Огляд Noting Phone (2) - Чи все так однозначно?

03.09.2023 5249 4

Nothing Phone (2) з’явився на світ через рік після першого телефону Nothing, і це дійсно підтвердження слів, що нове краще за старе, адже в порівнянні з попередником у ньому краще все – покращений екран, флагманське обладнання, кращі камери та швидша зарядка.

Не забуваємо і про Glyph UI, який пропонує тут кілька нових цікавих функцій.

 

Та чи все так однозначно? Чи вартий він усіх лаврів, що йому приписали? Пропоную разом це дізнатись. Отже, ми починаємо!

 

Тож чи дійсно не такий страшний вовк як його малюють?

Технічні характеристики

Комплектація

Дизайн

Дисплей

Звук

Програмне забезпечення

Продуктивність

Камера

Акумулятор

Ціна та висновки

Відеоогляд

 

Технічні характеристики



Для початку «сухі» факти, тобто, короткий виклад технічних характеристик який ми для зручності зобразили у вигляді таблиці.


Параметр

Nothing Phone 2

Матриця:

LTPO OLED

Діагональ екрану:

6.7 дюйма, 108.0см2

Співвідношення площі екрана до корпусу ≈ 87.2%

Роздільна здатність екрану:

1080 x 2412 пікселів

Інші параметри дисплея:

Частота розгортки – 120 Гц, пікова яскравість – 1600 ніт, щільність пікселів – 394 ppi

Операційна система:

Android 13, Nothing OS 2

Процесор:

4-нанометровий Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1

Кількість ядер:

Одне ядро Cortex-X2 із тактовою частотою 3.0 ГГц + три ядра Cortex-A710 із тактовою частотою 2.5 ГГц + чотири ядра Cortex-A510 із тактовою частотою 1.80 ГГц

Графічний прискорювач:

Adreno 730

Варіанти пам’яті:

8/128Гб, 12/256 Гб, 12/512 Гб

Основна камера:

Головний модуль: роздільна здатність 50 Мп, діафрагма f/1.9, сенсор 24mm, розмір матриці 1/1.56", розмір пікселя 1.0µm, PDAF (фазовий автофокус), OIS (стабілізація зображення)

Надширококутний модуль: роздільна здатність 50 Мп, діафрагма f/2.2, кут огляду 114˚, розмір матриці 1/2.76", розмір пікселя 0.64µm, AF

Запис відео                  4K@30/60fps, 1080@30/60fps,

Електронна стабілізація зображення gyro-EIS, live HDR, OIS

Фронтальна камера:

Роздільна здатність 32 Мп, діафрагма f/2.5, розмір матриці 1/2.74", розмір пікселя 0.8µm

Запис відео  1080p@30fps

Комунікації:

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, Bluetooth 5.3, NFC, навігаційні служби GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS, NavIC, USB Type-C 2.0, OTG,

Звук:

Стерео

Акумулятор:

4700 мАг, незнімний

Потужність зарядки:

45 Вт

Бездротова зарядка:

Так, 15 Вт

Розміри:

162.1 x 76.4 x 8.6 мм

Вага:

201.2 г

Матеріали корпусу:

Алюмінієвий каркас, скляна задня кришка

Кольори:

Білий та темно сірий

Тести продуктивності:

AnTuTu: 895434 (v9), 972126 (v10)
GeekBench: 3957 (v5.5), 4219 (v6.0)
GFXBench: 60fps (ES 3.1 onscreen)

Ціна:

Від $689.71

 




Комплектація

 

Так само як і попередник – «двійка» поставляється в упакуванні з екологічно чистого паперу, що безумовно є такою собі «фішкою» компанії.

 

 

А що ж чекає на нас всередині? Сам телефон із попередньо нанесеним захисним екраном; кабель USB-C; і штифт для виймання SIM-карти. А що нас дійсно здивувало, так це захисна плівка, а точніше її наявність, оскільки на цьому плюси цього «захисту» закінчуються, і так чи інакше потрібно буде купляти іншу. І одразу ВЕЛИЧЕЗНИЙ мінус – відсутність зарядного пристрою.

 



 

Попри всі ці плюси за екологічність та дизайн коробки, відсутність зарядного пристрою це не перекриває, тому наша оцінка – добре, але можна було б краще.

 

Дизайн

 

Nothing Phone (2) дуже схожий на Nothing Phone (1), це, можна сказати, брат-близнюк, що зовні дуже на вас схожий, а в середині ви зовсім різні. От про це і поговоримо:

 

По-перше, наступник більший за попередника через трохи більший дисплей. Також є злегка вигнуте скло, яке робить новачка більш природним і зручним у руці. Скло екрана повністю плоске і виготовлене компанією Corning.

 

 

Задня панель виконана зі скла Gorilla Glass. Скло загнуте до рами з усіх боків. Рама виготовлена з алюмінію та має приємне матове покриття. Він також стрункіший ніж минулого року, ніби весь рік в спортзал ходив.

 

 

 

Nothing Phone (2) має клас захисту від пилу та бризок IP54. Тож хоч контакт з водою він витримає, та ми не рекомендуємо вам з ним пірнати.

 

6,7-дюймовий LTPO OLED став на 0.15 дюмів більше і займає більшу частину передньої панелі ніж у попередника, а ще отримав значно вищу яскравість.

 

 

Над екраном розташована решітка динаміка, яка також виконує функцію стереодинаміка.

 

Задня панель злегка вигнута. Дві 50-мегапіксельні камери мають металеві кільця, що виступають навколо них.

 

 

 

Також тут нас зустрічає сюрприз - маленький червоний світлодіод, який може бути активним під час знімання відео (його можна ввімкнути/вимкнути в налаштуваннях камери).

 

 

Регулювання гучності розташоване праворуч, так само як і кнопка ввімкнення та блокування.

 

У нижній частині телефону ви можете побачити лоток для SIM-карти, основний мікрофон, порт USB-C та основний мультимедійний динамік.

 

 

Телефон Nothing Phone (2) має розміри 162,1 x 76,4 x 8,6 мм і важить 201 грам, тобто він на 3 мм вищий, трішечки товстіший і на 8 грамів важчий за предка.

 

Нова вигнута форма задньої панелі зробила телефон більш природним в користуванні, а покращений захист від бризок — це, безумовно, те, що ми цінуємо. Загалом у нас лише позитивні враження від часу, проведеного з Nothing Phone (2).

 



 

Дисплей

 

Попри те, що дисплей було оновлено і збільшено до 6,7 дюйма, роздільна здатність залишилась майже без змін - 1080x2412 пікселів. Враховуючи те, що навіть середньобюджетні смартфони вже мають 1.5К дисплеї, це виглядає трохи не по флагманські. Проте є один важливий нюанс — динамічна частота оновлення завдяки панелі LTPO. Це дозволяє економити заряд батареї і є ознакою недешевого екрана.

 

 

Цей 6,7-дюймовий OLED дисплей підтримує частоту оновлення від 1 до 120 Гц,10-бітну глибину кольору та HDR10+. Він також має  хоч і не рекордну, але дуже непогану максимальну якравість з піковим значенням в 1600 ніт.

 

В налаштуваннях дисплея ви можете вибрати між режимами яскравих та природніх кольорів, та 3 варіанти частоти оновлення – динамічна, стандартна і висока.

 

 

 

Nothing Phone (2) розпізнається як смартфон із підтримкою HDR10 і HDR10+ програмами сканування апаратного забезпечення, проте ані YouTube, ані Netflix не розпізнали його як такий. Максимальна доступна опція для всіх потокових платформ була з роздільною здатністю 1080p (Widevine L1), але без HDR. Залишається сподіватись що цю можливість ми отримаємо з оновленнями. Ще слід відзначити що в «двійки» абсолютно немає проблем з ШІМ.

