Snapdragon 8 Gen 1 порівняли з Apple A14 Bionic і Apple A15 Bionic: не все однозначно

08.12.2021 2363 1

Qualcomm є над чим замислитися

Незабаром на ринку з'являться флагмани з Snapdragon 8 Gen 1 на борту, і всі візьмуться з'ясовувати, який рівень продуктивності демонструє новий чіп від Qualcomm. Тим більше, що сам чіпмейкер декларує приріст потужності та обіцяє, що навіть найважчі ігри літатимуть. Журналісти видання PCMag взялися за вивчення потужності Snapdragon 8 Gen 1 та порівняли його з іншими чіпами на ринку.

За підсумками тестів вони дійшли висновку, що новий чіпсет дійсно кращий за попередника, але, як і раніше, програє останнім процесорам від Apple. Самі випробування проводились на прототипі, який був виставлений чіпмейкером на виставковому стенді Snapdragon Summit. Прототип отримав 144-герцевий дисплей роздільною здатністю FullHD+, 8 Гб оперативної пам'яті LPDDR5 та 512 Гб постійної пам'яті UFS 3.1.

Тести показали, що щодо процесорної продуктивності Snapdragon 8 Gen 1 виступає на рівні Apple A14 Bionic, який встановлений в iPhone 12, і поступається Apple A15 Bionic. Якщо порівнювати з попередником, то тут нова платформа демонструє приріст близько 15%, але не заявлені чіпмейкером 20%.

У браузері Basemark Web еталонний телефон показав кращі результати, ніж попередник, але він далекий за продуктивністю від iPhone 13. А ось із чим у флагманських чіпів Qualcomm завжди добре, то це з потужністю графічної підсистеми. Snapdragon 8 Gen 1 - не виняток і за підсумками тесту GFXBench 5 - новий відеоприскорювач Adreno поза конкуренцією. Він впевнено оминає всіх конкурентів, включаючи Apple A15 Bionic.

Достойно виглядає новий чіп від Qualcomm і PCMark Work 3.0, що демонструє те, що цього разу чіпмейкер змістив пріоритети з чистої продуктивності на користь роботи з додатками. Водночас журналісти зазначають, що прототип із Snapdragon 8 Gen 1 був не оптимізованим і глючним, смартфон кілька разів давав збій. Тому робити остаточні висновки рано, але багато хто сходить на думку, що в гонитві за продуктивністю Qualcomm знову наплювала на те, що чіпсет виділяє багато тепла і перегрівається.

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: pcmag

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 08.12.2021
Коментарі
Всього коментарів: 1
 
Cyle Rayner
0
Главное в антуту снап лучше, а когда сравнивают быстродействие, в большинстве случаев побеждает тот, у кого больше попугаев в антуту, апле уверенно саснёт
08.12.2021 10:11
Відповісти

Останні ролики на YouTube