Смартфон, що здійнявся над натовпом

30.08.2021 6758 2

Sony Xperia 1 Mark III, який прагне не бути таким, як усі

Sony Xperia 1 Mark III не для всіх. Він для тих, хто любить телефони Sony на базі Android або кому потрібен смартфон преміального рівня з універсальною камерою, гарним екраном та тривалим часом автономної роботи. Це дорогий апарат, але він для поціновувачів класики і тих, хто цінує впертість, а не прагнення до трендів наступати собі «на горло». Так думає Sony і гне своє у Xperia 1 Mark III. Вдало та виправдано? Розбираємось із цим.

У плані дизайну компанія не змінює курс останніх пару років і прагне пропонувати солідні та строгі смартфони, уникаючи в дизайні чогось зайвого. Sony Xperia 1 Mark III вийшов таким класичним і в чомусь олдскульним монолітним бруском, без загравань з яскравими кольорами та химерними формами блоку основної камери.

Класика простежується й у тому, що компанія продовжує вбудовувати дактилоскопічний датчик у кнопку живлення на бічній панелі смартфона. Чи зручніше це рішення, ніж підекранний сканер? Відповідь неоднозначна і в кожного вона своя. Якщо відкинути всі переживання про наявність відступів на торцях, то екран тут непоганий і модні 120 Гц завезли. Картинка виглядає непогано і особливих нарікань її якості немає, але не ідеально.

Нікого не дивує той факт, що флагманський смартфон отримав процесор Snapdragon 888 – один із найпотужніших чіпів. Продуктивність очікувано висока, але іноді смартфон гальмує, впадає в ступор і швидко гріється, а частоти скидаються. З цим нічого не поробиш, система на чіпі в Sony Xperia 1 Mark III відома своєю схильністю до перегріву і творцям довелося обмежити її спритність.

З автономністю у флагманів Sony часто проблеми. Теж відбувається і з Sony Xperia 1 Mark III, коли батарея дуже швидко йде в нуль. Ще одна практика, яка стала "нормою" для пристроїв Sony - не найвидатніші камери. Саама компанія посилено робить вигляд, що в частині фотоможливостей Sony Xperia 1 Mark III - сильне та професійне рішення. Ставка зроблена не на звичайних користувачів, які користуються камерою з автоналаштуваннями, а на тих, хто хоче тримати процес під повним контролем. Але в цьому випадку це більше маркетинг, ніж реальність.

Ідея з камерами вийшла сумнівною та результат відповідний. Можна отримати незмазаний кадр з прийнятною деталізацією та кольоропередачею у світлий час доби, але якість таких фоточок поступається іншим конкурентам. Картинка на камеру Sony Xperia 1 Mark III виглядає далеко так яскраво, барвисто і деталізовано як у інших пристроїв. Загалом камера вдень видає добрий результат, який не соромно викласти у соціальну мережу. Але баланс білого плаває, динамічний діапазон є не граничний та деталізація середня. Всі ці недоліки лише посилюються і стають яскраво вираженими у темну пору доби. При нестачі світла камера засмучує мильними фото та проблемами з деталізацією.

Sony Xperia 1 Mark III не став найкращим смартфоном компанії за довгі роки. Він дуже оригінальний у плані дизайну, засмучує роботою процесора, мало хороший по камері і автономності. Sony знову запропонувала апарат на любителя або шаленого фаната компанії, який, як і компанія, гнутиме до кінця лінію у своїх уподобаннях, не змінюючи легендарної марки.

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 30.08.2021
Коментарі
Всього коментарів: 2
 
Black Edition
-1
Япония всё хуже и хуже. Особенно Toyota и Sony....
31.08.2021 09:11
Відповісти
Cyle Rayner
0
Попахивает заказной статьёй.
31.08.2021 01:05
Відповісти

Останні ролики на YouTube