 

 

Отже, підсумовуючи, можемо сказати, що хоч це і доволі якісний дисплей, проте це не рівень топ флагманів, і за ці гроші можна знайти краще.

 

Звук

 

Телефон Nothing Phone (2) має гібридний стереодинамік. Розмовний допомагає у відтворенні мультимедіа, але він відчутно тихіший і не має низьких частот. Другий, гучніший і з більшим басом, розташований традиційно знизу біля порту USB.

 

 

 

Незважаючи на так звану "полуторну" схему реалізації, загалом, звук досить збалансований і насичений, тому у нас немає претензій до налаштування та його балансу. Якість на рівні з найкращими флагманами на ринку, постарались на славу.

 

 

Динаміки Nothing Phone (2) отримали дуже хорошу оцінку за гучність, і ми можемо підтвердити, що вони дійсно звучать досить непогано в реальному житті. Якість звуку хороша - присутні баси, якісний вокал та високі частоти. Бувають смартфони і тохи кращі, але цим ви точно будете задоволені.

 

Програмне забезпечення

 

Nothing Phone (2) працює на ОС Nothing OS 2.0, це – модифікована версія «стандартної» Android 13. Нам обіцяють 3 роки оновлень Android і 4 роки патчів безпеки кожні 2 місяці.

 

В користуванні наш підопічний дуже схожий на Google Pixel. Більшість інтерфейсу та такі речі, як панель запуску, програма «Налаштування» та більшість попередньо встановлених програм, ідентичні тим, що ви знайдете на смартфонах Google.

 

 

 

Nothing OS 2.0 містить ряд користувацьких віджетів - годинник, погода, швидкі налаштування, календар, віджет Nothing X. Вони, безперечно, є чудовим доповненням і унікальною рисою смартфонів компанії.

 

Панель запуску також підтримує великі теки та великі окремі піктограми, такого ми ще ніде не бачили.

 

 

Доступний Always-on Display, і він працює так само як в Apple — затемнює шпалери та залишає видимими монохромний годинник і віджети на екрані блокування.

 

Також в телефоні є прикольна «фішка» для власників Tesla. У розділі експериментальних функцій є опція Connect to Tesla, яка, як передбачається, дозволить вам керувати деякими функціями вашого автомобіля Tesla безпосередньо з телефону, не вимагаючи програми Tesla.

 

 

А в Experimental ви знайдете розширену інформацію про підтримку AirPods, щодо налаштувань акумулятора. Існує також Enhanced Touch Response, який має покращити швидкість реакції на дотик у деяких іграх. І функція Glyph progress, за допомогою якої ви можете відстежувати прогрес свого Uber на задній панелі телефону.

 

 

Існує можливість налаштувати як завгодно режими «Не турбувати» та «Перехід до сну».

 

Присутній тут і монохромний користувальницький інтерфейс. Проте він є опцією відображення, і не впливає на користувальницький інтерфейс, тож якщо ви зробите знімок екрана чи зображення, воно все одно буде кольоровим.

 

Також є ігровий режим, але він менш продуманий, ніж на інших телефонах. Щоб цей режим запацював, ви повинні додати ігри вручну, і коли це станеться, він може просто ввімкнути режим «Не турбувати» та запобігання помилковим дотикам по краях екрана.

 

 

Є дві нові функції для ігрового режиму в рамках Nothing OS 2.0 - Game Color Plus (покращена передача кольорів) і Game Dashboard.

Додаток Nothing X буде працювати з навушниками Nothing. Він підтримує Ear (1), Ear (Stick) і Ear (2).

 

 

Найбільш нестандартним аспектом ОС Nothing є включення інтерфейсу гліфів, який керує світлодіодами на задній панелі телефону. Ця функція є необов’язковою, тому ви можете просто вимкнути її, якщо вона вам заважає. Яскавість світлодіодів можна регулювати.

 



 

Телефон має десять спеціальних мелодій для дзвінків і десять звуків сповіщень. Кожен із них має попередньо запрограмований шаблон, який відтворюється на світлодіодах кожного разу, коли вони звучать.

 

Ви можете додати власні мелодії дзвінка на телефон, і він спробує зіставити їх з різними джерелами світла. Крім того ви можете створити мелодію дзвінка за допомогою інтегрованого композитора.

 

 

 

З точки зору стабільності, Nothing Phone (2) поводився напрочуд добре. Інтерфейс неймовірно швидкий і плавний, що робить користування цим гаджетом зручним і приємним.

 



 

Продуктивність

 

Nothing Phone (2) приносить те, чого багато шанувальників Phone (1) бажали минулого року – флагманський чипсет. Це Snapdragon 8+ Gen 1, а це другий найкращий SoC на ринку сьогодні. Проте його реалізація була не зовсім якісною, і в підсумку він не добирає 20-30% свого потенціалу.

 

На жаль, «ложкою дьогтю» є те, що в більш вимогливих іграх нашим постійним супутником буде «мікрофріз».

 

 

 

Чипсет, як і раніше, базується на 4-нм виробничому вузлі TSMC і покладається на графічний процесор Adreno 730 для інтенсивних графічних завдань.

 

Nothing Phone (2) доступний у трьох конфігураціях пам’яті – 8 ГБ RAM + 128 ГБ пам’яті, 12 ГБ RAM + 256 ГБ пам’яті (наша) і 12 ГБ RAM + 512 ГБ пам’яті.

 

А ось результати кількох стрес-тестів. CPU Throttle дав 70% стабільності, що для флагманського чипсета з пасивним охолодженням є зовсім непогано.

Стрес-тест GPU дав нам 55%, що відповідає більшості флагманських чипсетів, які використовують пасивні системи охолодження.

 

 

Ще одним мінусом є те, що Nothing Phone (2) помітно нагрівається під час роботи на максимальній продуктивності.

 

 

Отже, хоч в цей телефон і вклали класний чипсет, проте якість його реалізації не є якоюсь високою, що в підсумку не дозволяє нам насолоджуватись ним на 100%.

 

Камера

 

Nothing Phone (2) має дві 50-мегапіксельні камери на задній панелі – ширококутну основну та надширококутну додаткову з можливостями макрозйомки. Є всілякі підсвічування, які допоможуть вам у темряві, індикатор відеозйомки та три мікрофони.

 

 

 

Основна камера телефону Nothing Phone (2) використовує сенсор Sony IMX890 1/1.56 на 50 МП (Nord 3).

 

Надширококутна камера використовує 50-мегапіксельний датчик Samsung JN1 із кольором Tetracell. Вона підтримує PDAF і може фокусуватися на відстані 4 см – це означає, що доступний спеціальний режим макрозйомки.

 

 

 

Для порівняння ми візьмемо в «суперники» Xiaomi 13. І варто сказати, що фото зроблені в нормальному режимі кращі в «Тринадцятки».

 

 

 

Чого не скажеш про портретний режим.

 

 

 

Обидві камери підтримують автоматичний нічний режим. Цей режим також може працювати з відео, але він лише для основної камери та знижує роздільну здатність до 1080p зі швидкістю 30 кадрів в секунду.

 

 

 

Фронтальна камера – це 32-мегапіксельний датчик Sony IMX 615 або 32-мегапіксельний сенсор Samsung S5KJD1. Фокус фіксований. Датчик має кольоровий фільтр Quad-Bayer. Тут теж в іншому куті нашого умовного рингу вже знайомий нам Xiaomi 13.

 

 

 

Відео можна знімати в 4К 30 або 60 кадрів на секунду.

 

 

 

Ви можете використовувати або світлодіодний спалах, або світлодіоди Glyph у різних випадках. Наприклад, для фільмування відео, портретів, фотографій.

 

 

Отже, попри цікаві моменти, як, наприклад, макрозйомка чи використання світлодіодів Glyph замість світлодіодного спалаху - це в будь-якому випадку не камерафон і якість зйомки тут не на найвищому рівні.

 

Акумулятор

 

Nothing Phone 2 має трохи більший акумулятор, ніж попередник  4700 мАг проти 4500 мАг.

 

Загалом, в режимі очікування він у нас «прожив» 103 години, більше ніж день під час дзвінків, майже 18 годин під час перегляду вебсторінок і більше ніж 23 години під час відтворення відео.

 

 

Енергоспоживання в режимі очікування було середнім - падіння на 1% кожні 3 години або близько того.

 

Оновлення отримала і швидка дротова зарядка – 45 Вт порівняно з 33 Вт у «одинички». Ви можете використовувати будь-який зарядний пристрій із портом USB-C, оскільки, як ми вже згадували, в комплекті його немає.

 

 

П’ять хвилин зарядки поповнили 11% розрядженого акумулятора телефону, тоді як 15 хвилин дали нам 32% заряду. Ми зафіксували 58% заряду на позначці 30 хвилин. Повна зарядка тривала 64 хвилини.

Наш сьогоднішній «пацієнт» також підтримує бездротову зарядку потужністю 15 Вт.

 

 

Якщо в більшості сьогоднішніх номінацій у нас були питання до нашого «гостя», то тут все класно від початку і до кінця.

 

Ціна та висновки

 

Дана модель стартує з відмітки у 689 євро.

 

 

The Nothing Phone (2) є чудовим продовженням і спокусливою пропозицією на досить перенасиченому ринку, особливо в районі 600 євро. У телефоні є те, чого немає в жодному іншому телефоні, окрім Phone (1), і це Glyph UI.

 

«Двійка» має великий і яскравий LTPO OLED-дисплей. А флагманський чипсет Snapdragon 8+ Gen 1, зробить роботу з телефоном легкою і приємною.

 

Крім того, покращено термін служби батареї. Багатший звук зі стереодинаміків. Краща якість фотографій і відео в усіх напрямках. Не забуваймо швидшу зарядку 45 Вт.

 

Тепер до мінусів: він не підтримує ігри з високою частотою кадрів, що трохи розчаровує, враховуючи потужну апаратну платформу; все ще не є водостійким, попри вищий рівень захисту від проникнення; Glyph – є як перевагою, так і мінусом, тому що ви або любите його й використовуєте, або ні, і тоді цей телефон втрачає свою основну фішку.

 

Плюси

 

• Унікальний скляний дизайн з інтерфейсом користувача Glyph, клас IP54;

• Bright Fluid AMOLED, адаптивна частота оновлення, тонкі рамки, 1B кольорів;

• Час автономної роботи, швидка зарядка;

• Гучні стереодинаміки;

• Фото та відео з усіх камер удень і вночі;

• ОС Nothing, до 4 років оновлень;

 

Мінуси

• Відсутність ігор з високою частотою оновлення; може виникнути деяке дроселювання GPU;

• Не відповідає стандарту IP68;

• У коробці немає зарядного пристрою;

 

Відеоогляд

 



Автор: Богдан Мандзій Дата публікації: 03.09.2023
Коментарі
Всього коментарів: 4
 
Максим
-2
Скучно и пресно написано. Писал как школьник, четко по ТЗ, все ровно и монотонно. Обзор на троечку, а для сайта который работает уже лет 10 и вовсе неудовлетворительная работа.
15.09.2023 12:27
Відповісти
Олег
0
Комент к сайту, не у телефону.
У вас недопилен слайдер фото для мобильной версии сайта.
Открывается слишком маленькое окошко, если развернуть на весь экран, тогда слайдер вылазит за рамки мобильного экрана.
И ещё, сделайте стрелку вверх. Не все браузеры на смартфонах поддерживают возврат к началу статьи. Долго листать.
04.09.2023 12:13
Відповісти
Олег
0
Upd. Стрелка вверх появляе
04.09.2023 12:14
Відповісти
Олег
0
Стрелка вверх появляется в альбомном режиме. Работает странно, не знаю это косяк хрома или сайта
04.09.2023 12:15
Відповісти

Останні ролики на YouTube