Підрахунки Сanalys: ринок смартфонів України та Росії у третьому кварталі

06.11.2020 2577 0

Згідно з останніми статистичними даними, у третьому кварталі цього року в Україні лідером на ринку смартфонів стала компанія Xiaomi, яка контролює 40% ринку. І це на 82% більше, ніж на рік раніше. Українські користувачі все більше віддають перевагу продуктам Xiaomi , дозволивши їй обійти Samsung, яка за підсумками третьої декади нинішнього року опинилася на другому місці з часткою ринку 25%. І це на 6% гірше за той результат, який компанія продемонструвала за цей же період минулого року.

Продовжує втрачати частку Huawei, але вона все ще вдається залишатися на третьому місці. Привертає увагу четверта позиція ZTE, що продемонструвала такий же бурхливий зріст як Xiaomi. Ще одна компанія з Китаю, чиї пристрої дедалі більше вибирають українські користувачі – Oppo. І вона показала вражаюче зростання порівняно з третім кварталом минулого року – 576%.

Цілком впевнено почувається Xiaomi і на ринку Росії, але тут їй все ж таки довелося пропустити вперед Samsung, частка якої в цій країні за підсумками третього кварталу склала 32%. І це на 3% більше, ніж роком раніше. Xiaomi контролює 24% частки ринку РФ і приріст поставок мобільників склав 99%.

Замкнув трійку лідерів Huawei із часткою 22%. Вона єдина серед усіх компаній із топ-5, чия присутність на ринку Росії скорочується. Динамічно розвивається Realme, яка хоч і займає 2% частки ринку, але за останній рік їй вдалося збільшити постачання своїх смартфонів до Росії на вражаючі 1179%. Непогано в РФ купували і iPhone, дозволивши Apple опинитися на четвертій позиції у топ-5 найкращих компаній за підсумками третього кварталу цього року.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: canalys

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 06.11.2020
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube