Tianma винайшла LCD-дисплей зі сканером на весь екран

20.07.2020 2847 0

Сучасним дисплейним сканерам відбитків пальців не вистачає точності та швидкості. А ще користувачам потрібно зловчитися, щоб торкнутися датчика у правильному місці та під правильним кутом. Але незабаром на екрані сканер відбитків пальців зможуть подорожувати по всій площі матриці.

Нова технологія

Сьогодні китайська компанія Tianma Microelectronics, яка спеціалізується на виробництві матриць, оголосила про створення нею першого у світі РК-екрану з багатоточковим відбитком пальців TED Finger Print. Йдеться про те, що оптичний екранний дактилоскопічний датчик буде працювати по всій поверхні дисплея.

Для цього виробнику довелося підвищити яскравість дисплея, і сенсор на підкладці охоплює практично всю площу екрана. Крім того, товщина самої матриці була зменшена на 50%, і вона має мінімальні рамки по периметру.

Коли рішення Tianma з'явиться в комерційному пристрої, не було сказано ні слова. Було лише повідомлено, що у компанії все готове до масового виробництва матриць, і тестові зразки будуть надіслані найбільшим виробникам пристроїв для вивчення.

Хто ще працює над просунутим датчиком

Нагадаємо, що над подібною технологією працює Xiaomi. Так, у минулому році вона показала прототип пристрою, де сканер відбитків пальців спрацьовував у будь-якій точці дисплея. Відомо також, що над "всеекранним" дактилоскопічним датчиком працює Vivo та Samsung. Але жодна з цих компаній сьогодні так і не реалізувала цю технологію в комерційному пристрої. Зберігають вони й мовчання, коли такі смартфони варто чекати на ринку.

Джерело: sohu

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 20.07.2020
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube