Mariana MariSilicon X - перший чіп Oppo власної розробки

14.12.2021 2143 0

Компанія вперше вирішила об'єднати NPU та ISP

Сьогодні у Китаї стартувала виставка OPPO Future Technology Conference 2021, присвячена новим розробкам компанії. Почалася вона з анонсу першого чіпа власної розробки - Mariana MariSilicon X. Це нейронний процесор, створений Oppo і заточений насамперед на обробку зображень. За фактом компанія об'єднала процесор обробки зображень, нейронний блок та   компоненти пам'яті в одному чіпі, створеному спеціально для обробки зображень AI.

Представляючи новий чіп, глава Oppo заявив, що чіпи власної розробки компанії засновані на потребах користувачів отримувати якісні зображення. Сьогодні кожен технологічний гігант потребує базової технології, без якої немає майбутнього. За його словами, флагманський продукт без базової технології – це повітряний замок. Назва Mariana MariSilicon X навіяна Маріанською западиною, що є найглибшою точкою нашої планети.

Читати також: Oppo Find N: інноваційний шарнір та деталі про гнучкий дисплей

Компанія була небагатослівна в частині параметрів процесора Mariana MariSilicon X. Вона заявила, що нейронний двигун забезпечує обчислювальну потужність 18 TOPS і найкращу в галузі енергоефективність 11,6 TOPS/Вт. Сам по собі TOPS – досить безглузда метрика, тому що вона нічого не говорить вам про робоче навантаження. Однак, Oppo навела нам реальний приклад. Його алгоритм шумоподавлення AI на Oppo Find X3 Pro із процесором Snapdragon 888 працює зі швидкістю всього 2 кадри на секунду і потребує 1693 мВт потужності. Той самий алгоритм на MariSilicon X працює зі швидкістю 40 кадрів на секунду і споживає 797 мВт.

Чіп OPPO Mariana MariSilicon X також приносить ряд покращень, таких MariSilicon X пропонує 20-бітний конвеєр обробки зображень HDR, здатний запускати алгоритми ІІ безпосередньо з даними RAW, а не пізніше конвеєра стиснення. Oppo заявляє, що це призводить до помітного покращення відношення сигнал/шум (SNR) на 8 дБ порівняно з обробкою після кодування RGB та YuV. Режим RGBW Pro дозволить зменшити цифровий шум та дозволить збільшити ефективність роботи кожного пікселя в 1,7 рази. Цікаво, що чіпсет також пропонує окремі канали даних RGB та білих пікселів для датчиків RGBW, таких як той, який був продемонстрований Oppo раніше цього року. Компанія зазначає, що MariSilicon X забезпечуватиме розширені можливості шумоподавлення, покращені нічні знімки та відеозйомку 4K, попередній перегляд у реальному часі та відео 4K з ультра-динамічним діапазоном.

Повідомляється, що створений він із застосуванням 6-нанометрового техпроцесу від TSMC і з'явиться в продуктах компанії в 2022 році. Перший смартфон з новим чіпом має з'явитись у моделі серії Find X.

Підписуйтесь на Andro News в Telegram , « ВКонтакті » та YouTube -канал .

Джерела: mydrivers , 163.com

Автор: Ирина Кошелева Дата публікації: 14.12.2021
Коментарі
Всього коментарів: 0
Тут може бути написаний ваш коментар
 

Останні ролики на YouTube