Огляд Motorola Edge 50 Neo – найтоповіший компактний бюджетник 2024 року

23.09.2024 851 1

Привіт, друзі. Нещодавно ми знайомили вас із новим хітом серед молодших флагманів – Moto Edge 50. Сьогодні обговоримо версію з приставкою Нео. Купити Motorola Moto Edge 50 Neo варто тим, хто шукає компактний девайс із крутим екраном і камерами.

 

 

Зараз на ринку дуже мало невеликих телефонів. Виробники масово випускають громіздкі «лопати». А ось смартфони Motorola можуть похвалитися помірними розмірами й при цьому відмінними характеристиками. Moto Edge 50 Neo має стати черговим ТОПом продажів. Давайте швидше з ним знайомитися.

 

Огляд Motorola Edge 50 Neo – найтоповіший компактний бюджетник 2024 року

Технічні характеристики

Комплектація

Дизайн, матеріали корпусу, габарити 

Якість екрана 

Процесор, пам'ять і ОС

Операційна система 

Камери

Автономність

Ціна і висновки

Відеоогляд

 

Технічні характеристики

Матриця:

LTPO P-OLED

Діагональ екрана:

6.4″

Роздільна здатність дисплея:

1256 x 2760 пікселів

Інші параметри екрана:

Щільність пікселів – 474 ppi, частота оновлення – 120 Гц, підтримка HDR10+, пікова яскравість – 3000 ніт

Матеріали корпусу:

Пластикові грані та задня пластикова кришка з покриттям з екошкіри

Захист:

IP68 (занурення на глибину до 1.5 метра протягом 30 хвилин), стандарт MIL-STD-810H, захисне скло               Corning Gorilla Glass 3

Габарити:

154.1 x 71.2 x 8.1 мм, вага 171 г.

Кольори:

Nautical Blue, Latte, Grisaille, Poinciana       

Процесор:

4-нанометровий Mediatek Dimensity 7300

Кількість ядр:

Чотири ядра Cortex-A78 з тактовою частотою 2.5 ГГц + чотири ядра Cortex-A55 з частотою 2.0 ГГц

Графічний чип:

Mali-G615 MC2          

Операційна система:

Android 14

Варіанти пам'яті:

8/256, 12/512 ГБ

Основна камера:

Основна камера: роздільна здатність 50 Мп, діафрагма f/1.8, розмір матриці 1/1.56», розмір пікселя 1.0µm, різнонаправленний PDAF, оптична стабілізація;

Телефото: роздільна здатність 10 Мп, діафрагма f2.0, сенсор 73 мм, розмір пікселя 1.0µm, PDAF, оптична стабілізація, 3-кратний оптичний зум;

Надширококутний об'єктив: роздільна здатність 13 Мп, діафрагма f/2.2, сенсор 13 мм, розмір пікселя 1.12µm, кут огляду 120˚, PDAF

Запис відео в 4K з 30fps

Фронтальна камера:

Роздільна здатність 32 Мп, діафрагма f/2.4, розмір пікселя 0.7µm

Запис відео в 4K@30fps

Комунікації:

Мережа 5G, Wi-Fi 6е, Bluetooth 5.2, навігаційні служби GPS, GLONASS, GALILEO

Звук:

Стерео

Місткість акумулятора:

4310 мАг

Зарядка:

Дротова 68 Вт, бездротова 15 Вт

Ціна:

Від 15 699 грн

 

Як ми вже говорили, Motorola Moto Edge 50 Neo виділяється насамперед своїми компактними розмірами та невеликою діагоналлю дисплея. Параметри екрана вражають: додали навіть технологію LTPO, і це в середньобюджетник за 15 699 грн!

 

 

Повноцінний вологозахист і військовий стандарт на місці, як і у звичайного Edge 50. Камери теж аналогічні. Питання про продуктивність залишається відкритим, і подробиці дізнаємося тільки при детальному огляді. Тож не будемо затягувати.

 

Комплектація

Під час розпакування Motorola Moto Edge 50 Neo виявляємо доволі мізерний комплект постачання. Це кабель Type-C, однотонний чохол з натуральних матеріалів, документація і скріпка. Відсутній найважливіший елемент – блок живлення. Таку ж картину спостерігали у стандартної моделі.

 

 

Сумно бачити, що і Моторола стає на так званий шлях турботи про екологію й урізає комплектацію. Але нічого не поробиш: якщо хочете швидку зарядку та у вас відсутній адаптер на 68 Вт, доведеться доплатити за нього ще близько 1000 грн.

 

Дизайн, матеріали корпусу, габарити

Починаємо знайомство з дизайном Motorola Moto Edge 50 Neo. Відразу хочеться відзначити, що виробник дійсно подбав про ергономіку. Торці корпусу м'яко заокруглені й не врізаються в долоню.

 

 

При цьому екран абсолютно плоский, на відміну від «водоспаду» у Moto Edge 50. Якщо не любите заокруглені грані, версія Neo якраз для вас.

 

За довжиною і шириною новинка компактніша за попередника: 154.1 x 71.2 мм проти 159.6 x 72 мм в Edge 40 Neo. А ось за товщиною більша: 8.1 мм і 7.9 мм. Навряд чи  помітите ці міліметри при звичайному використанні.

 

 

Motorola Moto Edge 50 Neo отримав дешевші матеріали корпусу. Стандартна модель оснащена алюмінієвим каркасом, а у версії Neo – звичайний пластик. Задня кришка теж пластикова, з покриттям з екошкіри. Варіант із веганською замшею відсутній.

 

Смартфон представлений у колірних варіантах з хитромудрими назвами Nautical Blue, Latte, Grisaille і Poinciana. Говорячи простою мовою, це яскраво-синій, бежевий, сірий і червоний. Останній має особливу популярність, але таке яскраве і кричуще забарвлення сподобається далеко не всім.

 

 

Блок камер у Moto Edge 50 Neo не сильно виступає над поверхнею. Він обтічний і ніби зливається із задньою кришкою. Виглядає набагато цікавіше, ніж звичайний прямокутник в Edge 40 Neo.

 

Мобільний пристрій не обділили стандартами захисту. Це стійкість до вологи зі ступенем IP68 і військовий стандарт MIL-STD-810H. У випадку з останнім компанія не може гарантувати повну працездатність телефону в екстремальних умовах.

 

 

Виходить, військовий стандарт доданий більше для галочки. Але все одно нічого подібного ми не бачили в інших середньобюджетниках.

 

Оптичний сканер відбитків пальців знаходиться під дисплеєм Moto Edge 50 Neo. Працює справно. Заявлена технологія eSIM. Вона якраз доречна, оскільки можна поставити тільки одну фізичну SIM. Слот для карти пам'яті, ІЧ-порт, аудіоджек – усе це відсутнє.

 

 

Що в підсумку можемо сказати про дизайн Motorola Moto Edge 50 Neo. Виглядає він простіше за Moto Edge 50 через пластикові грані. Та й немає версії з екозамшею, яка здавалася максимально цікавою і дорогою. Зате відчувається апгрейд порівняно з попередником. Ну і за ступені захисту – окрема вподобайка.

 

Вас зацікавить: Огляд Moto Edge 50 Ultra – топовий камерофон з дерева! Краще за Samsung Galaxy S24 Ultra?


Якість екрана

Схоже, бренд реально поставив собі за мету зробити найкращий дисплей у середньому сегменті. Крім того, що тут присутня якісна матриця P-OLED, так вона ще й з LTPO. Ви часто зустрічали цю технологію у молодших флагманів? Ми – ні.

 

 

Що примітно: суто технічно у Moto Edge 50 дисплей був простішим. Без LTPO, з піковою яскравістю 1600 ніт і щільністю пікселів 446 ppi. У версії Neo роздільна здатність становить 1256 x 2760 пікселів, щільність – 474 ppi, а яскравість сягає 3000 ніт.

 

Діагональ екрана Moto Edge 50 Neo якраз оптимальна – 6.4 дюйма. Але без недоліку не обійшлося. На екрані присутнє застаріле захисне скло Corning Gorilla Glass 3. Це ще гірше, ніж Gorilla Glass 5 в Edge 50. Звичайно, захист від подряпин буде, але високою ударостійкістю таке покриття похвалитися не може.

 

 

У налаштуваннях, як завжди, є насичений, яскравий і природний пресет. Останній виглядає найбільш гармонійно, очі не втомлюються від перенасичення.

 

А тепер ловіть показники ШІМу:

  • 100% – 22%
  • 75% – 22%
  • 50% – 23%
  • 35% – 17%
  • 25% – 17%
  • 10% – 20%
  • 0% – 24%.

 

 

Єдиний даунгрейд – частота розгортки знизилася з 144 до 120 Гц. Але скролінг, як і раніше, плавний, екран – чуйний. Тому ставимо високу оцінку за дисплей Motorola Moto Edge 50 Neo і рухаємося далі.

 

Процесор, пам'ять і ОС

Наступний ключовий параметр – продуктивність Moto Edge 50 Neo. Стандартну версію ми трохи лаяли за посередній чип Snapdragon 7 Gen 1 AE.

 

 

Mediatek Dimensity 7300 – приблизно той самий рівень, але трохи кращий. У попередника все було гірше через використання застарілого Dimensity 7030.

 

У синтетичних тестах Edge 50 Neo демонструє скромні результати. Наприклад, в AnTuTu набирає 617 000 балів. Наведемо як приклад бюджетний Poco F6 з показником 1 500 000 балів.

 

 

На Moto Edge 50 не вдавалося пограти в Genshin Impact або Honkai: Star Rail з ультрависокими налаштуваннями графіки. Edge 50 Neo справляється краще, хоча й не ідеально. Цілком реально виставити максимальні параметри та з комфортом грати у вимогливі іграшки.

 

Смартфон працює спритно, але повільніше, ніж побратими з більш потужними чипсетами. Іноді помітні гальмування під час запуску камери й деякі додатки відкриваються із затримкою. Інших проблем у звичайному використанні не спостерігається.

 

 

Купити Moto Edge 50 Neo можна у версії 8/256 і 12/512 ГБ. Стандарти пам'яті застарілі –LPDDR4x і UFS 2.2.

 

 

Операційна система 

До інтерфейсу нуль претензій. Оболонка Hello UI дуже нагадує «чистий» Андроїд, але має власні фішки. Наприклад, є трансляція екрана зі смартфона на телевізор або комп'ютер, за аналогією з Samsung Dex. Як часто будете цим користуватися – вже другорядне питання.

 

 

Тривалі оновлення «зеленого робота» – ще одна причина придбати Motorola Moto Edge 50 Neo. Виробник вирішив зробити справжню революцію в цій галузі та оновлювати свій апарат протягом 5 років. Йдеться і про нові версії Андроїд, і про патчи безпеки. Зараз на телефоні встановлено Android 14.

 

Можливості ШІ теж є, хоча їх небагато. Одна з цікавих функцій – це генерація шпалер за запитом користувача. Істотніших і корисніших опцій поки що немає.

 

 

Камери

Протягом огляду Moto Edge 50 Neo може скластися враження, що він навіть кращий за стандартну версію. Це реально можна сказати про екран і процесор. А ось камери абсолютно однакові, і вони дуже хороші для середньобюджетного апарату.

 

Ми провели наочне порівняння з iPhone 15 Pro, яке просто допоможе зрозуміти рівень фотозйомки на Мото. За традицією починаємо з денних і нічних зображень на основну камеру. Тут модуль Sony LYTIA-700C роздільною здатністю 50 Мп і з оптичною стабілізацією.

 

 

Як бачимо, Айфон виграє за деталізацією, динамічним діапазоном і кольоропередачею. Що цілком логічно. Але не можна сказати, що різниця колосальна.

 

 

 

 

Телеоб'єктив теж кращий на iPhone, але і 10-мегапіксельний сенсор з 3-кратним оптичним зумом на Moto Edge 50 Neo цілком непоганий. За допомогою нього можна створювати красиві портретні знімки, і ніхто не скаже, що це бюджетний рівень.

 

 

Ультраширик на 13 Мп однозначно кращий, ніж у більшості молодших флагманів. Так, він програє Айфону, але для свого класу фотографує круто. Прикріплюємо всі приклади для ознайомлення.

 

 

Макрознімки чудові, з опрацюванням найдрібніших деталей.

 

 

Про фронтальну камеру Motorola Moto Edge 50 Neo ми не забули. Це 32-мегапіксельний датчик, що демонструє чудові результати під час фото- і відеозйомки. Можна записувати у 4K@30fps.

 

 

Аналогічну роздільну здатність встановлено для зйомки відеороликів на основний модуль. 60 кадрів на секунду не додали. Варто зазначити, що під час запису у 4K не можна перемикатися на ультраширик або телеоб'єктив. Така можливість з'являється тільки в Full HD.

 

 

Для своєї ціни Motorola Moto Edge 50 Neo фотографує чудово. Чи є сенс переплачувати в кілька разів за камеру Айфона – кожен вирішить особисто.

 

Читайте також: Порівняння realme GT 6 vs realme GT 6T – топові молодші флагмани з цікавою відмінністю

 

Автономність

Тепер коротко про час автономної роботи. Може здатися, що місткості батареї на 4310 мАг буде недостатньо. Адже в Edge 50 акумулятор на 5000 мАг, і там стабільно отримуємо день функціонування на одному заряді.

 

 

Попри меншу місткість, Moto Edge 50 Neo теж без проблем відпрацьовує повний день. Увечері залишається 15-20%. Для додаткової економії заряду рекомендуємо ввімкнути адаптивну частоту оновлення екрана. Тоді й функція LTPO працюватиме.

 

По дроту Moto Edge 50 Neo заряджається відносно швидко, якщо підібрати 68-ватний зарядний пристрій. Навіть додали підтримку бездротової технології, хоч і на 15 Вт.

 

 

Ціна і висновки

Огляд Motorola Moto Edge 50 Neo добігає кінця. Озвучимо ціни, підіб’ємо підсумки та будемо розходитися. Офіційно версія на 8/256 ГБ коштує 16 499 грн.

 

У нашому інтернет-магазині пропонуємо за 15 699 грн з гарантією. Також можна почекати модифікацію на 12/512 ГБ і купити її за вигідною ціною.

 

 

Moto Edge 50 Neo – крутий молодший флагман. Нам він сподобався навіть більше, ніж стандартний Edge 50. У нього менші габарити, кращий екран і процесор. Так, матеріали корпусу дешевші, але це не принципово для повсякденного використання.

 

У більшості конкурентів потужніші процесори, але немає балансу між іншими характеристиками. У них відсутній вологозахист, телевік і бездротова зарядка, а ультраширик відверто слабкий. Якщо вам потрібен оптимальний середньобюджетник, ще й невеликого розміру – Моторолу Ейдж 50 Нео можна вважати ідеальним кандидатом.

 

 

І наостанок відповімо на питання: купити новий середньобюджетник чи вживаний флагман? Наприклад, можна взяти OnePlus 10 Pro, який буде набагато краще за Мото. Але так, це вже не новий пристрій, що для деяких може стати проблемою. Та й оновлення Андроїда точно не будуть приходити протягом 5 років, як на Moto Edge 50 Neo.

 

Остаточне рішення завжди за вами. Напишіть у коментарях, чи розглядатимете Motorola Moto Edge 50 Neo до покупки. Обов'язково подивіться відеоогляд: можливо, він допоможе вам визначитися. До зустрічі!

 

 

Плюси:

  • Компактні габарити;
  • вологозахист IP68 і стандарт MIL-STD-810H;
  • лінійний вібромотор;
  • практичний плоский екран;
  • стильні забарвлення корпусу;
  • технологія eSIM;
  • покриття з екошкіри;
  • матриця LTPO P-OLED;
  • роздільна здатність екрана 1.5K і пікова яскравість 3000 ніт;
  • низький ШІМ;
  • нормальна ігрова продуктивність;
  • є версія на 12/512 ГБ;
  • 5 років оновлень ОС;
  • круті камери;
  • немає проблем з автономністю;
  • дротова зарядка на 67 Вт;
  • бездротова зарядка.

 

Мінуси:

  • Відсутній блок живлення в комплекті;
  • пластиковий каркас;
  • застарілі стандарти пам'яті;
  • скло Corning Gorilla Glass 3
  • мало фішок ШІ;
  • немає запису відео в 4K з 60 кадрами/сек.

 



 

Відеоогляд 

Автор: Аліна Нікітіна Дата публікації: 23.09.2024
Коментарі
Всього коментарів: 1
 
Рад
0
не просто розглядаю а вже замовив.

Дякую за такий такий чудовий та нажаль вимираючий (особливо якщо казати про як1сний глибокий та всеб1чний) вид репортажу як текстовий огляд. 1нод1 краще за 3-5 хвилин стисло прочитати, н1ж 20 хвилин дивитись. Будь ласка, продовжуйте. Це нагадуэ мен1 часи Сон1-ер1ксон та журнал1в з оглядами на Нок1ю та Волкман
24.09.2024 23:08
Відповісти

Останні ролики на YouTube