Стопами Євросоюзу: у США хочуть прийняти єдиний стандарт порту для зарядки

20.06.2022 9128 0

Поки що є пропозиція перейти на USB Type-C для всіх гаджетів

В останні роки вихід практично кожного iPhone супроводжується чутками, що Apple все ж таки перейде на світлу сторону добра і відмовиться від Lightning на користь USB Type-C. Але компанія завзято тримається за пропрієтарний та застарілий стандарт. Тому в Європі вирішено її та інші компанії "ламати через коліно" - затверджено єдиний роз'єм для гаджетів. Починаючи з літа 2024 року, всі смартфони, електронні книги, портативні консолі, навушники, планшети та інші гаджети повинні мати порт USB Type-C.

 

Припинити тягомотину з різними роз'ємами і вдарити по Apple намірилися на її вотчині — США. Знайшлися три американські сенатори, які виступили з ініціативою про введення уніфікованого роз'єму та направили відповідну пропозицію міністерству торгівлі США. Вони послалися на волевиявлення громадян, які втомилися необхідності використовувати різні кабелі і зарядки.

 

 

Серед переваг такого кроку сенатори послалися на зменшення обсягів електронних витрат, комфорт для користувачів та економію коштів. Вони вважають, що Євросоюз вчинив правильно, запровадивши єдиний стандарт зарядки. Європейські чиновники змогли протистояти тиску найбільших технологічних компаній, які чинили опір цій ініціативі. У своєму листі сенатори послалися на опитування, де близько 40% респондентів заявили, що мінімум один раз стикалися з проблемою неможливості зарядити гаджет через відсутність сумісного роз'єму.

 

Варто розуміти, що це лише ініціатива, яка має пройти етап обговорення та схвалення. Тільки після закріплення на законодавчому рівні вимоги про встановлення єдиного стандарту, можна буде говорити про те, що Apple все ж таки змушена буде поховати Lightning. Щоправда, якщо вірити чуткам, компанія збирається це зробити в 2023 році з виходом iPhone 15.

 

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

 

Джерело: techcrunch

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 20.06.2022
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube