Огляд навушників Xiaomi Redmi AirDots 3: Бог любить трійцю

20.03.2021 34352 9

Комплектація

Дизайн

Управління

Звук

Автономність

Підсумок

Всі знають компанію Xiaomi як хорошу якість товару за прийнятний цінник. Правда іноді доводиться жертвувати чимось , заради здешевлення продукту. Нещодавно до нас потрапив новий продукт Xiaomi і це TWS - навушники Xiaomi Redmi AirDots 3 . І мені здається, що цього разу вони зібрали все найкраще і поєднали в одне ціле.

Коробка та комплектація



Навушники поставляються в синій коробці, на якій красується
срібними літерами напис AirDots 3. Сам комплект не піддавався змінам . У неї китайці поклали кейс із навушниками, кабель для зарядки білого кольору на USB Type – C, дві пари змінних амбушюр різних діаметрів та інструкцію з експлуатації. Хочу зауважити, що в минулому покоління Xiaomi Redmi AirDots 2 був із роз'ємом Micro – USB. Нарешті, в 2021 році Xiaomi виправила це невелике непорозуміння. Але це не останні зміни, які на нас чекають.

Дизайн та габарити



У цій новинки є три колірні рішення: білий, рожевий та синій. Дивно , що популярного чорного кольору цього року не представили. Його місце займе синій, а вірніше темно-синій. Чесно кажучи, мені такий колір дуже імпонує. Взявши до рук кейс, суттєвих змін із минулими навушниками ви відразу не помітите. Він виконаний із того ж пластику, що й попередні покоління. Кейс має матову поверхню і досить приємний на дотик. Коли береш його до рук, то відчувається він недешево і виглядає досить привабливо. Габарити кейсу трохи збільшилися.


Довжина – 65 мм (Redmi AirDot 2 – 62 мм)
Ширина – 42 мм (Redmi AirDot 2 – 40 мм)
Висота – 32 мм (Redmi AirDot 2 – 27 мм)



Важить кейс, без навушників, 42 г. Зверху, на кришці, є надрукований напис Redmi (у минулій версії було гравірування). Ззаду, на звичному місці, розташували порт USB Type - C. А спереду ми можемо помітити
покращення у вигляді світлового індикатора заряду. Здавалося б, ніби нічого особливого, але око тішить.


Відкривши кейс також можна побачити зміну у вигляді кнопки між навушниками. Вона служить для поєднання нових пристроїв. Усередині виїмки, на місцях, де лежать навушники, компанія Xiaomi зробила гумову поверхню. При тривалій експлуатації, по ідеї, це місце не повинно дряпатися, але є припущення, що можливо збиратимуться дрібні ворсинки. Усе це покаже час. Сама кришка без люфту і тримається міцно. Жодних сторонніх шумів, при відкритті, нечутно. В цілому, кейс виконаний дуже якісно та добротно. Невеликий апгрейд додав +1 до преміальності даного пристрою. А коли ви ще дізнаєтесь ціну, на вас чекатиме приємна несподіванка.

Також невеликих змін зазнали й самі навушники. Перше, що ви можете помітити це глянсову поверхню. Виглядає вона гідно , але з відбитків пальців і подряпин ніхто не скасовував. Там же, у нижній області, можна побачити світловий індикатор, а верхній, отвір під мікрофон. На тильній стороні, контакти для заряджання та датчик для орієнтації навушників у просторі.


Порівняно з попередньою моделлю, Redmi AirDots 3 збільшилися у розмірі. Вага одного навушника становить 4.6 г. У свою чергу це на 0.5 г більше, ніж було. Здавалося б, вага і габарити не на багато виросли, але для вушних раковин це може стати неприємним сюрпризом. Мені здалося, що навушники 2-го покоління сидять у вухах зручніше. Але це суб'єктивна думка і в мене є з чим порівнювати, інші користувачі можуть і не помітити цього.

Управління та приємні особливості


Як ви вже змогли здогадатися, Xiaomi зробила управління сенсорним і скажу прямо, чи доведеться звикнути до нього. Навушники реагують на подвійне торкання. За замовчуванням подвійний тап лівого навушника викликає голосовий асистент, а правого ставить відтворення музики на паузу і при дзвінку приймає вхідний виклик. Ця функція не завжди працює коректно і доводиться по кілька разів повторювати дурні рухи пальцями
, і повірте, з боку виглядає дуже безглуздо.

Читайте також: Встигни купити вигідно Redmi AirDots 3, Amazfit GTS та веб-камеру Xiaovv



Ще одне маленьке нововведення – це датчик, про який я згадував вище. З його допомогою навушники розуміють, де вони знаходяться і ставлять паузу після того, як ви дістанете їх із вушної раковини. На папері виглядає дуже добре, але за фактом на датчику заощадили
і навушники не завжди з першого разу можуть зупинити відтворення музики.


Також компанія Xiaomi взяла "фішку" у Apple у вигляді анімації при підключенні навушників до телефону. Тепер вас зустрічатиме приємна анімація та відображатиметься заряд батареї, кейсу та самих навушників. Поки що це працює тільки на китайській прошивці телефонів Xiaomi, але незабаром додадуть і глобальну версію.

Звук та характеристики



Поза увагою не залишили і звучання цих навушників.
Пройдемося коротко за характеристиками. У Redmi AirDots 3 вбудували чіпсет QCC3040, який працює у парі із Bluetooth версією 5.2. З'явилася підтримка Aptx кодека. Спільно, за звуком вони випереджають своїх молодших братів на голову. Він став чистішим і об'ємнішим. Глибокий бас змусить вас не слухати музику на максимальній гучності. Єдиний мінус, це те, що я досягнув такого звучання ручними налаштуваннями еквалайзера. В цілому, для не дуже вимогливого користувача краще і не вигадаєш.


Саме підключення навушників до телефону відбуватиметься дуже швидко та без затримок. У цьому супроводжується приємним звуковим сигналом. Redmi AirDots 3 можна слухати як у парі, так і окремо. Діставши з кейса один із навушників
, підключення відбувається миттєво і при цьому звук у них без будь-яких переривань. Мікрофон у цьому пристрої на середньому рівні. При розмові в шумній обстановці, вас буде чути добре, але хотілося б чіткішої передачі звуку. Шумопридушення працює на 3 з плюсом.


Тепер перейдемо до проблеми багатьох TWS – навушників
, і це затримка звуку. Ця проблема не оминула і нас. При грі в різні шутери відчувається запізнення . Звук пострілів помітно відстає і це може вплинути на кінцевий результат гри. Загалом, для любителів скоротати вечір за мобільною грою , краще придивитися до чогось іншого. А ось для відтворення відео , Redmi AirDots 3 підійдуть дуже до речі. При перегляді відео на YouTube я затримки не вловив. Звук та картинка працюють синхронно. Це досягається на апаратному рівні за рахунок уповільнення відео. Насправді , будь-якого відставання ви не помітите.

Автономність



Автономна робота навушників приємно вражає. У сам кейс вбудована батарея на 600 мАг. Хочу зауважити, різниця із попередньою моделлю становить у два рази. Загалом повного заряду кейсу вистачить на дві підзарядки навушників. У цифрах близько 30 годин прослуховування музики. Це дуже хороший показник і одна з причин перейти на новішу модель.


Місткість батареї самих навушників становить 43 мАг. Цього вистачає на 5 годин розмови з функцією шумоподавлення та 7 годин прослуховування музики. У реальному тесті, при прослуховуванні треків на гучності 90% одного заряду
правого навушника вистачило на 6 годин 30 хвилин, після чого лівий залишився на самоті і добив автономність до 7 годин. Це викликає приємний шок , особливо коли дивишся на їхні маленькі габарити.

Підсумок та ціна

Тепер перейдемо до того, що всі так довго чекали, і це ціна. За Xiaomi Redmi AirDots 3 китайці просять 30 доларів. Це згладжує всі мінуси та недоліки характеристик даного пристрою. За ці гроші ви отримуєте : сенсорне управління, датчик наближення, поліпшення якості звуку та розмовного динаміка в порівнянні з минулими моделями , підвищену автономну роботу .


Сюди можна додати трохи оновлений кейс, що в цілому дасть приємний досвід експлуатації.


З мінусів хотілося б відзначити збільшення габаритів самого кейсу та навушників. Повторюся, можливо ви цього не помітите і вам це стане критично. Ще один момент - це затримка звуку при грі на мобільних пристроях і не завжди коректно спрацьовує сенсорне управління. А в цілому вирішувати вам, і якщо буде можливість помацати їх живою, то перед покупкою я б рекомендував це зробити.

Автор: Синяговский Богдан Дата публікації: 20.03.2021
Коментарі
Всього коментарів: 9
 
Skitalnik
1
Отличные наушники с хорошим звуком. Я их приобрел в октябре 2022 (когда они были новинкой брать не стал из-за негативных отзывов) , решил проверить заявленный "aptx adaptive". Теперь знаю, что отзывы не всегда адекватны. Я имею большую коллекцию наушников, как проводных, так и безпроводных - есть с чем сравнивать... Скажу, что считаю наушники Redmi Airdots 3 имеют сбалансированный звук хорошего качества, с передачей точности как по поводу. Реально рабочим шумодавом, нормальным микрофоном, отличной автономностью, влагозащитой и прекрасным качеством сборки. Правда, у них нет "понтов" типа выкоблучного дизайна и всяких ярких заманух. По мне - это серьёзные наушники для ценителей музыки и мобильности. (Опыт использования в сопряжении с Redmi Note 10 pro).
14.09.2022 22:50
Відповісти
Гашенко Александр
0
Да уж...
22.03.2021 08:33
Відповісти
Barbra Grant
1
Как это "сам комплект не подвергался изменениям"? Я что-то не припомню, чтобы раньше в комплект дожили кабель для зарядки
21.03.2021 17:57
Відповісти
Викторович Андрей
-53
БОГ и есть Троица. Не знаете, не пишите,тем-более зачем воровать Его право?! Что Он любит, и чего нет.
21.03.2021 15:16
Відповісти
Золотарев Артем
0
За эту цену по скидке сейчас продается ZMI Purpods с более вкусными характеристиками. Хотя когда скидки закончатся, то можно и рассматривать
21.03.2021 14:02
Відповісти
Бабичев Вячеслав
6
Слишком много ошибок. Зарабатываешь языком, а язык не любишь, пишешь как старшеклассник-недоумок.
21.03.2021 13:41
Відповісти
smark131 smark131
2
Да не, на старшеклассника не тянет...
21.03.2021 19:02
Відповісти
Гарагуля Ирина
7
Это достигается на аппаратном уровне за счёт замедления самого видео. Что????? Наушники замедляют видео аппаратно,???? Мда....не ребят, дилетантство то еще
20.03.2021 17:38
Відповісти
Михирёв Владимир
3
Зря Вы так, Ирина! У блютуз наушников есть функция AVDTP 1.3 Delay Reporting, которая позволяет наушникам сообщать задержку передающему устройству, с которой фактически воспроизводится звук. Это позволяет подстраивать синхронизацию аудио с видео в время просмотра видеофайлов: при проблемах с передачей по радиоэфиру, аудио не будет отставать от видео, а наоборот, видео будет тормозиться видеоплеером, пока аудио и видео снова не синхронизируются.
Функция поддерживается многими наушниками, Android 9+ и Linux с PulseAudio 12.0+, на других платформах неизвестно.
26.03.2021 08:44
Відповісти

Останні ролики на YouTube