Приховуємо програми з робочого столу Xiaomi

16.02.2021 36215 10

Пропонуємо вам інструкцію, як приховати непотрібні програми на Xiaomi.

Напевно, ніхто не заперечуватиме, що компанія Xiaomi прийшла до свого приголомшливого успіху багато в чому завдяки прошивці MIUI. Ця надбудова над чистим Андроїдом з самого першого дня свого існування давала Xiaomi не лише індивідуальність, але й помітну перевагу над конкурентами, пропонуючи купу додаткових функцій для більш тонкої кастомізації. Наприклад, крім «клонування» будь-якої програми, ви також маєте можливість приховати цю програму на Xiaomi.

З часом MIUI ставала ще зручнішою і красивішою, а багато фішок, показані в нових версіях MIUI (наприклад, MIUI 12), у результаті пішли «в народ» і з'явилися не тільки в графічних інтерфейсах інших компаній, але й навіть у чистому Андроїд. Однак, незважаючи на популярність прошивки, багато її фішок все ще відомі далеко не всім.

Сьогодні ми розберемо з вами, як можна «приховувати» програми на робочому столі будь-якого Xiaomi і зрозуміємо, для кого і для чого може знадобитися «чистка» робочого столу.

Найочевиднішою причиною «очищення» робочого столу вашого смартфона Xiaomi (Ксіомі), мабуть, є банальне прибирання всього зайвого. Особливо це актуально для MIUI, в якій за замовчуванням включено відображення всіх програм відразу на робочому столі, а не в зручному списку, який в чистому Андроїд викликається свайпом знизу-вгору.

Звичайно, зараз MIUI 12 пропонує і такий варіант збереження вільного простору на робочій зоні вашого смартфона, але багатьом зручно мати все під рукою. Якщо ви хочете залишити стандартне відображення іконок, але хочете трохи привести робочий стіл смартфона в порядок, то радимо спочатку просто видалити непотрібні додатки та ігри - повірте, стане простіше не тільки вам, але і вашому пристрої.

Чистота і порядок

Однак що робити з програмами, які не хочуть видалятися? Наприклад, багато вбудованих програм від Xiaomi (Ксіомі) просто так не видалиш. Саме для такого випадку Xiaomi і вбудували у свою прошивку можливість «приховати» зайві програми. Так, ви зрозуміли правильно - багато програм без отримання рут-прав видалити все ж таки не вийде, але можна домогтися бажаного (тобто акуратного) зовнішнього вигляду робочого столу вашого смартфона.

Другою за популярністю причиною приховування деяких ікон можна назвати необхідність захисту ваших особистих даних від третіх осіб. У житті трапляються різні ситуації – наприклад, ви не хочете, щоб хтось знав про ваше використання тієї чи іншої програми. Не видаляючи його, ви можете приховати його наявність на вашому робочому столі – це також можна зробити завдяки гнучкій кастомізації Ксіомі.

До речі, із попереднього пункту випливає ще одна причина приховування іконок – конфіденційність. Тут все просто - якщо хтось заволодіє вашим смартфоном і почне метушні шукати клієнт банку або додаток будь-якої соціальної мережі, то його може збентежити їх відсутність.

Так як же зробити непотрібні (або, навпаки, дуже потрібні) програми прихованими?

Почнемо з того, що вам необхідно зайти в налаштування вашого Xiaomi. Далі заходимо до пункту «Захист програм». Якщо у вас вже стоїть пароль (наприклад, прив'язаний до сканера відбитків пальців), то вам потрібно буде просто ввести його, якщо ж ні, то смартфон попросить вас придумати пароль: ним може бути або звичайний пін, або візерунок, або складний пароль з різних літер та цифр. Після підтвердження пароля смартфон попросить вас прив'язати свій акаунт Mi, щоб мати можливість скинути пароль, якщо раптом ви його забудете. Якщо вам не потрібна така опція або ж не хочете оформляти Mi-акаунт, то цей крок можна сміливо пропустити.

Після того, як ви виконаєте всі «прохання» системи, відкриється меню Захист програм. У ньому, крім, власне, захисту будь-якої програми за допомогою пароля, можна також приховати його наявність з робочого столу. Для цього вам необхідно буде натиснути на "шестерню" у правому верхньому кутку цього меню, після чого ви увійдете в налаштування, де можна буде виділити пункт "Керування програмами". Після цього з'явиться список усіх доступних для приховування програм – тут ви зможете налаштувати все так, як вам потрібно.

Для того, щоб побачити приховані іконки, не прибираючи з них захист, необхідно зробити наступне: на головному екрані вам потрібно буде виконати жест пальцями, начебто ви збільшуєте зображення в галереї – їх необхідно одночасно розвести на різні боки. Після цього з'явиться віконце з прихованими програмами, які можна буде відкрити тільки після того, як ви введете пароль.

Новий простір для найпотрібніших програм

Як бонус нагадуємо, що в MIUI 12 є можливість створити «Другий простір» - повністю чистий робочий стіл, в якому ви можете розмістити всі програми, що найчастіше використовуються. Для створення «Другого простору» необхідно зайти в Налаштування пристрою, тапнути по меню «Система та пристрій», в якому буде знаходитися той самий «Другий простір». Майте на увазі - після створення нового робочого столу вам необхідно буде придумати новий пароль.

Ось такими нехитрими способами можна не тільки почистити робочий стіл вашого пристрою від непотрібних програм, але ще й убезпечити найважливіші програми від сторонніх осіб.

Автор: Егор Лебедев Дата публікації: 16.02.2021
Коментарі
Всього коментарів: 10
 
*
1
статья дерьмище
21.11.2023 14:37
Відповісти
Максим
1
Сяоми!!! Не Ксиоми!
27.01.2023 00:04
Відповісти
Александр
8
Нет такого. (((
02.06.2022 22:44
Відповісти
PAUL
5
Ну у меня было , а поле обновления прошивки на 12 с копейками , то ее уже нет , осталось только защита приложений а скрытие разработчики вырезали . Как всегда эти недоконторы решают за нас чем пользоваться а чем нет . Я откатился на старую прошивку
01.07.2022 10:28
Відповісти
Некто
-1
Все понятно и просто,заходишь в настройки "защита приложений" после заходишь в скрытие приложений и все выбираешь приложения,сначало тоже не понял а после входа по инструкции все понял
21.07.2022 14:04
Відповісти
Некто
0
Все понятно и просто,заходишь в настройки "защита приложений" после заходишь в скрытие приложений и все выбираешь приложения,сначало тоже не понял а после входа по инструкции все понял
21.07.2022 14:04
Відповісти
Андрей
-1
Все есть, у меня тоже версия 12, заместь шестерёнки, меню скрытия находится сверху, для того чтоб перейти нужно нажать на верху или свайпнуть в лево и всё)
02.10.2022 16:07
Відповісти
Меда В
-6
даа бляя тоже новость,
17.02.2021 04:18
Відповісти
Меда В
-7
даа бляя тоже новость,
17.02.2021 04:18
Відповісти
Hryhorian Mykhaylo
-5
Не "ксиоми", а "сяоми". Аффтар, учи албанский!!! Лучше выпей яду)
16.02.2021 22:24
Відповісти

Останні ролики на YouTube