Xiaomi розроблятиме власний процесор для смартфонів – компанія наймає розробників

30.10.2023 748 0

До побачення, Qualcomm?

Xiaomi розмістила на свому сайті багато вакансій, які стосуються проєктування та розробки систем на чипі. Це свідчить про початок розробки власного процесора, з характеру вакансій випливає, що мова йде про чип для смартфонів з Android.


Судячи з великої кількості та різноманіття запропонованих вакансій, Xiaomi збирає команду, яка займатиметься усім комплексом пов’язаних питань – від проєктування процесора до налагодження на кінцевих пристроях. Серед спеціалістів, яких потребує компанія, фахівці з енергоефективності, продуктивності та кінцевих функцій чипа у смартфонах, його взаємодії з апаратними компонентами. Також є загальні керівні посади, які відповідатимуть за конкретні напрямки розробки.

 




Вочевидь, Xiaomi надихається успіхом Huawei, яка укріпила позиції на ринку завдяки власному чипу Kirin 9000s та новим смартфонам. У будь-якому випадку компанії не завадить процесор власної розробки в умовах санкції США щодо Китаю. До того ж зараз індустрія переживає справжній бум розробки чипів ARM: Apple готується представити процесор M3, Qualcomm розробила потужні чипи для смартфонів та комп’ютерів, про подібні плани оголосили AMD та NVIDIA.

 


До речі, це не перша спроба Xiaomi створити власний процесор. У 2017 році компанія представила смартфон Mi 5C з чипом Surge S1, але далі розробка не пішла. Але Xiaomi виготовляє процесори для камер і живлення Surge C та Surge P.

 

Джерела: GSMChina, Weibo

Автор: Андрій Русанов Дата публікації: 30.10.2023
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube