Xiaomi Mi 11 та iPhone 12 Pro Max: різниця у швидкості Wi-Fi

21.01.2021 3034 1

Китайські та американські бренди знову змагаються своїми флагманами. Цього разу було проведено тест швидкості Wi-Fi новинок Mi 11 та iPhone 12 Pro Max, який показав несподівані для фанатів продукції Apple результати. Тест проводився двічі за різних умов, але з однаковим роутером AX6000 від китайського виробника з підтримкою Wi-Fi 6E.

Результати першого тестування

Перший тест було проведено на футбольному полі, роутер було встановлено у його центральній частині. Смартфони Xiaomi Mi 11 і iPhone 12 Pro Max розташовувалися на однаковій дистанції від пристрою, що роздає Wi-Fi. При поступовому віддаленні від точки у Mi 11 був сильніший прийом сигналу, ніж продукт Apple.

Компанія Xiaomi наголошує на максимально ефективному взаємодії своїх новинок. Зауважимо, що ціни на Mi 11 та iPhone 12 на allo.ua суттєво відрізняються: офіційна вартість китайського флагмана нижча, що більше приваблює покупців. Що стосується нового роутера AX6000, то його ключові характеристики:

  • підтримка Wi-Fi 6E;
  • 512 MБ оперативної пам'яті;
  • пропускна спроможність 800 Мбіт/с;
  • можливість одночасного підключення 248 девайсів.

Новинка днями з'явилася у продажу.


Підсумки другого тестування

Другий тест був проведений у складніших умовах: сигнал передавався через перешкоду у вигляді стіни. Тут iPhone 12 показав результати гірші, ніж у попередньому експерименті, а Xiaomi Mi 11 продемонстрував стабільний прийом сигналу через 5 кімнат по горизонталі.


Через одну стіну Mi 11 приймає сигнал зі швидкістю 269 Мбіт/с, а Айфон - 226 Мбіт/с. При експерименті через три стіни показники тестованих мобільних пристроїв такі: Mi 11 – 174 Мбіт/с, а iPhone 12 Pro Max – 75,2 Мбіт/с. У випадку з чотирма стінами продукт Apple, на відміну від Xiaomi, взагалі не впорався із завданням.

Подібні експерименти свідчать про різницю пристроїв американського та китайського бренду. Не завжди смартфони вищої цінової категорії перевершують за всіма показниками. Не можна однозначно сказати, яка модель краща, адже у кожного користувача свої вимоги та очікування щодо нового девайсу. І в деяких випадках немає сенсу переплачувати за функції, які є другорядними і практично не використовуються.

Нагадаємо, що iPhone 12 з'явився у продажу наприкінці минулого року у кількох версіях. Зовні він нагадує легендарний Айфон 5, але має новий процесор A14 Bionic та ширший набір функцій. Незважаючи на ситуацію у світі, рівень продажу новинок досить високий.

Дата публікації: 21.01.2021
Коментарі
Всього коментарів: 1
 
Прилипко Вячеслав
0
Раньше Эпл диктовала новшества, но это давно уже не так
22.01.2021 21:23
Відповісти

Останні ролики на YouTube