Топ найкращих смартфонів від Samsung, iPhone, Google для селфі до 25 000 грн - що взяти?

15.10.2023 10564 0

Найкращі фронталки до 25 000

 

Якісна фронтальна камера в смартфоні надзвичайно важлива в сучасному цифровому світі, про що часто забувають виробники китайськіх смартфонів, навіть не додаючи підтримку 4к відео на фронтальні камери, а їх якість залишає бажати кращого.

 

Проте ми живемо у світі, де кожен може створювати свій контент самостійно - багато з нас щодня робить селфі, стріми, відеодзвінки - і хочемо виглядати на них найкраще. Саме тому, якщо ви один з таких користувачів - вам точно буде коричний такий топ

 

 

Ми підготували топ смартфонів з найкращими на даний момент фронтальними камерами в бюджеті до 25 000 грн. Тут ви знайдете як моделі, які максимально прижимаються до цього цінового сегменту, так і доступніші варіанти. Головні критерії, які ми аналізували: якість фото, можливості відео, швидкість фокусування. 

 

Також ми враховували загальні характеристики смартфонів: потужність, екран, автономність, швидкість зарядки - в контексті один одного. Виберіть модель, яка найбільше відповідає вашим вимогам та бюджету!

 

Motorola Edge 40

 

Motorola Edge 40 оснащений 6,5-дюймовим OLED дисплеєм з частотою оновлення 144 Гц, що забезпечує плавність анімації та комфортний перегляд відео. Дисплей підтримує HDR10+ і має яскравість до 1200 ніт, що дозволяє комфортно переглядати зображення навіть при яскравому сонячному світлі. Кривизна дисплея додає елегантності дизайну і створює враження практично безрамкового екрану.

 

 

Смартфон працює на 8-ядерному процесорі MediaTek Dimensity 8020 з тактовою частотою 2,5 ГГц, який легко справляється з усіма повсякденними завданнями і навіть вимогливими іграми. 8 ГБ оперативної пам'яті і 256 ГБ вбудованої пам'яті забезпечують швидку роботу додатків і комфортне зберігання медіафайлів та даних.

 

Головною перевагою Motorola Edge 40 є його 50 Мп фронтальна камера з ультрашироким кутом зйомки 114°. Завдяки цьому в кадр легко вмістити всю компанію чи значну частину оточення. Камера має великий 1/2.76-дюймовий сенсор OmniVision OV50A зі світлосилою лінзою f/2.2, що забезпечує чудову деталізацію селфі та природну колористику.

 

Також тут швидкий фазовий автофокус, який миттєво фокусує камеру на об'єкті зйомки. Вдень і вночі селфі виходять чіткими і яскравими.

 

 

Окрім фронтальної, на задній панелі розташована подвійна камера: основна на 50 Мп для детальних фото і ширококутна на 13 Мп, яка дозволяє охопити більше простору в кадрі. Є також режим макро для зйомки з близької відстані.

 

А ще в цьому смартфоні надзвичайно низький рівень ШІМ - цей смартфон був включений в наш топ смартфонів з найнижчим рівнем ШІМ. Тож - смартфон ідеальний баланс усього того, що потрібно від смартфону саме тут - крута фронталка за свої кошти, низький рівень ШІМ, вологозахист за стандартом IP68.

 

Додайте сюди преміальний дизайн, бездротове заряджання 15 Вт, Dolby Atmos стереодинаміки - і отримаєте справді привабливий пакет можливостей.

 

 

А ще в цьому смартфоні надзвичайно низький рівень ШІМ - цей смартфон був включений в наш топ смартфонів з найнижчим рівень ШІМ. Тож - смартфон ідеальний баланс усього того, що потрібно від смартфону саме тут - крута фронталка за свої кошти, низький рівень ШІМ, вологозахист за стандартом IP68

 

РОБОЧА ЛОШАДКА З ВОЛОГОЗАХИСТОМ
Moto Edge 40
Moto Edge 40

Оцінки:

Камера: 7/10

Продуктивність: 7/10

Екран: 8/10

Автономність: 6/10

Швидкість зарядки: 7/10

 

Плюси:

 

  • 50 Мп селфі-камера
  • Ультраширокий 114° кут
  • Чудова деталізація
  • Якісний дисплей 144 Гц

Мінуси:

 

  • Немає телеоб'єктиву
  • Відсутність оптичної стабілізації
  • Посередня автономність
 

 

Google Pixel 7

 


 

Google Pixel 7 оснащений власним процесором Google Tensor G2, виготовленим за 4-нм техпроцесом та оптимізованим для штучного інтелекту, машинного навчання і обробки фото і відео в реальному часі.

 

Смартфон має 6,3-дюймовий OLED дисплей Full HD+ з частотою оновлення 90 Гц і високою яскравістю до 1400 ніт для комфортного перегляду контенту на сонці. Екран покритий захисним склом Corning Gorilla Glass Victus.

 

 

Фронтальна камера Google Pixel 7 - Sony IMX663, яка може знімати чітке 4К відео, проте на жаль, вона не має автофокусу. Вона забезпечує надзвичайну якість фото, природні кольори та різкість в будь-яких умовах.

 

Загалом Google Pixel 7 - це потужний смартфон з чудовими камерами, якісним екраном та операційною системою Android від Google. Чудовий вибір для шанувальників чистої ОС Android та мобільної фотографії.

 

Минулорічний флагман Google
Google Pixel 7
Google Pixel 7

Оцінки:

Камера: 9/10

Продуктивність: 8/10

Екран: 8/10

Автономність: 8/10

Швидкість зарядки: 6/10

 

Плюси:

  • Чудова якість зйомки
  • Можливість записувати 4К відео на усі модулі
  • Апаратне та програмне поєднання від одного виробника

 

Мінуси:

  • Процесор Tensor G2 поступається усім флагманам
  • Повільна зарядка
  • Відсутність автофокусу на фронтальній камері
  • Немає зйомки в RAW
  • Немає оптичного збільшення
  • Швидкість зарядки - усього 23 вт

 

Samsung Galaxy S22

 

Samsung Galaxy S22 оснащений потужним мобільним чіпом Samsung Exynos 2200, виготовленим за 4 нм техпроцесом. Він має 8 ядер (1x2.8 ГГц + 3x2.5 ГГц + 4x1.7 ГГц) і графічний процесор Xclipse 920 на базі архітектури AMD RDNA 2, який забезпечує продуктивність на рівні флагманів. В поєднанні з 8 ГБ ОЗП та 128/256 ГБ вбудованої пам'яті, Galaxy S22 працює швидко і плавно в усіх додатках і іграх.

 

 

Дисплей Dynamic AMOLED 2X діагоналлю 6,1" з частотою оновлення 120 Гц - дуже якісний і комфортний для перегляду за ціною в межах середнього цінового сегмента. Він має яскравість 1300 ніт для комфорту на сонці, бездоганну колориметрію та контрастність, а кривизна екрану додає преміальності. Не забуваємо про компактність - розмір екрану і корпусу ідеально підходить для використання однією рукою.

 

Фронтальна камера Galaxy S22 - 10 Мп, f/2.2. Незважаючи на не найбільшу кількість мегапікселів, вона забезпечує чудову якість завдяки швидкій та точній автофокусації, природній колористиці, високій деталізації і динамічному діапазону. Камера також підтримує HDR і 4K відео зі стабілізацією. Ідеально підходить для селфі, відеодзвінків і стрімінгу.

 

 

Основна камера 50 Мп, f/1.8 з оптичною стабілізацією дає чудову якість фото і відео вдень і вночі. Додатково є ультраширококутна камера на 12 Мп для панорамних видів та 3х оптичне збільшення на 10 Мп телекамері. Є також режими нічної зйомки, портретний режим з розмиттям заднього фону, професійний режим з налаштуваннями тощо.

 

Флагман Samsung
Samsung Galaxy S22
Samsung Galaxy S22

Оцінки:

Камера: 9/10

Продуктивність: 10/10

Екран: 10/10

Автономність: 9/10

Швидкість зарядки: 8/10

 

Плюси:

 

  • Чудова деталізація
  • Швидкий автофокус
  • Дисплей Dynamic AMOLED 2X
  • Підтримка 4к на всіх модулях камери
  • Найкращий оптичний зум

 

Мінуси:

  • Немає 4К відео на фронталці
  • Пласкі грані
  • Exynos 2200 доволі слабкий чип

 

Asus ZenFone 9 

 

Asus Zenfone 9 - компактний і потужний смартфон на базі найновішого процесора Snapdragon 8+ Gen 1. Він має 5,9-дюймовий екран Samsung AMOLED 120 Гц Full HD+ та подвійну камеру Sony - 50 Мп основна та 12 Мп ультраширока, котра також має автофокус і вміє знімати макрофото. Особливістю Zenfone 9 є 12 Мп Sony IMX663 селфі-камера зі швидкою фазовою автофокусацією.

 

 

Незважаючи на 12 Мп, фронталка Zenfone 9 забезпечує чудову якість завдяки великому 1/2.93" сенсору Sony Exmor-RS. Вона дозволяє робити детальні та чіткі селфі завдяки швидкому та точному автофокусу. Камера також може знімати 4К відео і підтримує HDR.

 

 

Завдяки невеликим розмірам і легкій вазі, Zenfone 9 зручний для використання однією рукою. Він також має стереодинаміки, 3,5 мм аудіороз'єм, стандарт IP68 та швидке 30Вт заряджання.

 

Компактний та надпотужний
Asus ZenFone 9
Asus ZenFone 9

Оцінки:

Камера: 9/10

Продуктивність: 10/10

Екран: 9/10

Автономність: 7/10

Швидкість зарядки: 8/10

 

Плюси:

  • 12 Мп Sony IMX663
  • Швидкий автофокус
  • Snapdragon 8+ Gen 1
  • Компактний розмір
  • Найпродуктивніший процесор серед усіх смартфонів в цьому топі (Snapdragon 8 Plus Gen 1)
  • Ультраширококутна камера має автофокус (+макро)
  • Наявність розʼєму для навушників

 

Мінуси:

  • Невелика батарея
  • Відсутність бездротової зарядки
  • Надзвичайно малий термін підтримки програмного забезпечення (Android 14 - останній, на який він оновиться)

 

iPhone 13

 

iPhone 13 оснащений надпотужним процесором Apple A15 Bionic, виготовленим за 5 нм техпроцесом, що забезпечує відмінну продуктивність у всіх завданнях - від ігор до обробки фото та відео в 4K. До того ж, енергоефективність A15 дозволяє iPhone 13 працювати цілий день без підзарядки.

 

 

Дисплей Super Retina XDR діагоналлю 6,1" з частотою 60 Гц та 1200 ніт яскравості - один з кращих OLED екранів на ринку, проте не вистачає частоти оновлення в 120 Гц, проте якщо ви переходите зі старших айфонів - це не буде вас турбувати. Він глибокі чорні тони, високий контраст і преміальну якість зображення. Відмінно підходить для перегляду фото, відео, читання та ігор.

 

Подвійна задня камера складається з 12 Мп основної зі світлосилою лінзою ƒ/1.6 та оптичною стабілізацією, що забезпечує чіткі та яскраві кадри вдень і вночі, та 12 Мп ультраширококутної для панорамних видів. Програмна обробка фото Apple надає зображенням високу деталізацію і природну колористику.

 

 

Фронтальна камера - 12 Мп TrueDepth з швидким автофокусом та світлосилою лінзою ƒ/2.2. Завдяки поєднанню великого сенсора, світлосильної оптики та обробки зображень Apple, вона забезпечує фото і 4К відео виняткової якості за будь-яких умов освітлення. Кращий вибір для любителів селфі на iOS.

 

iPhone
iPhone 13
iPhone 13

Оцінки:

Камера: 10/10

Продуктивність: 10/10

Екран: 8/10

Автономність: 8/10

Швидкість зарядки: 7/10

 

Плюси:

  • 12 Мп сенсор TrueDepth
  • f/2.2 світлосильна лінза
  • Процесор A15 Bionic
  • Якісний OLED дисплей
  • Найкращий захист від води та пилу за стандартом IP68 (погруження в воду до 6 метрів)
  • Якщо потрібен компактний смартфон - можна взяти iPhone 13 Mini

Мінуси:

  • Частота оновлення екрану 60 гц
  • Lightning
  • Відсутність автофокусу на фронтальній камері
  • Повільна зарядка (24 Вт MAX)
  • Немає збільшення оптичного збільшення

Автор: Андрій Ш. Дата публікації: 15.10.2023
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube