Віддали час Інтернету: смартфони винні у суїциді молоді

16.05.2022 1071 0

Життя у віртуальному світі призводить до порушення психіки

Нещодавній звіт експертів компанії Sapien Labs викликав величезний резонанс у мережі. Вони дійшли висновку, що використання смартфонів може призвести до проблем із психічним здоров'ям. У зоні ризику молодь віком від 18 до 24 років.

 

За їхніми даними, перш ніж всесвітня павутина поглинула підлітків і не тільки, більшість проводили багато часу зі своїми однолітками або членами сім'ї, віддаючи перевагу живому спілкуванню. Тепер же вони віддають перевагу віртуальному спілкуванню або проведенню часу в мережі замість реального. Експерти дійшли висновку, що час, який користувачі присвячують живому спілкуванню, скоротився вдесятеро.

 

 

Зведення до мінімуму соціальної взаємодії між людьми призводить до того, що молодь не може опанувати важливі навички, такі як уміння читати вираз обличчя, мову тіла, фізичний дотик, зчитувати емоційну реакцію і вирішувати конфлікт. При цьому Sapien Labs заявляє, що відсутність адаптації до соціального середовища змушує людей ізолюватися від реального світу і вони схильні до суїциду. Зараз люди вважають за краще проводити 7-10 годин мережі.

 

При складанні звіту в основу було покладено дані про користувачів із 34 країн світу, де ще до початку пандемії було помічено падіння психологічного благополуччя серед молоді. Саме погіршення психологічного здоров'я почалося з 2010 року, і це співпало зі зростанням використання смартфонів та інтернету.

 

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

 

Джерело: gizchina

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 16.05.2022
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube