує Galaxy S24 Ultra. Так, у його суперника більш опрацьована деталізація, але загальна картинка привабливіша на Samsung.

 

 

У нічній зйомці переможцем виходить Moto Edge 50 Ultra. Менше шумів і краща робота з джерелами світла.

 

 

Кут огляду ширший на Мото. А так за деталізацією і кольоропередачею надширококутники схожі.

 

 

Ви здивуєтеся, але телефото теж краще на Moto Edge 50 Ultra. Знімки, зроблені за допомогою 3-кратного зуму, здаються природнішими та деталізованішими саме на Моторолі.

 

 

Нижче можете подивитись на приклад фото з 5-кратного зуму Мото та 6-кратного від Самсунг. Тут теж здається, що сьогоднішній герой справляється краще, або майже однаково з Галаксі.

 

 

Із задньою камерою розібралися. Тепер переходимо до фронтальної. Moto Edge 50 Ultra отримав об'єктив Samsung JNS на 50 Мп.

 

 

Проте якісніші селфі робить Galaxy S24 Ultra. У нього точно краща деталізація і динамічний діапазон. У Moto ширший кут огляду.

 

 

Обидва телефони записують відео на фронталку в 4K з 30 кадрами на секунду. Samsung ретельно опрацьовує і передній, і задній фон. Це особливо помітно в складних умовах зйомки. Moto концентрується на обличчі та забуває про тло.

 

Аналогічна ситуація з відеозйомкою на основну камеру. Тут теж 4K з 60fps. Moto Edge 50 Ultra не може похвалитися широким динамічним діапазоном. Небо засвічене, тоді як у Самсунга приємна природна картинка. За іншими параметрами все відмінно в обох моделей.

 

 

Підсумки по камерах. Фотозйомка на задні об'єкти краща у Moto Edge 50 Ultra. А ось фронталка і запис відео – у Samsung Galaxy S24 Ultra. Так що Моторолу цілком можна розглядати як відмінний камерофон.

 

Автономність

Виходимо на фінішну пряму. Поговоримо про час автономної роботи й будемо підбивати підсумки. Moto Edge 50 Ultra оснащений акумулятором на 4500 мАг. Так, місткість невелика, шляхом чого ми й отримали тонкий і легкий корпус.

 

 

У конкурентів акумулятори значно більші. Наприклад, OnePlus 12 може похвалитися батареєю на 5400 мАг, а OnePlus Ace 3 Pro – взагалі 6100 мАг.

 

Чи виникають проблеми з автономністю при реальному використанні? Ні, нічого критичного ми не помітили. Moto Edge 50 Ultra працює довше на одному заряді, ніж Pixel 8 Pro і Moto Edge 50 Pro. А OnePlus 12, звісно, демонструє кращі результати.

 

 

Є потужна дротова і бездротова зарядка. З цим усе чудово.

 

Ціна і висновки

Ну що, друзі, підбиваємо підсумки. В Україні міжнародну версію Moto Edge 50 Ultra можна купити приблизно за 43 99 грн. Стільки просять за топову модифікацію на 1 ТБ постійної та 16 ГБ оперативної пам'яті. Ціна за базову версію складе приблизно 38-39 тисяч грн.

 

 

Можна ще заощадити й знайти десь «сірий» варіант, чия вартість буде в межах 35 000 грн. Поки що це межа для Moto Edge 50 Ultra, дешевше навряд чи десь купите.

 

Інше питання: чи є сенс взагалі його купувати, адже є гідні конкуренти? Samsung Galaxy S24 Ultra та iPhone 15 Pro Max – однозначно кращі варіанти, але вони величезні й незручні.

 

З більш-менш компактних можемо порадити OnePlus 12. Ось це ідеальний збалансований флагман, за який не шкода віддати значну суму грошей. На другому місці – Pixel 8 Pro. І вже десь на третє можна визначити Moto Edge 50 Ultra.

 

 

А вам сподобався цей смартфон? Поділіться своєю думкою в коментарях і не забудьте подивитися відеоогляд. Хай щастить!  

 

Плюси:

  • Повноцінна комплектація;
  • акуратний дизайн;
  • невелика вага і габарити;
  • ексклюзивна дерев'яна кришка;
  • вологозахист IP68;
  • відмінний звук;
  • висока роздільна здатність екрана;
  • немає ШІМу;
  • хороша повсякденна продуктивність;
  • 512 ГБ ПЗУ;
  • відмінні камери;
  • потужна дротова і бездротова зарядка.

 

Мінуси:

  • Середній вібромотор;
  • матриця без LTPO;
  • сильний тротлінг;
  • відеозйомка краща у конкурента;
  • мало фішок AI;
  • лише 3 роки оновлень ОС;
  • завищена ціна.

 

Відеоогляд 

Автор: Аліна Нікітіна Дата публікації: 28.08.2024
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube