Samsung дасть смартфонам Galaxy ексклюзивний чіпсет

07.04.2022 1290 0

Прибічним компаніям він точно не дістанеться

Samsung - одна з небагатьох компаній, яка, крім смартфонів, виробляє комплектуючі до них, включаючи процесори. Але незважаючи на це техно гіганта немає ексклюзивної лінійки чіпів для своїх смартфонів, їх цілком можуть придбати й інші компанії. Але черги з бажаючих немає, адже процесори Exynos поступаються потужністю конкурентам і є претензії до їхньої енергоефективності.

За останнім звітом, Samsung планують розробляти унікальні чіпсети, призначені виключно для власної лінійки Galaxy. І це дуже спірне і дивне рішення, тому що підрозділ Samsung System LSI, що відповідають за виробництво процесорів не дуже ладнає, м'яко кажучи, з мобільним підрозділ Mobile eXperience (MX)! Подейкують, що System LSI продає чіпсети мобільного підрозділу на таких же умовах, як і іншим клієнтам, а самі чіпсети аж ніяк не безальтернативні.

Про рішення створити процесор, який стане ексклюзивом для пристроїв лінійки Galaxy, заявив голова мобільного підрозділу Samsung Те Мун Ро. За його словами, Samsung розробляє SoC для нових пристроїв компанії, який буде добре оптимізований під роботу з сервісом Game Optimization Service (GOS). Нагадаємо, що раніше саме через некоректну роботу GOS, який примусово гальмував роботу цілого ряду програм, Samsung довелося вибачатися перед своїми користувачами.

Останнім часом Samsung намагається підняти у справі створення чіпів і не відстати від преміум сегмента, куди входять рішення від Apple, MediaTek і Qualcomm. Заради цього Samsung відмовилася від використання своїх ядер Mongoose і перейшла на архітектуру ARM, а Exynos 2200, що недавно вийшов, і зовсім отримав новий графічний чіп, створений у співпраці з AMD.

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: gizmochina

Автор: Borys Vas Дата публікації: 07.04.2022
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube