Огляд OnePlus Ace 3 Pro – переможець 2024 серед доступних флагманів

13.08.2024 7347 0

Привіт, друзі. Сьогодні знову розповімо про крутий смартфон, який рекомендуємо придбати. Йтиметься про новий флагман OnePlus: він вийшов місяць тому і привернув увагу багатьох любителів Android-смартфонів. Купити OnePlus Ace 3 Pro варто тим, хто шукає стильний телефон з найпотужнішим залізом і чудовою автономністю.

 

Новинка отримала повноцінний набір флагманських характеристик. При цьому ціна значно нижча, ніж у більшості конкурентів. Смартфони OnePlus часто носили звання «ТОП за свої гроші». І ось у лінійці гідних моделей з'явився ще один представник. Будемо знайомитися з ним.

 

Огляд OnePlus Ace 3 Pro – переможець 2024 серед доступних флагманів

Технічні характеристики

Комплектація

Дизайн, матеріали корпусу, габарити

Екран

Продуктивність і пам'ять

Програмне забезпечення

Камери

Автономність

Висновки і ціна

 

Технічні характеристики

Матриця:

LTPO AMOLED

Діагональ екрана:

6.78″

Роздільна здатність дисплея:

1264 x 2780 пікселів

Інші параметри екрана:

Щільність пікселів – 450 ppi, частота оновлення – 120 Гц, підтримка HDR10+ та Dolby Vision, мінімальна яскравість – 800 ніт, стандартна яскравість – 1600 ніт, пікова яскравість – 4500 ніт

Матеріали корпусу:

Скло, кераміка, екошкіра, металеві рамки 

Захист:

IP65, захисне скло Corning Gorilla Glass Victus 2

Процесор:

4-нанометровий Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

Кількість ядр:

Одно ядро Cortex-X4 з тактовою частотою 3.3 ГГц + три ядра Cortex-A720 з тактовою частотою 3.2 ГГц + два ядра ortex-A720 з тактовою частотою 3.0 ГГц + два ядра Cortex-A520 з тактовою частотою 2.3 ГГц

Графічний прискорювач:

Adreno 750

Варіанти пам'яті:

12/256, 16/256 ГБ, 16/512 ГБ, 24 ГБ/1 ТБ

Основна камера:

Основна камера: роздільна здатність 50 Мп, діафрагма f/1.8, сенсор 24 мм, розмір матриці 1/1.56», розмір пікселя 1.0µm, PDAF, оптична стабілізація;

Надширококутний об'єктив: роздільна здатність 8 Мп, сенсор 16 мм, діафрагма f/2.2, розмір матриці 1/4.0", розмір пікселя 1.12µm, кут огляду 112˚

Макрооб’єктів: роздільна здатність 2 Мп, діафрагма f/2.4  

Запис відео в 4K з 60fps

Фронтальна камера:

Роздільна здатність 16 Мп, діафрагма f/2.4, сенсор 26 мм, розмір матриці 1/3", розмір пікселя 1.0µm

Запис відео у 1080p@30fps

Комунікації:

Мережа 5G, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, навігаційні служби GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS

Звук:

Стерео

Місткість акумулятора:

6100 мАг

Зарядка:

Дротова 100 Вт (до 52% за 15 хвилин, до 100% за 36 хвилин)

Ціна:

Близько 500 євро

 

Перше враження про OnePlus Ace 3 Pro точно позитивне. Бачимо тут усі флагманські риси. Це AMOLED-екран з підтримкою LTPO, високою роздільною здатністю і захмарною яскравістю, король процесорів Snapdragon 8 Gen 3, багато пам'яті та величезний акумулятор.

 

 

Основна камера теж має бути крутою, з великим сенсором і оптичною стабілізацією. А ось скромна роздільна здатність ультраширика і відсутність телевіка у OnePlus Ace 3 Pro вже якось не вписуються в топовий сегмент. Але про все по порядку.

 



 

Комплектація

За що точно варто похвалити китайських виробників, так це за повноцінні комплекти постачання. OnePlus Ace 3 Pro завітав до нас в однотонній червоній фірмовій коробці.

 

 

Усередині причаївся кабель USB Type-C, величезний блок живлення, приємний на дотик чохол, документація і скріпка для SIM-лотка. Усі потрібні елементи на місці, нічого не потрібно докуповувати.

 

Кейс не пластиковий і не прозорий. На дотик як гума, має симпатичний вигляд. Тому не доведеться відразу бігти в магазин за нормальним чохлом. Тут однозначно хвалимо китайців і рухаємося далі.

 

 

Дизайн, матеріали корпусу, габарити

Ну що, починаємо знайомитися із зовнішнім виглядом OnePlus Ace 3 Pro. Новинка максимально схожа на Ванплас 12, навіть дизайн блоку камер аналогічний. Особливу увагу слід приділити матеріалам корпусу.

 

OnePlus Ace 3 Pro можна придбати з трьома видами задньої кришки: з високоякісної екошкіри, надміцної кераміки або звичного скла. Найбільшою популярністю користується саме екошкіра – дуже м'яка, приємна та ніжна на дотик.

 

 

Цей матеріал використовується в зеленому колірному варіанті. Текстура неоднорідна, ніби з невеликими прожилками. Дизайнер хотів зробити подобу трави або листя. Створюється приголомшливий візуальний і тактильний ефект.

 

Корпус OnePlus Ace 3 Pro в білому забарвленні виконаний з кераміки. Погодьтеся, що доволі незвичний матеріал для смартфона із середньобюджетного сегмента. У сірому варіанті вже стандартне скло. Рамка металева, все по-дорослому.

 

 

Попри те, що дизайн OnePlus Ace 3 Pro витончений і елегантний, габарити доволі громіздкі. Розміри становлять 163.3 x 75.3 x 8.7 (або 8.9, або 9.0) мм при вазі 207 (або 212, або 225) г. Товщина і маса корпусу різна і варіюється залежно від матеріалу.

 

Сканер відбитків пальців розміщений під екраном, спрацьовує блискавично. На бічній грані розташований фірмовий перемикач звуку.

 

 

Усі інші інтерфейси стандартні: два динаміки, порт USB Type-C, слот для SIM-карти, мікрофон та ІЧ-порт.

OnePlus Ace 3 Pro отримав непоганий захист від пилу і бризок за стандартом IP65. Звичайно, не повноцінний ступінь IP68, але теж добре.

 

 

Підіб'ємо невеликі підсумки. Виглядає OnePlus Ace 3 Pro круто, не поступається старшому флагману. У руці відчувається преміально, особливо в зеленому кольорі з екошкірою. Варіант з керамікою теж чудовий, ну а скло вже стало класикою.

 

Вас зацікавить: Огляд Pixel 9 Pro XL: живі фотографії, порівняння з конкурентами. Вся інформація про ТОП-флагман від Google

 

Екран

Дисплей у OnePlus Ace 3 Pro вигнутий, так званий «водоспад». При цьому заокруглення досить великі, що точно додає балів у скарбничку привабливості, але не зручності.

 

 

Багато користувачів проти заокругленого дисплея та віддають перевагу плоскому, як, наприклад, у нового Pixel 9. Але деякі бренди поки не готові відмовитися від цієї тенденції.

 

Характеристики екрана OnePlus Ace 3 Pro виглядають переконливо на папері. Тут у нас AMOLED-матриця з підтримкою технології LTPO і висока роздільна здатність 2780х1264 пікселів. Діагональ величезна – 6,78 дюймів, а сенсорна область становить 91% від усієї передньої панелі.

 

 

Як завжди, виробник намудрував з параметрами яскравості. Стандартне значення – від 800 до 1600 ніт, а пікове – цілих 4500 ніт. Думаю, ви вже знаєте, що така яскравість досягається тільки на окремих крихітних ділянках екрана, і то в режимі HDR.

 

Якщо порівнювати характеристики дисплея з OnePlus 12, то вони практично однакові. Хіба що у нього вища роздільна здатність. А так навіть показники яскравості аналогічні.

 

 

OnePlus Ace 3 Pro підтримує режими HDR10+ і Dolby Vision, частота оновлення – 120 Гц. Тут усе чудово. Завезли функцію DC Dimming, завдяки якій вдається позбутися шкідливого мерехтіння.

 

При реальному використанні залишаються тільки приємні враження. До дисплея Ванплас Ейс 3 Про абсолютно ніяких претензій. Ідеальне соковите кольоропередавання, безліч налаштувань, висока яскравість навіть на сонці. Важко помітити якісь відмінності порівняно з дорожчим OnePlus 12.

 

 

Продуктивність і пам'ять

Виробник вирішив не розмінюватися на дрібниці й оснастив OnePlus Ace 3 Pro найпотужнішим чипом Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Таке ж залізо встановлено в крутих флагманах 2024 року.

 

Нагадаємо, що попередній Ace 2 Pro отримав топовий на той момент Snapdragon 8 Gen 2, тож усе логічно. У свіжого процесора істотно зросла потужність, що, зрозуміло, позначилося не кращим чином на нагріванні і тротлінгу.

 

 

Спочатку ознайомимося з синтетичними тестами. В AnTuTu OnePlus Ace 3 Pro демонструє просто приголомшливий результат – близько 2 164 000 балів. Не гірше, ніж топові флагмани, і вже точно краще, ніж дев'ята серія Пікселів.

 

У Geekbench показники не менш гідні: 2211 бал в одноядерному і 6872 бали в багатоядерному тесті. Але, що з синтетикою все прекрасно, ми вже зрозуміли. А як же йдуть справи в реальному використанні, запитаєте ви.

 

 

Як завжди, для тесту беремо вимогливу іграшку Genshin Impact. Йде плавно, зависань не відзначено, зберігається стабільно високий fps. Після пів години гри корпус нагрівається приблизно до 44℃.

 

В окремих місцях задня кришка доволі тепла, але надмірного жару і дискомфорту немає. А ось під час проведення синтетичних тестів OnePlus Ace 3 Pro нагрівся все ж сильніше, і показник сягнув уже 49℃.

 

 

Резюмуючи вищесказане, можемо сказати, що проблема з нагріванням зберігається. Це нормально, враховуючи величезну потужність чипа. Тому під час здійснення ресурсномістких завдань потрібно приготуватися до того, що телефон значно нагріватиметься.

 

З варіантами пам'яті, як завжди, у нового Ванпласа все ідеально. Пропонується чотири модифікації: від 12/256 ГБ до 24 ГБ/1 ТБ. В Україні продаватимуться не всі представлені версії, але можна очікувати найпопулярніші.

 

 

Оптимальними варіантами є як 12/256 ГБ, так і 16/256 ГБ. Суперактивним користувачам варто придивитися до 16/512 ГБ. А ось навіщо в смартфоні 24 ГБ оперативної пам'яті – велике питання. Навряд чи ви зможете їх використовувати в повному обсязі.

 

Програмне забезпечення

Інтерфейс OnePlus Ace 3 Pro працює блискавично, і це не перебільшення. Такий результат досягається завдяки потужному процесору та якісній оптимізації програмного забезпечення.

 

 

Варто зазначити, що OnePlus Ace 3 Pro – це модель для китайського ринку. Відповідно, у смартфоні встановлена китайська прошивка ColorOS 14 з Android 14. Глобалка повинна мати оболонку Oxygen OS 14.

 

Питання про міжнародну версію Ванпласа Ейс 3 Про залишається відкритим. З великою ймовірністю апарат вийде в Європі під іншою назвою, або взагалі не буде представлений.

 

 

При цьому вже зараз можна сміливо купувати китайську версію телефону і користуватися ним без проблем. Так вдасться заощадити пристойну суму.

 

Читайте також: Огляд Galaxy Fold 6: оновлення найпопулярнішого складаного смартфону

 

Камери

У плані камер у OnePlus Ace 3 Pro немає якихось істотних поліпшень. Основний сенсор – це старий добрий IMX890 на 50 Мп, який ми вже бачили безліч разів в інших молодших флагманах. У Ace 2 Pro аналогічний датчик.

 

Тому багато про камери говорити не будемо. Думаю, загальне уявлення у вас уже є. Фотографує смартфон гідно, в денній повсякденній зйомці все відмінно.

 

 

Нічні знімки теж хороші, результати можете бачити на прикріплених зображеннях.

 

 

Надширококутний 8-мегапіксельний сенсор нормальний, але це не флагманський рівень. Користуватися можна, особливо при хорошому освітленні.

 

Запис відео все ще залишається в якості 4K з 60fps. Фронтальна камера з роздільною здатністю 16 Мп, що, звичайно, не дотягує до 32 Мп у OnePlus 12.

 

 

Автономність

Один з головних плюсів OnePlus Ace 3 Pro – підвищений час автономної роботи. Смартфон отримав акумулятор з інноваційною ємністю 6100 мАг. Хочете два дні роботи на одному заряді? Та запросто, для нашого монстра це не проблема.

 

У всіх тестах автономності OnePlus Ace 3 Pro демонструє рекордні показники і обганяє конкурентів. Тому просто ставимо за цей параметр 5+ і рухаємося далі.

 

 

Потужність зарядки теж вражає. Скориставшись фірмовим блоком живлення на 100 Вт, який йде в комплекті, ви підживите телефон до 100% всього за 36 хвилин. Декому може здатися, що це повільно, але згадаймо величезну місткість батареї.

 

Висновки і ціна

OnePlus Ace 3 Pro скоро з'явиться в наявності в нашому магазині. Ціни за версії 12/256 ГБ і 16/256 ГБ уточнюйте. Модифікація 16/512 ГБ за орієнтовною вартістю від 29 000 грн.

 

 

Отже, що можемо сказати в якості підсумків. Ванплас Ейс 3 Про – справжній вбивця топових флагманів, і це не порожні слова. У нього є абсолютно все, що можна вимагати від дорогого флагманського пристрою: починаючи з елегантного дизайну і закінчуючи крутою автономністю.

 

Якщо готові змиритися з китайською версією (а нею можна комфортно користуватися), то однозначно варто дивитися в бік цієї моделі. Процесор Snapdragon 8 Gen 3 найпотужніший на технологічному ринку, і навіть нагрівання при правильному використанні можна знизити до мінімуму.

 

 

Єдиний момент, який не всім сподобається – камери. Вони програють флагманським рішенням за всіма параметрами, тому OnePlus Ace 3 Pro – у жодному разі не повноцінний камерофон.

 

Автономність – окрема насолода. Просто купуєте Ванплас і забуваєте про таку проблему, як постійна розрядка смартфона. Виходить, що сьогоднішній красень має набагато більше плюсів, ніж можливих мінусів.

 

 

Напишіть у коментарях, чи сподобався вам огляд OnePlus Ace 3 Pro. Хай щастить!

 

Плюси:

  • Повноцінна комплектація;
  • стильний дизайн;
  • цікаві матеріали корпусу;
  • є ІЧ-порт і перемикач звуку;
  • відмінний звук і вібромотор;
  • LTPO AMOLED-екран високої роздільної здатності;
  • пікова яскравість до 4500 ніт;
  • суперпотужне залізо;
  • багато пам'яті;
  • швидка робота інтерфейсу;
  • дуже тривалий час автономної роботи;
  • потужність зарядки 100 Вт;
  • адекватна ціна.

 

Мінуси:

  • Заокруглений екран;
  • великі розміри і вага;
  • відчутний нагрів процесора;
  • середній ультраширик і фронтальна камера;
  • немає телевіка;
  • китайська версія.
Автор: Аліна Нікітіна Дата публікації: 13.08.2024
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube