Рейтинг TWS навушників від $20 до $400. ТОП 50 найкращих рішень на ринку

07.05.2024 6589 0

Рейтинг TWS навушників від $20 до $400. ТОП 50 найкращих рішень на ринку

Найкращі TWS-навушники до 700 грн 

Найкращі TWS-навушники до 1200 грн

Найкращі TWS-навушники до 1800 грн

Найкращі TWS-навушники до 2500 грн

Найкращі TWS-навушники до 3500 грн

Найкращі TWS-навушники більше 5000 грн

Відео 

 

Що ви дізнаєтесь в сьогоднішній статті 

Привіт, друзі. Сьогодні поговоримо про ТОП найкращих Bluetooth-навушників із різних цінових категорій. Це будуть вкладиші та внутрішньоканальні моделі. Кожен користувач зможе підібрати ідеальні бездротові навушники за приємною ціною, з якісним звуком і розширеним функціоналом.  

 

 

Зверніть увагу, що всі ціни ми брали з Aliexpress. Деякі гаджети можна буде вигідно придбати на розпродажах. Щоб бути в курсі актуальної вартості та купити навушники з промокодами й знижками, підписуйтесь на наші Telegram-канали Androprice Aliexpress і Androprice Україна.

 

 

Всі навушники були нами куплені. Кожна модель пройшла довге та детальне тестування. Ми оцінювали наступні параметри:

 

1. Якість звуку та кодеки.

2. Робота мікрофона – якість самого звуку та шумозаглушення.

3. Час автономної роботи.

4. Матеріали корпусу.

5. Програмне забезпечення (застосунок, додаткові функції).

 

 

Аудіозаписи з мікрофонів ми записували окремо та додали в окремий архів. Там ви можете послухати приклад запису з мікрофона на кожній моделі навушників, про яку сьогодні бути йти мова. 

 

ЗАВАНТАЖИТИ АРХІВ 

 

Робота мікрофона оцінювалася тільки в складних умовах – на жвавих вулицях, біля дороги, під шум автомобілів. Оскільки в легких умовах (зокрема в приміщенні) всі мікрофони працюють нормально.

 

 

Зате в складних умовах вони суттєво відрізняються, і тут треба постаратися, щоб обрати навушники з дійсно гарним звуком мікрофона та дієвим шумозаглушенням.

 

 

Найкращі TWS-навушники до 700 грн

Почнемо з найбюджетнішої категорії, в яку увійшли бездротові навушники вартістю до 700 грн. Тут головне оцінити якість звуку, збірку, час автономної роботи та мікрофон.

 

1 місце - QCY T13



 

Перше місце посідають внутрішньоканальні навушники QCY T13, у яких найкращий звук в цій категорії, з насиченими басами та запасом гучності. З плюсів: застосунок працює відмінно, можна налаштовувати керування. Затримка наднизька. QCY T13 мають 4 мікрофони з шумозаглушенням.

 

 

Мінуси: буде некомфортно використовувати навушники QCY T13 протягом цілого дня. Через сильний ефект вакууму втомлюються вуха.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

6/40 год

5/5. Завдяки ENC вас буде чути дуже добре

AAC

5.1

 

 

2 місце - Oppo Enco Air 2i

На другому місці внутрішньоканальні Oppo Enco Air 2i. Плюси: помірний бас і детальніше звучання. Присутній запас гучності. На максимальній гучності утворюється менше «каші» у порівнянні з іншими.

 

 

Чудовий застосунок. Можна налаштовувати керування. Є ігровий режим. Висока якість збірки.

 

Мінуси: в застосунку Oppo Enco Air 2i неможливо налаштувати еквалайзер. Є тільки два пресети.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

7/28 год

4/5. Нормальне шумозаглушення, але воно також ріже голос

AAC

5.2

 

 

3 місце - QCY Ailypods

Це вкладиші з найкращим звуком серед конкурентів у цьому ціновому сегменті. Плюси: є запас гучності, відчувається бас. В застосунку можна налаштувати керування та звук. Присутній ігровий режим. Мікрофон з шумозаглушенням. QCY Ailypods дуже зручні, збірка якісна.

 

 

З мінусів: на максимальній гучності відчувається «каша», але не критично.

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

5.5/20 год

3/5. Шумозаглушення нормальне, але з шумом доріг справляється погано

AAC

5.3

 

 

4 місце - Soundpeats Life classic

Внутрішньоканальні навушники з хорошими басами. Плюси: зручно сидять у вухах, маленький компактний кейс. Якість звуку Soundpeats Life classic просто нормальна, на середньому рівні. Не дуже відрізняється від конкурентів.

 

 

 

Мінуси: застосунок для Soundpeats Life classic працює дуже погано та зависає. В інструментальних піснях на високій гучності середні та високі частоти перетворюються в сильну «кашу».

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

6/22 год

3/5. Гучний та можна розібрати співрозмовника. Але створюються артефакти  

AAC

5.2

 

 

5 місце - Haylou X1 Neo

Це вкладиші з досить якісним звуком. Плюси: частоти не перемішуються на максимальній гучності. Затримка не помітна. Матовий маленький кейс не збирає відбитки пальців. Можна використовувати весь день, у вухах не відчуваються.

 

 

Мінуси: для Haylou X1 Neo немає застосунку. Значно не вистачає басу та запасу гучності.

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

5/20 год

4/5. Мікрофон тихий, але чіткий   

SBC

5.3

 

 

6 місце - Redmi Buds 4 active

Внутрішньоканальні навушники із середнім звуком. Плюси: через невисоку гучність немає «каші». Бас дуже помірний, з коробки середні частоти переважають інші.

 

 

Мінуси: проблеми при підключенні Redmi Buds 4 active до застосунку. Дуже дешеві матеріали, кришка кейсу скрипить при відкритті. Незручно сидять у вухах та відсутній запас гучності.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

5/28 год

2/5. На вулиці не вдасться нормально поспілкуватися, але в приміщенні ще нормально

AAC

5.3

 

Найкращі TWS-навушники до 1200 грн

Далі йдуть бездротові вкладиші та внутрішньоканальні навушники вартістю до 1200 грн. Тут також оцінюємо якість збірки, звук, мікрофон, шумозаглушення, ПЗ та автономність.

 

1 місце - Redmi Buds 5



 

На першому місці внутрішньоканальні навушники Redmi Buds 5 с дуже хорошим звуком та якісною збіркою. Плюси: є функція Multipoint, яка дозволяє одночасно під'єднуватися до декількох пристроїв. На телефонах Xiaomi всі параметри налаштовуються через налаштування самого смартфона, окремий застосунок не потрібен.

 

 

Є ANC, режим прозорості, ігровий режим та автопауза. Керування налаштовується під себе. Частоти збалансовані, на максимальній гучності немає сильної «каші».

 

Кейс та навушники мають класний дизайн і зручні у використанні. Присутній вологозахист IP54. Шумозаглушення мікрофонів працює через алгоритми AI.

 

 

Тепер мінуси: не дуже зручно налаштовувати звук, бо немає стандартного еквалайзера. Налаштування відбувається через порівняння декількох аудіозаписів: який більше сподобався – такий і залишити.

 

Але якщо ви не розумієтесь на еквалайзерах, таке налаштування може сподобатися. Також режим прозорості міг би бути краще.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

10/40 год, 5 хвилин швидкої зарядки – 2 години відтворення

5/5. Відмінний бюджетний мікрофон. Шуми добре глушить і це майже не влипає на якість.

AAC

5.3

 

 

2 місце - Oppo Enco Air 3

Це вкладиші з хорошими басами як для свого формфактору та запасом гучності. З плюсів: є ігровий режим, Multipoint, режим просторового звуку. Звук в Oppo Enco Air 3 чистий, «каша» не відчувається. Є застосунок для налаштування. Мікрофони з ENC.

 

 

Дуже якісна збірка та стильний дизайн. Кейс відкривається на 110 градусів, щоб можна було зручно дістати навушники. Є вологозахист IP54. Це найкращі вкладиші в цій ціновій категорії.

 

 

Мінуси Oppo Enco Air 3: немає автопаузи й повноцінного еквалайзера.

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

6/25 год, 10 хвилин швидкої зарядки – 2 години відтворення

4/5. Хороший мікрофон. Але через ENC на фоні є незрозумілі скрипи.  

AAC

5.3

 

 

3 місце - QCY Melobuds

Внутрішньоканальні навушники з хорошим чистим звуком та насиченим басом. Плюси: присутній ANC, ігровий режим та режим прозорості, який найкращий серед усіх навушників в цій ціновій категорії. 6 мікрофонів з ENC. Для QCY Melobuds існує застосунок.

 

 

Мінуси: застосунок працює не дуже добре. Одного разу перестав показувати меню вибору режиму (ANC/стандарт/прозорість).

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

7.5/30 год

5/5. На фоні є артефакти, але це нормально, враховуючи ENC і цінову категорію. Слух це не ріже, на відміну від Oppo.

AAC

5.2

 

 

4 місце - realme Buds T100

Ще одні внутрішньоканальні басовиті навушники з чистим звуком. Плюси: «каші» у realme Buds T100 практично немає, мікрофони з шумозаглушенням. Збірка якісна. Є ігровий режим і налаштування керування.

 

 

Мінуси: realme Buds T100 без еквалайзера та автопаузи. Пропонується тільки три пресети - підсилення низьких частот, високих частот та стандартний пресет.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

6/28 год, 10 хвилин швидкої  зарядки – 2 години відтворення

4/5. Шуми глушить дуже добре, але і якість трохи з’їдає. 

AAC

5.3

 

 

5 місце - Redmi Buds 3 Pro

Внутрішньоканальна модель навушників, яка лишається актуальною. Це непоганий топ за свої гроші. Плюси: чистий звук, є Multipoint, ANC і автопауза. Redmi Buds 3 Pro стильно виглядають та зручно сидять у вухах.

 

 

Мінуси: застосунок для Redmi Buds 3 Pro неофіційний і іноді працює нестабільно. Під час тестування один раз не вмикалось шумозаглушення. Також маленький запас гучності.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

6/28 год

4/5. Мікрофони справляються з будь-якими умовами, не дивлячись на формфактор моделі

AAC

5.2

 

 

6 місце - VIVO TWS Air

На 6 місці в цій ціновій категорії вкладиші VIVO TWS Air. Плюси: чистий звук, бас помірний, але відчувається. Дуже якісна збірка + вологозахист IP54. Мікрофони з ENC. Звук VIVO TWS Air можна налаштовувати через застосунок.

 

 

Мінуси: повноцінного еквалайзера немає. Звук налаштовується тільки через три пресети. Автопауза відсутня. Автономність на досить низькому рівні.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

4/25 год

5/5. Шумозаглушення трохи з’їдає якість, але шум прибирається повністю

AAC

5.2

 

 

7 місце - Soundpeats Mini Pro

Останнє місце в цій ціновій категорії посідають внутрішньоканальні Soundpeats Mini Pro з чудовим звуком та збалансованими з коробки частотами. Плюси: присутній ANC, ігровий режим та режим прозорості. Звук налаштовується в застосунку, ще є тест для автоматичного підбору звучання.

 

 

Мінуси: застосунок повільний і часто зависає. Режим прозорості середній. Soundpeats Mini Pro не дуже зручно сидять у вухах, хоча це індивідуально. Немає автопаузи, мікрофон поганий. Автономність гірша у порівнянні з конкурентами.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

7/21 год

2/5. Відчутно програє конкурентам  

aptx adaptive

5.2

 

Найкращі TWS-навушники до 1800 грн

Рухаємось далі. Цінова категорія збільшується до 1800 грн. Тут також враховуються всі параметри від якості збірки до програмного забезпечення.

 

1 місце - Oppo Enco Free 3



 

Перше місце дістається внутрішньоканальним навушникам Oppo Enco Free 3. Плюси: чудовий звук, частоти збалансовані дуже добре. Є автопауза, підтримка LDAC, Multipoint, ігровий режим та просторове аудіо. Збірка в Oppo Enco Free 3 на високому рівні, у вухах не відчуваються. Вологозахист IP55.

 

 

Але зверніть увагу, що ви отримаєте всі ці фішки за таку ціну тільки при замовленні навушників з Aliexpress. У нас вони коштують набагато дорожче.


 

Мінуси: Oppo Enco Free 3 не мають повноцінного еквалайзера. Є лише три пресети та персональне налаштування за допомогою звуків різних частот. Але для звичайного користувача ці недоліки не важливі.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

7/30 год, швидка зарядка

4/5. Через шумозаглушення дуже погіршується якість звуку  

LDAC

5.3

 

 

2 місце - realme Buds Air 5

Внутрішньоканальні навушники realme Buds Air 5 можуть похизуватися хорошим та чистим звуком з коробки. Плюси: титановий драйвер 12.4 чудово передає всі частоти, можна із задоволенням слухати будь-який жанр музики.

 

 

Є ANC, який прибирає взагалі весь шум. Це дуже круто, якщо знаходитесь в шумних умовах. Realme Buds Air 5 стильно виглядають, особливо в синьому кольорі.

 

Присутній вологозахист IPX5. Затримка наднизька (45 мс), завдяки чому в навушниках можна грати з комфортом. Керування сенсорне, налаштовується під себе. Є 6 мікрофонів з шумозаглушенням та автопауза.

 

 

Мінуси: недолік тільки один – китайська версія realme Buds Air 5 нормально не під’єднується до застосунку, якщо немає акаунту realme з китайським регіоном.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

7/38 год

4/5. На фоні багато артефактів, але якість гарна    

AAC

5.3

 

 

3 місце - Oneplus Nord Buds 2

Внутрішньоканальні навушники Oneplus Nord Buds 2 мають чудовий бас та звук в цілому. Плюси: добре збалансовані частоти, відсутність «каші». Додатково йде динамічне регулювання басів. Є ANC, Multipoint та ігровий режим. Еквалайзер повноцінний.

 

 

Oneplus Nord Buds 2 зручно сидять у вухах і майже не створюють ефекту вакууму. Заявлено вологозахист IP55.

 

 

Мінуси: застосунок порізаний, немає багатьох корисних функцій, наприклад, сканування прилягання навушників у вухах. Відсутня автопауза, ANC не налаштовується.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

7/36 год, 10 хвилин швидкої зарядки – 5 годин відтворення

4/5. Шуму немає, але якість також псується. В цілому, непогано, могло бути набагато гірше     

AAC

5.3

 

 

4 місце - Honor Earbuds X5

Це вкладиші з дуже чистим звуком та відчутними низькими частотами.  З плюсів: в застосунку налаштовується звук і керування. Є автопауза. Збірка дуже якісна, присутній вологозахист IP54.

 

 

Мінуси: відсутній повноцінний еквалайзер, немає запасу гучності. Ніжки навушників завеликі.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

5/27 год

3/5. Шумодав працює погано, якість посередня      

AAC

5.2

 

 

5 місце - realme T300

Внутрішньоканальні навушники з класним чистим звуком. Плюси: басів вистачає, активне шумозаглушення. Є ігровий режим. У вухах realme T300 не відчуваються. Присутній вологозахист IP55. Хороша автономність.

 

 

Мінуси: в застосунку не вдається прив’язати до регіону Україна. На високій гучності частоти сильно змішуються.

 

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

8/40 год, 10 хвилин швидкої зарядки – 7 годин відтворення)

5/5. На відміну від realme Buds Air 5, звук майже не спотворює.

AAC

5.3

 

 

6 місце - Anker Soundcore p20i

Ще одні внутрішньокональні навушники з хорошим басовитим звуком, який, на жаль, все ж таки не дотягує до Oppo Enco Free 3. Плюси: є 23 пресети еквалайзера на  будь-який смак. Режим BassUp підсилює бас, але трохи спотворює звук. Непоганий запас гучності.

 

 

Кейс Anker Soundcore p20i виконаний з дешевих матеріалів, але його можна підвісити до карабіна. Заявлений вологозахист IPX5.

 

Мінуси: створюється сильний ефект вакууму, тому Anker Soundcore p20i не підійдуть для довгого використання. На високій гучності сильна «каша».

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

10/28 год, 10 хвилин швидкої зарядки – 2 години відтворення

3/5. Пропускають багато шумів. Якість звуку середня. 

AAC

5.3

 

Найкращі TWS-навушники до 2500 грн

Підіймаємо цінову категорію до 2500 грн. Тут вже не будемо говорити про якість збірки, оскільки всі навушники високоякісні. Обговоримо звук, мікрофони, шумозаглушення, автономність та функціонал.

 

1 місце - CMF Buds Pro



 

Перше місце віддаємо внутрішньоканальним навушникам CMF Buds Pro. Плюси: звук хороший, але з коробки забагато високих частот. Після налаштування еквалайзера все звучить відмінно. Якщо увімкнути підсилення басів, то отримуємо просто неперевершений рівень басовитості. 6 мікрофонів із шумозаглушенням.

 

 

Шумозаглушення в CMF Buds Pro працює добре. Є ігровий режим та автопауза. Відмінна автономність – близько 11 годин (звісно, без шумозаглушення). Навушники дуже зручні та захищені за стандартом IP54.

 

Мінуси: дуже великий і незручний кейс. Навушники створюють вакуумний ефект, але не сильний і до нього можна звикнути. Режим прозорості посередній.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

11/39 год, 10 хвилин швидкої  зарядки – 3 години відтворення

3/5. Непогано, але при тестуванні на жвавій вулиці з’явилося відлуння

AAC

5.3

 

 

2 місце - Redmi Buds 5 Pro

Це внутрішньоканальні навушники з хорошим та чистим звуком, який не перетворюється на «кашу». З плюсів: яскраво виражені баси. Присутнє шумозаглушення та цілком непоганий режим прозорості. Є Multipoint та автопауза. Автономність хороша.

 

 

Redmi Buds 5 Pro мають застосунок з можливістю налаштування звуку та сенсорного керування. У кожного навушника по три мікрофони із шумозаглушенням. Вологозахист IP54.

 

Мінуси: при тестуванні виникли проблеми з застосунком, він не хотів під’єднувати саме ці навушники. З коробки забагато середніх частот.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

10/38 год

4/5. Стандартна версія (не Pro) може похизуватися ліпшим мікрофоном  

LDAC

5.3

 

 

3 місце - Redmi Buds 4 Pro

Трете місце посідають топові внутрішньоканальні навушники Redmi Buds 4 Pro з попередньої лінійки Редмі. Плюси: детальний звук з насиченим басом. Підтримується кодекс LDAC. Є ANC, ігровий режим, просторове аудіо, автопауза та режим прозорості.

 

 

Redmi Buds 4 Pro мають хорошу автономність, класно працюють в режимі прозорості та захищені від вологи за стандартом IP54. Функціонал у них стандартний, нічого особливого, але для цієї ціни все супер.

 

 

Мінус один: на великій гучності з’являється «каша», особливо в жанрі рок.

 

Автономність:

Кодеки:

Bluetooth:

9/36 год

LDAC

5.3

 

 

4 місце – vivo TWS 3

Також внутрішньоканальні навушники з чудовим звуком. З плюсів: мають багато корисних фішок. Є тест прилягання навушників, налаштування звуку за віком користувача, автопауза. Еквалайзера немає, тільки чотири готових пресети. ANC працює дуже добре.

 

 

Керування Redmi Buds 4 Pro сенсорне – тапами та свайпами. Вологозахист IP54 на місці. Мінуси: низький запас гучності.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

7.5/30 год

4/5. Шумозаглушення не дуже агресивне, на фоні чути шум. Зате не погіршується якість звуку 

AAC  

5.3

 

 

5 місце - Iqoo TWS Air Pro

Це вкладиші з досить непоганим чистим звуком. Плюси: є ANC – цілком нормальний для вкладишів. Керування тапами можна налаштовувати. В застосунку є чотири пресети еквалайзеру. Присутня автопауза. Вологозахист за стандартом IP54. У вухах Iqoo TWS Air Pro не відчуваються.

 

 

Від бюджетніших вкладишів Iqoo TWS Air Pro відрізняються, по суті, тільки наявністю шумозаглушення. З мінусів: немає запасу гучності, застосунок сильно порізаний.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

6/30 год

5/5. Зразкове шумозаглушення. Якісний звук без шумів 

AAC 

5.3

 

 

6 місце - Soundpeats H1

Внутрішньоканальні навушники з царським звуком. Плюси: подвійні драйвери забезпечують найкращий звук в цій категорії. У Soundpeats H1 хороша автономність і є вологозахист IPX5.

 

 

Але далі йдуть одні мінуси: жахливий застосунок, який постійно глючить. Кейс величезний і навушники незручно сидять у вухах. В комплекті були хороші пінні амбушури, але через невдале пакування вони втратили свою форму.

Soundpeats H1 не мають автопаузи та активного шумозаглушення.

 

Але з цими недоліками можна змиритися, якщо для вас в першу чергу важливий якісний звук. А також ви маєте великі вушні канали.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

10/35 год

2/5. Серйозні проблеми з мікрофонами: шуми гучні, а звук тихий. Має бути навпаки.    

AptX

5.2

 

Найкращі TWS-навушники до 3500 грн

Переходимо до середньобюджетного сегмента бездротових навушників. Як і у попередньої категорії, якість збірки у всіх чудова. Оцінюємо звук, дизайн, зручність використання, функціонал, шумозаглушення, автономність та додаткові фішки.

 

1 місце - realme Buds Air 5 Pro



 

Починаємо з внутрішньоканальних навушників realme Buds Air 5 Pro з дуже деталізованим та добре збалансованим звуком. Плюсів багато: дуже зручні, при використанні протягом дня просто забуваєш про них. Мають глибокий насичений бас. З цієї цінової категорії realme Buds Air 5 Pro найкращі за звуком.

 

 

Підтримується кодекс LDAC. Шумозаглушення та режим прозорості адаптивні. Є помітна різниця між звичайним та адаптованим режимом. Фішка корисна, працює чудово. Завезли повноцінний еквалайзер. Realme Buds Air 5 Pro оснащені ігровим режимом, автопаузою та режимом просторового аудіо. 

 

У realme Buds Air 5 Pro є застосунок з досить корисним функціоналом. Наприклад, автоприйом виклику при діставанні навушника з кейсу та тест на прилягання навушника у вусі. Також присутнє сканування слухового каналу й підлаштування звуку, щоб він був природнішим.

 

 

Автономність відмінна. Від вологи пристрій захищений за стандартом IPX5. Мінуси: серйозних недоліків немає. Можна тільки відмітити, що в чорному кольорі кейс не дуже практичний. Через місяць використання він буде весь в подряпинах.

 

Якщо порівнювати з Samsung Galaxy Buds Pro, які будуть наступними, то realme Buds Air 5 Pro кращі за звуком і зручністю. Але за функціоналом вони програють.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

11/40 год, 10 хвилин швидкої зарядки – 7 годин відтворення

4/5. Звук сильно перетиснутий, але шуми глушить добре     

LDAC

5.3

 

2 місце - Samsung Galaxy Buds Pro

Це круті флагманські внутрішньоканальні навушники від Samsung, хоч вже й не нові. Плюси: дійсно якісний звук та великий набір фішок.

 

 

Наприклад, пристрій може розпізнавати ваш голос і автоматично вмикати режим прозорості та приглушати медіа, щоб було комфортніше спілкуватись з людьми навколо. Далі тут є озвучення сповіщень. Досить корисна штука, коли руки зайняті, а ви чекаєте якогось важливого повідомлення.

 

Можна заблокувати керування дотиками, щоб випадково не перемикати треки, коли поправляєте навушники. Є функція виявлення стану навушників при викликах. Іншими словами, якщо ви в навушниках і вам хтось телефонує, динамік смартфона не буде відтворювати рингтон, його буде чути тільки в навушниках.

 

 

Присутня можливість автоматичного ввімкнення режиму прозорості при розмові телефоном. Завдяки цьому зменшується ефект вакууму та при довгій розмові в обох навушниках вуха не втомлюються.

 

Samsung Galaxy Buds Pro оснащені фірмовим кодеком. Ми порівнювали звучання навушників на Samsung Galaxy S24 Ultra та Pixel 6 Pro. На Самсунг звук трохи гучніший та чіткіший, але треба прислуховуватися. Великої різниці немає та звичайний користувач навряд чи помітить відмінність.

 

 

Автономність у Samsung Galaxy Buds Pro непогана, є ігровий режим, просторове аудіо 360 градусів і автопауза. Підтримується бездротова зарядка. Від вологи модель захищена за стандартом IPX7. Мікрофони не просто мають шумозаглушення, а ще й датчики кісткової провідності, які в теорії повинні значно покращувати якість.

 

Мінуси: Samsung Galaxy Buds Pro відчуваються завеликими за розміром, тому їх некомфортно носити довгий час.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

8/28 год

3/5. Звук нормальний, але є артефакти      

AAC + фірмовий кодек, що працює тільки з Самсунгами  

5.0

 

 

3 місце - 1More EVO

Внутрішньоканальні зручні навушники з дуже насиченим звуком. З плюсів: немає вакуумного ефекту, відсутня «каша», баси глибокі. Підтримка Hi-Res кодека LDAC. Є ANC, режим прозорості, автопауза та Multipoint. Через застосунок можна налаштувати звук за допомогою подачі звуків різної частоти й гучності. Окрім стандартних пресетів еквалайзера, присутній повноцінний еквалайзер з 10 смугами.

 

 

Керуються 1More EVO тапами. Захист від вологи за стандартом IPX4. Недоліки: враховуючи розмір кейсу, автономність могла бути краща.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

8/28 год

3/5. Шумодав сильно ріже якість звуку та створює ехо      

LDAC   

5.2

 

 

3 місце - Nothing Ear 1

Також 3 місце дістається внутрішньоканальним навушникам Nothing Ear 1. Це все ще актуальна зручна модель з гарним звуком, класним мікрофоном та дизайном. Минулого року ми казали, що Nothing Ear 1 – це найкращі навушники до 4000 грн.

 

 

Плюси: присутні датчики виявлення навушників у вухах. Є придушення шуму довкілля під час розмови з застосуванням штучного інтелекту, ANC та прозорий режим. Вологозахист IPX4. Завезли бездротову зарядку. Зараз ціна на Nothing Ear 1 впала, тому можна сміливо купляти.

 

 

Мінус тільки один: 5 годин роботи навушників – трохи мало у 2024 році.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

5/34 год

5/5. Мікрофон чудовий. Шумодав добре працює та не псує якість звуку        

AAC    

 

 

4 місце - Nothing Stick

Це найкращі середньобюджетні вкладиші. З плюсів: гучні, з хорошими басами. Є автопауза та повноцінний еквалайзер. Виробник вказує, що наднизька затримка гарантується на телефоні Nothing Phone. Але ми тестували на Xiaomi й теж затримки не було.

 

 

Nothing Stick захищені за стандартом IP54. Вони отримали 6 мікрофонів з ENC. Мінуси: стильний, але не практичний кейс. З часом він забруднюється.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

7/29 год

2/5. Можна розібрати, що вам говорять, але якість звука жахлива      

AAC    

5.2

 

 

5 місце - Huawei Freebuds 5i

На п’ятому місці внутрішньоканальні навушники Huawei Freebuds 5i. Їхні плюси: звук чистий, з яскраво вираженим басом, не перетворюється на «кашу» на повній гучності (але не в жанрі рок). Підтримується кодекс LDAC.

 

 

Застосунок для Huawei Freebuds 5i хороший: можна налаштувати звук за допомогою 3 пресетів, а також скористатися додатковими фішками. Наприклад, перевірити прилягання навушників до вух або ввімкнути ігровий режим з наднизькою затримкою.

 

 

Є Multipoint, автопауза та вологозахист IP54. Дизайн дуже класний. Недоліки: відсутній повноцінний еквалайзер. При прослуховуванні рок-музики на високій гучності інструменти сильно перемішуються.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

8/28 год, 15 хвилин швидкої зарядки – 4 години відтворення

3/5. Дуже посередній      

LDAC     

5.2

 

Найкращі TWS-навушники більше 5000 грн 

Ось ми й дісталися преміумсегменту. У ньому розповімо тільки про найкращі навушники із найкращих. Усі нижчеописані моделі мають чудовий звук. Тому ми оцінювали їх, виходячи зі зручності використання, функціоналу та корисних фішок.

 

Деякі навушники будуть ділити одне місце в ТОПі, оскільки дуже схожі за функціями й ми не змогли вибрати якусь одну модель.

 

1 місце - Oneplus Buds Pro 2

 

Просто хороші внутрішньоканальні навушники з відмінним звуком, які не мають недоліків. Плюси: є багато цікавих опцій. Наприклад, режим дзен, який вмикає звуки природі, якщо затиснути ніжку навушника на 3 секунди. Також Oneplus Buds Pro 2 отримали набір датчиків, які слідкують за поставою користувача та повідомляють про довгу відсутність фізичної активності.

 

 

В розробці просторового аудіо брав участь Ганс Циммер, але це більше схоже на маркетинговий хід. Оскільки на практиці практично немає різниці з тими ж Анкерами, де Ганс Циммер не фігурував.

 

 

Дизайн Oneplus Buds Pro 2 шикарний, виглядають люксово. Є автопауза та Multipoint. Присутня бездротова зарядка. Спосіб керування дуже зручний - потрібно стиснути ніжку навушника. Вологозахист IP55.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

9/39 год, 10 хвилин швидкої зарядки – 8 години відтворення

5/5. Прекрасний мікрофон з майже ідеальним балансом між якістю і нормальним шумозаглушенням       

LDAC     

5.3

 

 

1 місце - Nothing Ear 2

Ці внутрішньоканальні навушники дуже схожі на попередні Oneplus Buds Pro 2, тому вони теж займають почесне перше місце. По звуку, зручності, функціоналу – це майже ті самі Ванпласи, тільки у фірмовому дизайні. Nothing Ear 2 відрізняється лише підтримкою аудіо 24біт та відсутністю просторового аудіо.

 

 

Саме відсутність просторового аудіо – єдиний недолік Nothing Ear 2.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

8/36 год

5/5. Звук хороший, з невеликим скрипом на фоні, але це не критично       

LDAC     

5.3

 

 

2 місце - Anker Soundcore Liberty 4

Не менш почесне друге місце займають внутрішньоканальні навушники Anker Soundcore Liberty 4. Це справжній важкий люкс, у якому є все. Плюси: чудовий звук, який можна докладно налаштувати. Якщо людина не дуже розбирається в усій цій темі, їй допоможе налаштування з технологією HearID.

 

 

Мікрофони неймовірно якісні. Є бездротова зарядка, підтримка просторового аудіо, кодек LDAC та керування стисканням ніжки. Дизайн нестандартний, кейс навіть з підсвіткою. Двошарові амбушури дуже зручні. Вологозахист на місці.

 

 

Ще цікава та дуже незвичайна фішка Anker Soundcore Liberty 4 – це пульсометр. В навушники вбудований датчик вимірювання серцевого ритму. У звичайному використанні це навряд чи знадобиться. Але якщо користувач займається спортом у навушниках – функція дійсно корисна.

 

З мінусів: навушники Anker Soundcore Liberty 4 чудові, але не вистачає функціоналу для звичайних користувачів, як, наприклад, у Samsung.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

9/28 год

4/5. Шуму немає, але якість не найкраща        

LDAC     

5.3

 

 

3 місце - Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Внутрішньоканальні навушники від Samsung, які дуже нагадують Galaxy Buds Pro. Тільки тут є підтримка Hi-Res Audio 24біт і габарити менші на 15%. Плюси: багато зручних фішок.

 

 

По-перше, миттєвий переклад в навушниках, який працює в різних умовах. При розмові наживо ви будете чути переклад в навушниках, а співрозмовник з динаміка смартфона. Під час телефонної розмови переклад також працює.

 

 

По-друге, автоматичне перемикання між пристроями Samsung і пошук навушників SmartThings Find. Якщо користувач загубив навушники, застосунок покаже на карті, в якому місці він з ними був останнього разу і прокладе туди маршрут.

 

Мінуси: ці функції Galaxy Buds 2 Pro працюватимуть тільки зі смартфонами Samsung. На інших пристроях таких фішок не буде. Якщо у вас телефон іншого виробника, ви навіть не зрозумієте, за що заплатили такі гроші.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

8/29 год

3/5. Мікрофон хороший, але шумодав псує якість звуку        

Samsung Seamless Codec з підтримкою 24 бітного аудіо

5.3

 

 

4 місце - Huawei Freebuds 5

Вкладиші з дуже якісним звуком з підтримкою LDAC. Плюси: на вигляд Huawei Freebuds 5 великі та дивні, але у вухах сидять мегазручно. У порівнянні з іншими вкладишами з цього ТОПу вони найменше з усіх приглушують звуки навколо. Навушники можна вдягти вранці та зняти ввечері, але прийдеться робити перерви на заряджання.

 

 

Режим шумозаглушення у Huawei Freebuds 5 досить непоганий. Функціонал і кастомізація звуку мінімальні, але з коробки все вже звучить круто. Автопауза та ігровий режим на місці, як і вологозахист.

 

 

Мінуси: дивний дизайн. Немає бездротової зарядки. Кастомізація на мінімумі.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

5/25 год, 5 хвилин швидкої зарядки – 2 години відтворення

5/5. Хороший мікрофон, хоч на фоні є некритичні скрипи         

LDAC

5.3

 

 

4 місце - Pixel Buds Pro

Внутрішньоканальні навушники Pixel Buds Pro також розміщуємо на четверте місце. Це хороший варіант з нормальним звуком, функціональністю та автономністю. Звук просто звичайний. У порівнянні з конкурентами нічого особливого, але й нічого поганого сказати не можна.

 

 

Переваги: у Pixel Buds Pro є ANC, відмінний режим прозорості, повноцінний еквалайзер, просторове аудіо, тест на прилягання навушників у вухах, бездротова зарядка.  Вологозахист IPX4 на місці. Мікрофон хороший. Навушники майже не відчуваються у вухах.

 

 

Мінуси: низький запас гучності, але не критично.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

11/31 год, 5 хвилин швидкої зарядки – 2 години відтворення

4/5. Якість звуку та шумозаглушення програють Huawei          

Opus

5.0

 

 

5 місце - Sennheiser CX PLUS TW1

Рейтинг закривають внутрішньоканальні навушники Sennheiser CX PLUS TW1, до яких у нас дуже багато претензій. Для початку плюси: є автопауза, ANC та функція SoundCheck (аналог HearID від Anker).

 

 

На цьому переваги закінчуються і починаються страждання. Щоб ви розуміли, Sennheiser CX PLUS TW1 – це навушники від компанії, яка спеціалізується саме на аудіотехніці. І на момент написання статті вони найдорожчі з усього ТОПу.

 

І що ми отримуємо? А отримуємо дуже багато недоліків: дизайн не викликає приємних почуттів, кейс нагадує труну. Автономність на низькому рівні. Софт працює не дуже, навушники під’єдналися десь з п’ятої спроби. Застосунок з доволі обмеженим функціоналом.

 

 

Створюється сильний ефект вакууму, через який довго носити навушники зовсім не хочеться. Режим прозорості трохи рятує ситуацію. Звучання з коробки теж розчаровує, частоти просто пласкі.

 

В еквалайзері всього три смуги – бас, середина та верх. Це просто неподобство, враховуючи, що компанія Sennheiser професійно займається звуком протягом 80 років. Після довгого та нудного налаштування нарешті отримуємо хороший звук. Але для цього потрібно було 2 години провести в муках за налаштуваннями.

 

 

Отже, навушники Sennheiser CX PLUS TW1 – вони  НЕ зручні, НЕ маленькі, НЕ дешеві, НЕ прості. Все з часткою «не». Дешевше можна купити Oneplus Buds Pro 2 та позбавити себе додаткових неприємностей. Звук після налаштувань дуже добрий, але вирішуйте самі, чи вартує воно таких страждань.

 

 

Автономність:

Мікрофон:

Кодеки:

Bluetooth:

8/24 год

3/5. Якість непогана, але користі від шумодава щось зовсім немає           

AptX

5.2

 

На цьому, друзі, наш величезний ТОП найкращих бездротових навушників завершується. Пишіть в коментарях, яка модуль сподобалася. До зустрічі!  

 

Відео 

Автор: Аліна Нікітіна Дата публікації: 07.05.2024
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube