Концепт Alice Camera: дивна та дорога приблуда у спробі об'єднати смартфон і дзеркальну камеру

24.09.2020 3264 2

Alice Camera: як причепили камеру до смартфону

Донедавна камера в мобільному пристрої стояла на одному щаблі з іншими функціями. Але поступово те, що було забавою спочатку перетворилося на елемент престижу і потужний двигун продажів. Споживчі можливості вбудованої камери наблизилися до планки цифрового компакт-диска, але подолати її ще не можуть.

Читати також: MWC 2021 відбудеться. Але час її проведення змінили

Тому не дивно, що з'являються проекти, які претендують на виведення якості знімків на новий рівень. Один з них – Alice Camera від британського стартапу Photogram AI. Творці подають його як «обчислювальну камеру, яка покладається на роботу штучного інтелекту». Це спроба об'єднати в єдине ціле софт смартфона та цифрову дзеркальну камеру. А ще розробники багато не мало претендують на те, що вони несуть у маси значну новацію, на створення якої вони витратили всього 10 місяців. Хоча, власне кажучи, вони запропонували дзеркальну камеру, якою «випилили» дисплей, а його функції переклали на «плечі» смартфона.

По суті Alice Camera це своєрідна платформа з датчиком зображення Quad Bayer на 11 Мп з підтримкою HDR, яка дозволяє використовувати змінні об'єктиви та смартфон для створення знімків. Тут є спеціально створений чіп, заточений працювати штучного інтелекту, «який розширює можливості машинного навчання і розсуває межі можливостей камери». На тильній стороні пристрою є кріплення для мобільного телефону, який можна використовувати як екран камери, зміни налаштувань і спуску затвора, а синхронізація відбувається за допомогою спеціальної програми та Wi-Fi. При необхідності активувати камеру можна за допомогою смартфона далеко від нього, щоб, наприклад, зробити власну фото в повний зріст.

За словами творців, штучний інтелект допоможе поліпшити все: від автофокусу і експозиції до кольору. Зберігати створені знімки можна на карті microSD, на якій передбачено окремий слот. На даному етапі Alice Camera концептуальний прототип і компанія намагається зібрати його серійний випуск грошей через платформу Indiegogo. Якщо необхідну суму буде зібрано, то Alice Camera почнуть продавати з лютого 2021 року за ціною 750 фунтів стерлінгів або $957.

Сама ідея з'єднання камери та смартфона не нова. Свого часу щось подібне балувалася Sony, але в результаті здалася. Alice Camera схожа на черговий мертвонароджений проект.

Підписуйтесь на Andro News у Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал.

Джерело: petapixel

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 24.09.2020
Коментарі
Всього коментарів: 2
 
Изотов Максим
-1
лет 10 наверное назад компания сони... сделала фотоаппарат в виде объектива. с нормальной матрицей а не ... обрезком. не пошло. любят люди ходить по граблям.
Да, и уберите из заголовка слово зеркальная... :))
вру. в 2013 году
https://www.dpreview.com/products/sony/compacts/sony_dscqx100
вот еще интересная разработка у них...
https://www.dpreview.com/products/sony/slrs/sony_ilceqx1
26.09.2020 01:42
Відповісти
Roman Izlomov
-1
Я конечно, может чего-то не понимаю, но словосочетание зеркальная камера подразумевает наличие в аппарате зеркала, которого в данном устройстве определённо нет. Так что статья, как и девайс, ни о чём.
25.09.2020 07:08
Відповісти

Останні ролики на YouTube