Xiaomi 12 Pro у стрес тесті демонструє недосконалість чіпа

29.12.2021 7114 1

Тротлінг та перегрів Snapdragon 8 Gen 1 має місце бути

Посунувши конкурентів у бюджетному та середньому сегментах, Xiaomi попрямувала до преміуму і вчора у вищу лігу відправили Xiaomi 12 та Xiaomi 12 Pro. Профільні видання в Китаї вже почали сипати оглядами смартфонів і у нас є привід поговорити про актуальну тему - Snapdragon 8 Gen 1.

Справа в тому, що останній рік Qualcomm валяє дурня і виїжджає на іміджі. Її топові платформи схильні до перегріву і багато хто порівнює їх із пічками. Але чіпмейкеру не діло до цього, він нарощує продуктивність, а боротьбу з тепловідведенням поклав на плечі виробників. Їм доводиться винаходити дедалі потужніші та більші системи охолодження.

Так вчинили в Xiaomi 12 Pro, запропонувавши найкраще охолодження. Але воно все ж таки підводить і не здатне повністю утихомирити гарячу вдачу Snapdragon 8 Gen 1. Стресовий тест CPU Throttling Test смартфон проходить невпевнено - частота падає більш ніж на 40% від максимуму, причому досить швидко. Середнє значення — 210 GIPS, а це трохи гірше за результат Xiaomi Mi 11.

На жаль, доводиться визнати, що охолодження в Xiaomi 12 Pro не справляється з гарячою вдачею чіпа - смартфон не нагрівається так, щоб обпалювати пальці, але він все ж таки гріється і схильний до тротлінгу. Чи не критично, але частоти скидаються Схоже, що довготривалі навантаження смартфон тримає не ідеально. Смартфон не починає тупити і гальмувати, він, як і раніше, працює спритно, але не видає максимальну продуктивність.

Ряд видань відзначають, що при запуску важких ігор спочатку смартфон стабільно тримає 60 кадрів в секунду, але після закінчення 15-30 хвилин трапляються просідання. Залежно від гри середня частота кадрів становить 51-53fps, а нагрівання корпусу – 43-44,4ºС. Що ж, схоже, що у продуктивні ігри на топовій графіці довго не посікти з таким нагріванням і тротлінгом.

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерела: toutiao , toutiao

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 29.12.2021
Коментарі
Всього коментарів: 1
 
Калашник Андрей
1
Честно, на производительность уже пофиг, главная проблема сейчас - это нагрев. Хотя все же могли и D9000 запихнуть вместо S8 G1
30.12.2021 12:46
Відповісти

Останні ролики на YouTube