Garmin довелося заплатити кілька мільйонів доларів, щоб відкупитися від хакерів

04.08.2020 2023 1

Пам'ятаєте недавню історію про те, як усі сервіси американської компанії Garmin були заблоковані на кілька днів через велику атаку хакерів? Історія отримала своє логічне продовження.

Читати також: Garmin стала жертвою хакерів

 

Джерела інформаційного агентства Sky News стверджують, що виробник фітнес-годин заплатив багатомільйонну суму зловмисникам для відновлення Garmin Connect та інших важливих функцій, виведених з ладу шкідливою програмою WastedLocker.


 

За чутками, Garmin намагалися заплатити викуп через неназваного спеціаліста фірми Arete IR, яка займається дозволом атак хакерів. Ця фірма відмовила Garmin у зв'язку з ризиком порушення санкцій США щодо російського угруповання кіберзлочинців Evil Corp, нібито пов'язаного з цією атакою.

 

Garmin не прокоментували ці чутки. Прес-секретар Arete IR заявив, що компанія не може обговорювати клієнтів через угоди про конфіденційність, але поважає всі рекомендовані та необхідні перевірки, що діють на території США.


 

У цих чутках немає нічого дивного. Віруси-здирники виплатити дуже нелегко - завжди є шанс того, що хакери не відстануть. На додаток Garmin не могли дозволити собі довге очікування – клієнти чекали на відновлення необхідних функцій найближчим часом. Так що будь-які витрати та способи для компанії були б виправдані з огляду на можливі фінансові та репутаційні втрати.

Читати також: Представлено смарт-годинник Garmin MARQ Commander для розвідників та параноїків конфіденційності

 

У будь-якому разі ця історія вже позаду. Аналітики хвилюються лише про одну річ: хакери побачать приклад Garmin та посилять свою активність. Подивимося, як розвиватиметься діяльність кіберзлочинців у майбутньому.


Джерело: Sky News

Автор: Егор Лебедев Дата публікації: 04.08.2020
Коментарі
Всього коментарів: 1
 
Igor “Barlacuda” Ivanov
0
Интересно, на фоне этого, акции компании как гуляли....
04.08.2020 18:35
Відповісти

Останні ролики на YouTube