Xiaomi хоче заборонити витягувати APK-файли звідусіль. Google проти

23.05.2022 1672 0

Корпорація добра впевнена, що дієвого способу блокування не існує

Протягом багатьох років простота вилучення та обміну APK-файлами (використовуваними для встановлення програм) є перевагою для екосистеми Android. Наприклад, якщо нещодавно оновлення програми викликає серйозні проблеми, можна зайти на краудсорсинговий веб-сайт, щоб звідти завантажити більш стару версію, доки проблему не буде вирішено. Або, якщо об'єм даних обмежений, можна попросити когось локально надіслати APK-файл гри або оновлення програми для встановлення.

 

Але далеко не всі компанії в захваті від можливості копіювати та встановлювати APK-файли зі сторонніх джерел. Так, надійшло повідомлення, що Xiaomi вже створила проект Android з відкритим вихідним кодом, що забороняє власникам пристроїв копіювати APK-файли зі сторонніх джерел. Причина – «захистити приватні ресурси».

 

 

Xiaomi хоче, щоб програми були доступні тільки в Google Play Store або в іншому перевіреному маркетплейсі. Зненацька Google виступила проти цієї ініціативи компанії. Але не через конкуренцію та свободу джерел для отримання контенту. Проблема в тому, що підготовлене Xiaomi програмне забезпечення має істотний недолік. Воно заточено на блокування вилучення APK-файлів тільки зі звичайного (користувацького) складання Android. На думку одного зі співробітників Google, щоб обійти це обмеження, достатньо буде встановити налагоджувальне складання зеленого робота і це дозволить витягувати APK у звичайному режимі. Тобто. за фактом він говорить про те, що блокування Xiaomi не є ефективним та дієвим інструментом.

 

Крім того, ціла низка розробників Google вважають, що APK-файли не можна вважати «приватними». Не можна очікувати, щоб одержуване APK можна було зберегти в таємниці. Вони впевнені, що навіть якби вони й хотіли б це зробити, то вони не можуть гарантувати, що будь-який з методів виявиться справді працездатним.

 

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

 

Джерело: 9to5google

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 23.05.2022
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube