Підключитися до Starlink можуть і звичайні українці

09.04.2022 1990 0

Задоволення не з дешевих

Потрібно віддати належне Ілону Маску, який підтримав Україну у війні, яка була розв'язана проти неї Росією. Буквально першого тижня з початку бойових дій Ілон Маск надіслав в Україну першу партію станцій Starlink, щоб забезпечити стабільне підключення до супутникового інтернету великої кількості урядових, рятувальних та інших важливих установ.

Спочатку планувалося, що Starlink працюватиме лише для потреб військових та державних органів. Але та кількість терміналів, яка надійшла в Україну та ще надійде, дозволяє говорити про функціонування цілої мережі, приєднатися до якої захоче громадянське населення. Купівля нового комплекту обладнання коштуватиме $530, а придбати його можна на польську або литовську адресу. Варто пам'ятати, що термінал Starlink, придбаний у Польщі, має бути оновлений.

Ще один варіант виходу з ситуації та можливість уникнути солідних витрат - купівля б/у терміналу. Наприклад, на eBay його ціна стартує із $100-150. Крім самого обладнання, продавець повинен буде передати логін і пароль доступу до системи Starlink. Також важливо, щоб на б/у термінал було встановлено останню версію прошивки. Тільки актуальне програмне забезпечення дозволить підключитися до системи в Україні.

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 09.04.2022
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube