Прорив у камерах для субфлагманів завдяки новим сенсорам від Sony IMX903 та IMX907

24.07.2023 1191 0

Нові топові камери для простих смертних

Дюймовий сенсор Sony IMX989 став справжнім проривом для індустрії і вивів якість фотографій на якісно новий рівень, але його ставлять лише в суперфлагманські смартфони з трошки шокуючою для більшості користувачів ціною.

 

Ставити подібні сенсори у субфлагмани виробники не можуть не тільки внаслідок їх вартості, а ще й з маркетингових міркувань. Суперфлагмани повинні бути унікальними, щоб пояснити їх високу ціну. Чогось трішечки гірше, але теж сучасного, у компанії Sony просто не було, і багато смартфонів отримували значно простіший IMX 890.

 

 

Дуже скоро ситуація зміниться, бо компанія планує анонсувати два нових топових сенсори, які трішки менше ніж 989, але теж мають круті характеристики. Як стало відомо, перший - IMX907 буде мати 50 МП матрицю розміром 1/1,12". Другий буде називатися IMX903 і буде трохи менше - 1/1,14" з відповідним зменшенням роздільної здатності до  48 Мп.

 

Розмір пікселів в обох випадках складає 1,4 мкм. Такі модулі вже можна буде встановити у звичайні номерні флагмани виробників, а також у субфлагманські рішення, і такий крок виведе рівень фотографії на значно вищий рівень. Перші пристрої з цими матрицями можуть вийти вже восени, і це буде значним кроком вперед для мобільної фотоіндустрії.

 

Читати також: Нарешті: Офіційний додаток ChatGPT для Android вийде наступного тижня

 

Джерело: weibo

Автор: Олександр Коваленко Дата публікації: 24.07.2023
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube