Революція в технології акумуляторів: що таке технологія твердотільних акумуляторів Xiaomi?

01.03.2023 2341 0

Інженери Xiaomi обіцяють прорив у технології виготовлення акумуляторів найближчим часом

Майже кожен рік ми чуємо про проривні технології в акумуляторах. Обіцянки від інженерів що от-от настане майбутнє і гаджети почнуть жити тиждень від одного заряду. Звісно технології  не стоять на місці і поступово ми отримуємо більшу ємність та швидкість заряду, але проблема в тому, що традиційна схема виготовлення Li-ion акумуляторів наближається до межі покращення характеристик.

 

 

На днях Xiaomi оголосила про прорив у технології твердотільних акумуляторів, який обіцяє забезпечити вищу щільність енергії, кращу продуктивність при низьких температурах і підвищену безпеку. Компанія стверджує, що її попередньо розроблена технологія твердотільного акумулятора забезпечує щільність енергії понад 1000 Вт-год/л. Для порівняння у традиційних акумуляторах цей показник не перевищує  400 Вт-год/л. Звісно ми не отримаємо приріст у 2.5 рази одразу, але перший прототип батареї такого типу який встановили у Xiaomi 13 мав ємність 6000 мАг замість 4500 мАг при тому самому розмірі, а це плюс 30%.

 

 

Окрім ємності новий тип батарей також набагато краще себе поводить при низьких температурах що актуально як для смартфонів, так і для можливого подальшого використання технології в автомобілях. Підвищена безпека полягає в тому, що при пошкодженні корпусу твердий електроліт не так активно взаємодіє з повітрям і не самозаймається. Нажаль компанія не вказує строки інтеграції цієї технології до своїх смартфонів, але якщо вони вже тестують прототипи є ймовірність що скоро може вийти модель для китайського ринку для тестування технології на реальному пристрої.

 

Читати також: Xiaomi зламала систему та показала зарядку потужністю 300 Ват!

 

Джерело: xiaomiui

Автор: Олександр Коваленко Дата публікації: 01.03.2023
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube