Огляд Realme 11 Pro+ (11 Pro) – нові королі середнього класу

10.05.2023 24039 7

Привіт, друзі! Сьогодні до нас під'їхали гарячі новинки від бренду realme із середньобюджетного цінового сегменту – realme 11 Pro та його старший брат 11 Pro Plus. Саме середній клас користується величезною популярністю, адже за такі пристрої не потрібно віддавати купу грошей.

 

Сьогодні основну увагу приділимо смартфону realme 11 Pro+: він не сильно відрізняється від спрощеної версії. Але і про молодшу модель не забудемо. Тож давайте прямо зараз з'ясуємо, чи зможуть нові субфлагмани від realme скласти гідну конкуренцію Redmi Note 12 Pro і Pro+.

 

 Огляд Realme 11 Pro+ (11 Pro) – нові королі середнього класу

Технічні характеристики

Комплектація

Зовнішній вигляд, матеріали корпусу, габарити

Дисплей

Потужність

Операційна система та робота інтерфейсу 

Камери та якість фото і відео

Комунікації та звук

Автономність

Ціна та висновки

Відеоогляд 

 

Технічні характеристики

Параметр:

Realme 11 Pro

Realme 11 Pro+

Діагональ екрану:

6.7″

Матриця:

AMOLED

Роздільна здатність екрану:

1080x2412 пікселів

Інші параметри дисплея:

Частота розгортки – 120 Гц, щільність пікселів – 394 ppi, розпізнавання 1 мільярда кольорів, підтримка HDR10+

Розміри:

161.6 × 73.9 × 8.2 мм за вагою 183 р.

Матеріали корпусу:

Пластикові грані, задня панель із пластику або екошкіри

Кольори:

Чорний, зелений і бежевий

Процесор:

MediaTek Dimensity 7050

Кількість ядер:

Два ядра з тактовою частотою 2.6 ГГц та шість ядер з тактовою частотою 2.0 ГГц

Варіанти пам'яті:

8/128, 8/256 і 12/256 ГБ

12/256, 16/256 ГБ

Операційна система:

Android 13 з оболонкою Realme UI 4.0

Основна камера:

Головний модуль: роздільна здатність 108 Мп, розмір матриці 1/1.4"

Додатковий: роздільна здатність 2 Мп, діафрагма  f/2.4

Запис відео в максимальній якості 4K@30fps

 

Головний модуль: роздільна здатність 200 Мп, діафрагма f/1.8, сенсор 24mm, розмір матриці 1/1.4", розмір пікселя 0.56µm, PDAF (фазовий автофокус), OIS (оптична стабілізація);

Надширококутний модуль: роздільна здатність 8 Мп, діафрагма f/2.2, сенсор 16mm, кут огляду 112˚

Макрооб'єктив: роздільна здатність 2 Мп, діафрагма f/2.4

Запис відео в максимальній якості 4K@30fps

Фронтальна камера:

Роздільна здатність 16 Мп, діафрагма f/2.5, сенсор 25mm

Комунікаційні технології:

Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6, NFC, навігаційні служби GPS, GALILEO, BDS, QZSS, GLONASS

Звук:

Стерео

Акумулятор:

5000 мАг

Швидка зарядка:

67 Вт

80 Вт або 100 Вт (залежно від регіону)

Ціна:

 Близько 13-14 тис. грн в Україні

Близько 16-17 тис. грн в Україні



Ось такий набір технічних параметрів виходить. На перший погляд, все чудово. Тут і якісний AMOLED-дисплей з високою частотою розгортки, і непоганий процесор MediaTek Dimensity 7050, і навіть основна камера на 200 Мп в старшій версії. Так-так, модуль з такою роздільною здатністю також встановлений в Redmi Note 12 Pro+, тому відразу можна зрозуміти, що ці смартфони будуть запеклими суперниками у битві за увагу користувача.

 

 

 

Але, незважаючи на те, що характеристики цікаві, все це ми вже бачили в інших смартфонах. Тож чи є якісь особливості в realme 11 Pro і Pro+, чи це чергові посередні телефони середнього класу, яких зараз безліч на технологічному ринку? Продовжуйте читати огляд рілмі 11 Про і Про Плюс, щоб дізнатися відповідь на це запитання.

 

Рекомендуємо вам додати моделі realme 11 Pro+ і realme 11 Pro до порівняння в e-каталозі. Таким чином вам буде зручно порівнювати ці смартфони, поки читаєте статтю.

 

Комплектація

Починаємо з комплектації realme 11 Pro (Pro Plus). І, як уже можна заздалегідь здогадатися, у ній нічого нового та цікавого. Смартфони приходять разом з USB-кабелем, скріпкою для відкриття SIM-лотка, документацією та величезним блоком живлення. Ах так, ще в комплекті є прозорий силіконовий чохол сумнівної якості.

 

 

Це стандартний комплект поставки, тож і коментувати нема чого. Окремо варто зазначити, що у разі покупки китайської версії ви отримаєте, відповідно, і такий самий адаптер, який не підходить під наші розетки. Тому доведеться докуповувати євро перехідник. До невеликого плюсу належить наклеєна на екран захисна плівка. І так, усередині коробки відсутній неприємний запах, який часто зустрічається в китайських девайсах.

 

З нудною комплектацією realme 11 Pro і Pro+ розібралися. Тепер давайте переходити до цікавіших моментів.

 

 

Зовнішній вигляд, матеріали корпусу, габарити

Після розпакування рілмі 11 Про і Про Плюс перше, що впадає у вічі – їх незвичний дизайн. Напевно, ви пам'ятаєте, як десь півроку тому ми обурювалися, що всі середньобюджетні смартфони зроблені як під копірку. Це були тонкі телефони з плоским екраном, маленькими рамками та акуратним блоком камер. Виглядали вони стильно, але нудно. І ось realme вирішили виправити цей момент і поекспериментувати із зовнішнім виглядом своїх новинок.

 

На задній панелі realme 11 Pro+ прямо по центру розміщена величезна кругла камера. Задня кришка йде зі шкіряним покриттям, а прямо по центру корпусу проходить блискуча смужка, що по текстурі нагадує застібку-блискавку. Як ви вже зрозуміли, молодша версія нічим не відрізняється в плані дизайну.

 

 

Ось точно китайці постаралися над оригінальністю зовнішнього вигляду realme 11 Pro і Pro Plus. Над версією зі шкірою працював відомий дизайнер, який раніше співпрацював із найбільшими люксовими будинками моди. Тільки виглядає таке рішення специфічно. Так, це гарно, з нотками шику та люксу, але далеко не всім користувачам подобаються такі яскраві дизайни.

 

 

Круглі камери зараз зустрічаються у більшості топових китайських флагманів. Тому таке рішення у випадку з realme 11 Pro+ – просто закос під круті флагмани, і модуль з роздільною здатністю 200 Мп тут ні до чого. Оскільки в Redmi Note 12 Pro+ встановлена камера з аналогічною роздільною здатністю, але там блок камер невеликий та акуратний.

 

 

У realme 11 Pro блок камер, якщо придивитися, трохи відрізняється від старшого брата. В ньому розміщено не три модулі, а всього два. Надширококутний сенсор відсутній. Зрештою, мають же між ними бути якісь відмінності. Але про камери поговоримо трохи згодом.

 

 

Ще хочеться відзначити закруглені грані екрану. Це знову спроба зробити зовнішній вигляд телефонів дорожчим.

 

 

І, знаєте, бренду це вдалося: realme 11 Pro і Pro Plus у варіанті зі шкірою виглядають преміально та люксово, якщо не звертати увагу на пластиковий каркас.

 

 

В іншому ж вигляд новинок realme не відрізняється від інших субфлагманів. Це досить великі та важкі смартфони: розміри становлять 161.6×73.9×8.2 мм при вазі 183 грами. Карта пам'яті не підтримується, аудіоджек теж відсутній, що цілком очікувано. Можна встановити дві nano-SIM.

 

 

Сканер відбитків пальців розташований під екраном: спрацьовує чітко та швидко.

 

 

Якщо казати про молодшу версію, то тут можна помітити значне покращення в порівнянні з попередником. Адже realme 10 Pro мав плаский дисплей, та ще й IPS-матрицю, а сканер відбитків розміщувався у кнопці живлення.

 

Підбивати підсумки з дизайну realme 11 Pro і Pro+ досить складно. У всіх користувачів різні уподобання, і комусь таке рішення сподобається, а комусь ні. Те, що дизайн дуже специфічний, заперечувати не можна. На мій погляд, краще б бренд не проводив таких сміливих експериментів і випустив би стильні і мінімалістичні смартфони без хитромудрості.

 

 

Читайте також: Найкращі субфлагмани до $450 на початок 2023 року

 

Дисплей

Плавно переміщуємося до екрану рілмі 11 Про і Про Плюс. І тут, на щастя, обійшлося без сюрпризів. Це відмінний AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 1080 на 2412 пікселів і частотою розгортки 120 Гц. Аналогічне рішення ми вже бачили у попередній моделі realme 10 Pro+. Як уже зазначалося вище, грані екрана закруглені, але помилкових натискань немає.

 

 

Дуже тішать показники ШІМу. Рівень шкідливого випромінювання мінімальний. При певних відсотках яскравості ШІМ не більше, ніж на IPS-екранах. Для багатьох це справді важливо.

 

 

Ще в налаштуваннях ви можете вибрати безліч параметрів, що відповідають за колірну схему та інші критерії екрану. Є де розгулятися.

 

 

До яскравості та кольоропередачі екрана realme 11 Pro і Pro+ немає жодних запитань. Але, якщо порівнювати з Redmi Note 12 Pro +, то у нього максимальна яскравість вища. Чи відчувається це при повсякденному використанні – ні. Що на Редмі, що на рілмі ви не помітите проблем з яскравістю навіть у сонячний день.

 

 

Звичайно, присутня функція Always on Display. Все працює як належить. Є режим за розкладом, на весь день, або коли ви берете смартфон в руки.

 

 

Екран новинок realme правда заслуговує на похвалу. Так, у випадку з Pro Plus-версією особливого апгрейду немає, але це тому, що у попередника й так все було чудово. Зате дисплей realme 11 Pro суттєво прокачався у порівнянні з 10 Pro. Якщо шукаєте смартфон з якісним AMOLED-екраном і з низьким рівнем ШІМу – realme 11 Pro+ або 11 Pro якраз є підходящими варіантами.

 

 

Потужність 

Наступний важливий момент – це продуктивність одинадцятої лінійки realme. І тут також особливі нововведення відсутні. Смартфони стали власниками нового процесора MediaTek Dimensity 7050, який є клоном Dimensity 1080. Саме такий чіп ми бачили у попередньому realme 10 Pro Plus.

 

 

Це, як і раніше, чіп середнього рівня, який чудово справляється з повсякденними завданнями, але у вимогливих іграшках на ультрависоких налаштуваннях можливі невеликі проблеми. Наприклад, у Genshin Impact отримуємо всього 30-35 fps.

 

 

Той самий Redmi Note 12 Pro+ краще оптимізований під ігри. Проте рілмі, на відміну від Редмі, абсолютно не гріється під час ігор. Корпус залишається ледь теплим навіть після часу гри.

 

 

Рівень тротлінгу цілком помірний. З тестом ви можете ознайомитись на зображенні нижче.

 

 

Так, хотілося б бачити в realme 11 Pro+ потужніше залізо, але ми всі розуміємо, що бренд не буде створювати внутрішню конкуренцію. Хочете телефон з топовим процесором – тоді купуйте, наприклад, realme GT Neo 5.

 

 

Але ж у субфлагманському сегменті є моделі з більш потужною начинкою – скажете ви. І будете праві. Так що в плані заліза ні хвалити, ні лаяти realme 11 Pro+ не доводиться. Це такий собі «середнячок», якого буде достатньо для повсякденних завдань, але вище голови він не стрибне.

 

 

А ось для молодшої версію процесор MediaTek Dimensity 7050 – це цілком гідний варіант. Нагадаємо, що попередник оснащався менш продуктивним Qualcomm Snapdragon 695 5G. До речі, придбати realme 11 Pro можна у трьох версіях: 8/128, 8/256 і 12/256 ГБ. Враховуючи відсутність підтримки SD-картки, рекомендуємо без вагань купувати модифікацію на 256 ГБ.



Операційна система та робота інтерфейсу

Варто сказати кілька слів і про інтерфейс. Realme 11 Pro і Pro Plus функціонують під керуванням Android 13 із фірмовою оболонкою realme UI 4.0. І тут навіть при бажанні ні до чого причепитися. Все працює плавно та без підривів, але при цьому швидко. Якщо порівнювати з останніми Samsung А54 і А34, то там робота інтерфейсу повільніша.

 

 

Ви можете розраховувати на два роки підтримки від виробника. Це небагато, особливо в порівнянні з Samsung та Pixel, але саме такий термін оновлень у більшості китайських смартфонів. Майбутню систему Android 15 смартфони точно отримають.

 

 

Камери та якість фото та відео

Наближаємося до найцікавішого – камер realme 11 Pro і Pro+. Почнімо зі старшої версії. Побачивши таку величезну шайбу на корпусі, багато користувачів, напевно, зацікавляться основною камерою смартфона. Телефон отримав три модулі – головний 200-мегапіксельний, ультраширік на 8 Мп та 2-мегапіксельний датчик глибини для галочки.

 

 

Найбільше в очі впадає саме основний сенсор з роздільною здатністю 200 Мп. Давайте перевіримо, як він відпрацьовує себе насправді. Для зручності порівняємо камеру realme 11 Pro Plus із камерою Samsung Galaxy A54. Нагадаємо, що Samsung робить круті фотки, і він один із найкращих смартфонів у плані камер у своєму ціновому сегменті.

 

 

При денному освітленні та в легких умовах realme цілком виправдовує свої 200 Мп. Деталізація приголомшлива, набагато краща, ніж у Самсунга.

 

 

Але в складніших умовах ситуація трохи погіршується, оскільки при роздільній здатності 200 Мп режим HDR не працює.

 

 

В автоматичному режимі з бінінгом пікселів рілмі показує результат краще, якщо говорити про деталізацію. Але суто візуально знімки приємніші на Samsung , за рахунок правильної кольоропередачі і роботі з тінями. Втім, два телефони показують себе чудово, а все інше – це вже справа смаку.

 

 

У нічній зйомці realme 11 Pro+ знову виграє. Камера правильно працює з тінями, та й деталізація вища. Але фото виходять надто теплі. На Samsung вони холодніші, від чого виглядають природно.

 

 

Також камера рілмі 11 Про Плюс не потребує оптичного зума. Завдяки роздільній здатності 200 Мп і, відповідно, високій деталізації ви можете просто збільшити фото у багато разів без втрати якості. Бонусом йде режим ZOOM, який за допомогою вбудованих алгоритмів наближає певну ділянку зображення. Працює цілком непогано.

 

 

Портретні фото теж гідні, з правильним розмиттям заднього фону та природним тоном шкіри.

 

 

А ось на надширококутному об'єктиві в realme 11 Pro+ зекономили. Він явно програє Galaxy A54. Кут огляду невеликий, та й за іншими параметрами знімки виходять посередньої якості.

 

 

Realme 11 Pro Plus вміє записувати відео в максимальній роздільній здатності 4K з 30 кадрами на секунду. Але у такому разі стабілізація практично не помітна. Для відчутного результату треба включати спеціальний режим «Супер стабілізація», ось тільки тоді роздільна здатність падає до FHD. Звук пише нормально, якість непогана.

 

 

Фронтальна 16-мегапіксельна камера чудес теж не робить. Отримуємо просто непогані селфі, які цілком підійдуть для соціальних мереж. Але Samsung справляється з цим завданням краще. Та й відео на фронталку він записує в 4K, а рілмі – тільки в FHD.

 

 

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що основна камера realme 11 Pro+ правда вийшла крутою. Зображення можуть похвалитися найвищою деталізацією, і навіть у важких умовах результати тішать. Новинку від realme можна вважати однією з найкращих серед камерофонів середнього класу.

 

 

А як справи у realme 11 Pro? Цілком очікувано, що ця модель фотографує трохи гірше, ніж її старший брат. Основна різниця полягає у деталізації фото. Рілмі 11 Про отримав головний модуль на 108 Мп, тому логічно, що він програє 200-мегапіксельному сенсору в 11 Про Плюс. Але великої прірви між цими смартфонами немає. Це приблизно однаковий рівень, і він досить непоганий для середнього класу.

 

Як ми вже казали, рілмі 11 Про обійшовся без надширококутного сенсора, щоб хоч якось відрізнятися від версії Pro Plus. Тому коментувати тут нічого. Замість цього розглянемо фронтальну камеру на 16 Мп. Вона просто непогана, нічого особливого в ній немає. Такий собі середній рівень.

 

 

З записом відео на realme 11 Pro щось пішло не так. Ви можете записувати ролики в 4K, але стабілізація зовсім не помітна. І це при тому, що смартфон отримав оптичний стаб. Щоб домогтися цієї стабілізації, необхідно включати спеціальний режим. І тоді якість відео дуже падає: є шуми, артефакти та хроматичні аберації. Звук пише також погано. Realme 11 Pro+ у цьому плані поводиться значно краще.

 

Вас зацікавить: Як обрати камерофон у 2023 році! Невже 200 Мп – це лише маркетинг?

 

Комунікації та звук

Тут нас найбільше цікавлять дві речі – вібромотор та звук. І з тим, і з іншим realme 11 Pro+ не має жодних проблем. Вібромотор лінійний, з дуже приємним і чітким вібровідгуком – не гірше, ніж у топових флагманів.

 

 

Але це не стосується звичайної моделі Pro. Там вібромотор відверто ніякий. Якщо вам важлива якість вібрації, рілмі 11 Про сильно розчарує.

 

 

Стереозвук порадував. Він гучний, якісний, із відчутними басами. Особливо апгрейд відчувається в realme 11 Pro – попередня версія не мала два повноцінних мультимедійних динаміка. А на рілмі 10 Pro+ все було і так непогано.

 

Автономність

Наближаємося до фіналу огляду рілмі 11 Про і Про Плюс, і саме час розповісти про автономність. З цим у новинок все чудово. Ємність батареї у двох смартфонів становить 5000 мАг, зате відрізняється потужність зарядки. У realme 11 Pro+ це 100 або 80 Вт, а у realme 11 Pro – 67 Вт.

 

 

У нашому фірмовому тесті автономності realme 11 Pro+ протримався 9 годин 44 хвилини, а його молодший брат – 10 годин 12 хвилин. На практиці різниці між цими смартфонами майже немає. Просто 11 Pro+ трохи швидше розряджається при фото-і відеозйомці, а також через увімкнену вібрацію. Загалом можна розраховувати на 7 годин роботи екрану. Це вже стандартні показники, до яких звикли усі користувачі.

 

 

Ціна та висновки

В Україні, ясна річ, вартість поки що не оголошена, але, найімовірніше, це буде приблизно 16-17 тисяч грн за Pro+ і 13-14 тисяч за звичайну Прошку. Чи гідні новинки вашої уваги? Мабуть, так. Realme 11 Pro+ може похвалитися цікавим (хоч і специфічним) дизайном, чудовим екраном, крутою камерою, тривалим часом автономної роботи. Це, безумовно, хороший телефон, але не найкращий. Підписуйтесь на наш канал Andro Price Ukraine, щоб бути в курсі найнижчих цін на смартфони в Україні й Andro Price Aliexpress, щоб бути в курсі найнижчих цін на Aliexpress.

 

Попередня модель realme 10 Pro+ особливо не відрізняється від нової версії. Так, невеликі покращення є, але загалом вони несуттєві. Взяти, наприклад, навіть камеру: рілмі 10 Про Плюс створює цілком гідні знімки у повсякденному використанні. Мало хто реально буде користуватися 200-мегапіксельним сенсором realme 11 Pro Plus.

 

Крутий дизайн? Це також спірний варіант, адже такий зовнішній вигляд смартфона на любителя. Багато хто віддасть перевагу вже зрозумілій класиці. За рештою параметрів різниці взагалі немає: майже однакова продуктивність, екран, звук, вібромотор, акумулятор.

 

 

І, якщо говорити чесно, в середньому класі є безліч моделей, сильніших за realme 11 Pro+. Це OnePlus Ace, Ace Pro, Ace 2. А якщо розглядати телефони з асортименту realme, то там особливо круті GT Neo 2 Pro та GT Neo 3. Вибір субфлагманів великий, і необов'язково зупинятися на realme 11 Pro+.

 

 

Що стосується realme 11 Pro, то тут вже помітні великі покращенні у порівнянні з попередником. По суті, ми отримуємо ті ж характеристики, що і в Про Плюс. Єдині відмінності – це камера та якість вібромотора. Та й камери схожі одна на одну. Виходить, що різниця лише у... вібромоторі. Чи варто заради цього переплачувати кілька тисяч гривень? Однозначно ні. Тому радимо придбати саме звичайну Pro-версію. За свої гроші це чудовий варіант.

 

 

А що ви думаєте з приводу новинок realme 11 Pro і Pro Plus? Чекаємо на вашу думку в коментарях.

 

Плюси:

  • яскравий та якісний AMOLED-екран;
  • частота розгортки дисплея – 120 Гц;
  • низький рівень ШІМу;
  • крутий фірмовий інтерфейс realme UI 4.0;
  • відсутність нагріву під час ігор;
  • чудова основна камера;
  • приємний лінійний вібромотор в realme 11 Pro+;
  • гучний та якісний стереозвук;
  • тривалий час автономної роботи;
  • швидка зарядка з потужністю 67 Вт у Pro-версії і 100 Вт у Pro Plus.

 

Мінуси:

  • немає стабілізації при запису відео в 4K;
  • посередня надширококутна та фронтальна камера в рілмі 11 Про+;
  • відсутність ультраширіка в молодшій моделі;
  • поганий вібромотор в realme 11 Pro;
  • не підтримується картка SD;
  • не найкраще залізо.

 

Відеоогляд

Автор: Аліна Нікітіна Дата публікації: 10.05.2023
Коментарі
Всього коментарів: 7
 
Rover
0
Думаю нужно внести поправки, на про +
Фронталка всё же 32, да и выбор по памяти по больше, как к примеру есть модель 12/512
Всем кто делает выбор по фото, рекомендую пощупать, телефон действительно выглядит стильно (фото не передаёт) и эта ЭКО кожа на задней панели очень приятна тактильная, хочется вертеть и трогать постоянно, но жалко, поэтому юзаем только в чехле
08.10.2023 18:20
Відповісти
Кірам
1
Майже всі перераховані аналоги значно дорожче ніж обзорний, чи я помиляюсь?
18.08.2023 12:38
Відповісти
Top
0
Про nfc ни слова . Или я пропустил ...
12.08.2023 09:37
Відповісти
Вадим
0
Ну ставить одинаковый процессор в оба Смарта это бред . И вот эти загнутые экраны отпугнули меня от покупки.
21.06.2023 07:52
Відповісти
dvin
1
Автор в сравнительной таблице ценники перепутал pro дороже чем pro+
11.05.2023 13:15
Відповісти
Олесь
-8
Самсунг йому кінчив у гланди по денним світлинам
10.05.2023 20:29
Відповісти
Дрон
-10
Покупать за камеры бред
10.05.2023 14:02
Відповісти

Останні ролики на YouTube