Огляд OnePlus 12 - кращий Android смартфон для купівлі в Україні

26.06.2024 7315 3

Привіт, друзі! Нещодавно я став щасливим власником флагманського OnePlus 12. Ви ж пам'ятаєте, коли востаннє ця компанія випускала по-справжньому крутий флагманський смартфон? Здається, це був OnePlus 9 Pro, після чого в смартфонах почались помітні даунгрейди - то зекономлять на надширококутнику, то поріжуть ще якийсь аспект. Ця модель нарешті не виглядає порізаною, і не вистачає лише одного моменту. Коли вийшов цей пристрій, я одразу задумався, щоб купити OnePlus 12 в Україні, адже він має все, що потрібно сучасному флагману.

 

 

Особисто я з теплотою згадую ті славетні часи, коли смартфони OnePlus задавали тренди для вбивців флагманів - перші моделі серії OnePlus  пропонували топові характеристики за значно меншу ціну. Потім були експерименти з дизайном, матеріалами, співпраця з Hasselblad.

 

OnePlus 12 отримав все, що потрібно сучасному топовому смартфону. Потужний процесор Snapdragon 8 Gen 3, величезний об'єм оперативки що в майбутньому дасть локально запускати різні моделі штучного інтелекту, швидкий накопичувач, чудовий екран з високою частотою оновлення, нарешті прокачані камери та шалено швидку зарядку. І все це в стильному корпусі з якісних матеріалів.

 

 

Але останнім часом інновації в OnePlus якось призупинилися. Компанія випускала непогані смартфони серії Nord - у нас в команді одна людина використовує OnePlus Nord 3, непогану серію OnePlus Ace - але в усіх них була одна й та сама історія - нормальна лише основна камера, а фронталка та надширококутник - просто середнього рівня, що мене взагалі не влаштовувало. Тож давайте разом розберемося, чи дійсно OnePlus 12 став новим королем флагманів, як його називають в мережі. Поїхали!

 

Огляд OnePlus 12

 

 

Характеристики

Матриця:

LTPO AMOLED

Діагональ екрана:

6.82″

Роздільна здатність:

1440x3168 пікселів

Додаткові параметри екрана:

Частота оновлення – 120 Гц, яскравість – 600 ніт (тип), 1600 ніт (HBM), 4500 ніт (пік), Dolby Vision, HDR10+

Габарити:

164.3 x 75.8 x 9.2 мм при вазі 220 г

Матеріали корпусу:

Скляний перед (Gorilla Glass Victus 2), алюмінієва рама (хром. покриття), скляна задня частина (Gorilla Glass)

Кольори:

Flowy Emerald, Silky Black, Silver (Glacial White)

Захист:

IP65, скло Corning Gorilla Glass Victus 2

Процесор:

4-нанометровий Qualcomm SM8650-AB Snapdragon 8 Gen 3

Графічний прискорювач:

Adreno 750

Кількість ядер:

Одне ядро Cortex-X4 із тактовою частотою 3.3 ГГц + три ядра Cortex-A720 із тактовою частотою 3.2 ГГц + два ядра Cortex-A720 із тактовою частотою 3.0 ГГц + два ядра Cortex-A520 із тактовою частотою 2.3 ГГц

Операційна система:

Android 14, OxygenOS 14 (міжнародна версія), ColorOS 14 (версія для Китаю)

Основна камера:

Основний модуль: роздільна здатність 50 Мп, діафрагма f/1.6, розмір матриці 1/1.43", розмір пікселя 1.12µm, PDAF, OIS;

Телефото модуль: роздільна здатність 64 Мп, діафрагма f/2.6, розмір матриці 1/2.0", розмір пікселя 0.7µm, PDAF, OIS, 3x оптичний зум;

Ультраширококутний модуль: роздільна здатність 48 Мп, діафрагма f/2.2, розмір матриці 1/2.0", розмір пікселя 0.8µm, PDAF

Запис відео у 8K@24fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240/480fps

Фронтальна камера:

Роздільна здатність 32 Мп, діафрагма f/2.4

Запис відео у 4K@30fps, 1080p@30fps

Комунікації:

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e/7, Bluetooth 5.4, NFC, навігаційні служби GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, QZSS, NavIC, інфрачервоний порт

Звук:

Стерео, 3.5 мм роз'єм відсутній, підтримка 24-біт/192кГц Hi-Res аудіо

Акумулятор:

5400 мАг

Швидка зарядка:

Дротова 100 Вт (міжнародна версія), 80 Вт (США), бездротова 50 Вт, реверсивна бездротова 10 Вт

Ціна:

Від 799.99 доларів / 867.25 євро / 819.99 фунтів / 64,999 рупій

 

 

Дизайн та ергономіка

 

Коли береш OnePlus 12 в руки - одразу відчувається, що це флагман. Смартфон має рамку з хромованої сталі та матове скло. Виглядає це дуже стильно та тактильно приємно. Особливо мені сподобався новий світло-сірий колір. OnePlus називає його Stellar Black, і він реально крутий. Залежно від освітлення, колір змінюється від майже білого до темно-сірого. А ще він зовсім не збирає відбитки пальців та не ковзає в руці.

 

 

Як я і написав вище, рамка виконана з полірованої хромованої сталі. Вона не лише класно виглядає, але й добре захищає корпус від подряпин та ударів та має приємний холодок коли береш пристрій в руку. Ніяких люфтів чи скрипів нема - флагман, як ніяк.

 

Дисплей тут величезний, 6.82-дюймовий, проте тактильно він не здається дуже громіздким. Все завдяки тонким рамкам навколо екрану та заокругленим граням - знаю, що багатьом людям навіть в нашій команді це не дуже подобається, однак точно не мені, хоча користуватися ним однією рукою не завжди зручно. Все ж таки це флагман з великим екраном. Так, звісно, це взагалі не компактний пристрій, проте точно краще по ергономіці за своїх однокласників по типу Galaxy S24 Ultra або Xiaomi 14 Pro.

 

 

Всі кнопки та роз'єми розташовані дуже зручно. На правому торці знаходиться кнопка блокування та культовий перемикач звукових профілів Alert Slider. З його допомогою можна швидко перемикатися між режимами "Без звуку", "Вібрація" та "Звук". Дуже зручна фішка, яку люблять фанати OnePlus. Знизу розташований порт USB-C, динамік та слот для двох SIM-карток. Зверху - другий динамік та інфрачервоний порт для керування побутовою технікою. 

 

Сканер відбитків пальців вбудований прямо в екран. Він розташований дуже зручно - якраз під великим пальцем. Працює швидко та надійно, розблокування відбувається миттєво. Щоправда, він тут оптичний, а не ультразвуковий - проте, від цього гірше в плані зручності він не став. Також є розпізнавання обличчя, але воно не таке безпечне - все ж таки, це розблокування просто за фотографією, можливо з якимось мінімальним втручанням штучного інтелекті.

 

 

Єдине, чого мені не вистачає - це повного захисту від води та пилу за стандартом IP68. OnePlus 12 має лише базовий захист IP65. Тобто бризки та пил йому не страшні, але зануривати у воду його не можна. Шкода, адже більшість конкурентів вже давно отримали IP68.

 

 

Дисплей та звук

 

Екран в OnePlus 12 - це щось неймовірне. Величезна 6.82" AMOLED матриця з роздільною здатністю 2K, підтримкою HDR10+ та Dolby Vision. Частота оновлення 120 Гц з технологією LTPO робить анімації неймовірно плавними.

 

 

Вразила максимальна яскравість в 1600 ніт! Навіть під прямим сонцем все відмінно видно. Кольори насичені, контрастні, але при цьому природні. Дякувати 10-бітній матриці та класним заводським налаштуванням.

 

 

Порадувала майже повна відсутність ШІМ (мерехтіння підсвічування), від якого втомлюються очі. З таким екраном можна години поспіль дивитися фільми та серіали.

 

 

Стереодинаміки звучать голосно і чисто. Є підтримка Dolby Atmos. Басів вистачає, як для смартфона. Загалом звук на рівні кращих флагманів. А ще в OnePlus 12 нереально крутий вібромотор - дотики дуже натуральні і приємні.

 

Продуктивність

 

Чесно кажучи, на смартфоні я не граю. Навіщо, якщо у мене вдома є потужний пк? Для мене набагато важливіше, щоб він був плавний, стабільний та не гарячий. Але коли в твоєму пристрої стоїть Snapdragon 8 Gen 3, то як можна втриматися від спокуси протестувати його в іграх?

 

В моїй конфігурації 16 ГБ надшвидкої оперативної пам'яті LPDDR5X та 512 ГБ вбудованого накопичувача UFS 4.0. Таке залізо здатне впоратися з будь-якими задачами, які тільки можна уявити на смартфоні.

 

 

Тож здивування від того, що у повсякденному користуванні OnePlus 12 просто літає ні у кого не має бути. Анімації плавні, перемикання між застосунками миттєве, тач реагує на дотики надзвичайно швидко.

 

Але що ж там з іграми? А з іграми все просто чудово. Я протестував кілька найбільш вимогливих тайтлів з максимальними налаштуваннями графіки. І OnePlus 12 впорався на всі 100%. В Genshin Impact, Call of Duty Mobile та Diablo Immortal смартфон завжди мав стабільний FPS, в районі 60 на ультра-налаштуваннях графіки.

 

 

Звісно, під час ігрових сесій OnePlus 12 нагрівається. Але це те, що буде буквально на кожному флагманському пристрої - і тут мабуть цей нагрів один з найменших - досі памʼятаю досвід з Snapdragon 888, коли OnePlus 9RT справився з охолодженням того звіра краще за усіх конкурентів. 

 

Загалом, продуктивність - це однозначно найсильніша сторона OnePlus 12. З таким залізом він здатний впоратися з будь-якими задачами, які тільки можна уявити на смартфоні. І запасу потужності в нього вистачить ще на багато років.

 

Програмне забезпечення

 

OnePlus 12 з коробки отримав Android 14 з фірмовою оболонкою OxygenOS 14. Багато хто памʼятає старий легендарний OxygenOS, десь так до 11-ї версії зеленого робота, але зараз вона фактично є клоном ColorOS від OPPO, що не дивно, враховуючи злиття компаній. Комусь таке рішення подобається, проте давні фанати трохи від цього в інтернеті негодують, але я точно не в їх ланці - мені ця прошивка подобається.

 

 

Інтерфейс дуже швидкий, плавний та функціональний. Є купа налаштувань, корисних фішок на кшталт ігрового режиму, завжди включеного дисплею тощо. Система стабільна, добре оптимізована і радує очі приємною анімацією.

 

 

Важливий момент - OnePlus обіцяє 4 роки оновлень Android та 5 років патчів безпеки для OnePlus 12. Це, звісно, не рівень Samsung та Google, як пропонують вже 7 років оновлень, але набагато краще, ніж у більшості китайських виробників.

 

Камери

Якщо ви є давнім фанатом OnePlus, то напевно знаєте, що камери ніколи не були прям найкращими на ринку - вони постійно були на пів кроку позаду від конкурентів. Але з виходом OnePlus 12 ситуація нарешті змінилася - і тепер він є справжнім топом за фотоможливостями, особливо за свої кошти - нагадаємо, на момент виходу статті він коштує близько 730 доларів, а не тисячу, як його конкуренти.

 

 

Головний сенсор в OnePlus 12 - це 50-мегапіксельний Sony LYT-T808 з розміром 1/1.43" та великими пікселями 1.12µm. Діафрагма тут f/1.6, модуль звісно з лазерним автофокусом та оптичною стабілізацією. Також є повноцінний 3x оптичний зум з OIS та PDAF. Діафрагма f/2.6 та розмір пікселів 0.7µm не рекордні, але для телевика цього достатньо.

 

 

OnePlus 12 робить, мабуть, одні з найкращих портретів з усіх смартфонів, які я тестував - алгоритми тут наче з Oppo Find X7 Ultra завезли, якого нема з глобальною прошивкою. Природне розмиття заднього плану, чудова деталізація обличчя, правильний белленс експозиції. А ще апарат вміє робити портрети з 3-кратним зумом. Виглядає дуже прикольно.

 

 

Ширик теж непоганий - сенсор на 48 Мп з фазовим автофокусом та кутом огляду 114°. Розмір - 1/2. Фронталка на 32 Мп з автофокусом - дуже непогана та якісна.

 

Знімки з основної камери виходять дуже деталізованими, з широким динамічним діапазоном та правильною передачею кольорів. Навіть вночі апарат видає чистку картинку з мінімумом шумів. Спрацьовує новий нічний режим Nightscape 3.0, який тепер працює на всіх модулях. Ширик теж знімає на дуже високому рівні. Немає спотворень по кутах, деталізація відмінна по всьому кадру. Можна знімати великі компанії людей або пейзажі - все вийде однаково добре.

 

 

Фронтальна камера OnePlus 12 - це щось неймовірне. Вона видає настільки деталізовані селфі, що їх можна сміливо ставити на аватарку. Є портретний режим з регулюванням ступеня розмиття. Працює він так само чудово, як і на основній камері.

 

 

Резюмуючи, можу сказати, що камера - це однозначно найприємніше відкриття в OnePlus 12. Якщо раніше смартфони цього бренду були цікаві хіба що своїм дизайном та продуктивністю, то тепер і для веденя соцмереж його можна взяти. 

 

Автономність

OnePlus 12 має акумулятор на 5400 мАг з підтримкою швидкої зарядки SUPERVOOC потужністю 100 Вт, до речі, блок йде в комплекті. І це просто кайф після Google Pixel! Смартфон заряджається до 100% всього за 28 хвилин. За 15 хвилин він набирає 70% заряду. Дуже зручно, коли потрібно швидко підзарядитися перед виходом з дому.

 

 

В плані часу автономної роботи OnePlus 12 показує одні з найкращих результатів серед флагманів на Android. При помірному використанні він спокійно живе 1.5-2 дні. Навіть якщо грати в важкі 3D-ігри на максималках, то він розрядиться десь за 6-7 годин. Для такого потужного залізо це дуже достойний показник.

 

Висновок 

Що ж, OnePlus 12 став для мене справжнім відкриттям. Нарешті компанія зробила по-справжньому крутий флагман, який практично ні в чому не поступається грандам. Топовий екран, топове залізо, топові камери та дуже швидка зарядка! Особисто для мене OnePlus 12 став одним з найкращих флагманів цього року.

 

 

Плюси:

+ Стильний дизайн з якісних матеріалів

+ Чудовий екран 

+ Нереально потужне залізо

+ Нарешті топові камери рівня кращих флагманів

+ Дуже швидка зарядка на 100 Вт в комплекті

 

Мінуси:

- Немає захисту від води IP68, лише IP65 

- Не така тривала підтримка оновленнями, як у Samsung/Google

- Великі габарити, не всім підійде

 

Якщо ви шукаєте флагман з топовим залізом, камерами та шаленою швидкістю зарядки - однозначно рекомендую придивитися до OnePlus 12. Як на мене, він кращий за Xiaomi 14 Pro і точно не гірший за Galaxy S24+. А коштує при цьому відчутно дешевше.

 

 

На цьому все, сподіваюся огляд вийшов корисним і цікавим. А також раджу переглянути відеоверсію огляду:

 

Автор: Andrii S. Дата публікації: 26.06.2024
Коментарі
Всього коментарів: 3
 
Voldemar
1
В таблиці характеристик написано що смарт має алюмінієву раму, а далі пишуть що там хромована сталь. Якщо робите огляд то старайтеся перевіряти що пишете.
01.07.2024 22:01
Відповісти
Voldemar
0
Подумав і зрозумів що написав дурницю. В смарті алюмінієва рама покрита хромованою сталлю.
01.07.2024 22:09
Відповісти
Одексій
0
Майже готовий був придбати, але для мене жирний мінус - габарити та вага і ще маленький мінус -дизайн блока камер. Інші зазначені в статті недоліки, недоліками не назвав би.
01.07.2024 18:23
Відповісти

Останні ролики на YouTube